Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%42 rapor ile emekli oldum. Rapor oranım düştü emekli maaşım kesilir mi?

namzet

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Benim %42 obezite,şeker,tansiyondan sürekli raporum var.örneğin ben emekli oldum ve maaşım bağlandıktan sonra yıllar geçti kilo verdim zayıfladım vücut kitle endeksim %40'ın altına düştü sgk maaşımı kesermi acaba.bununla ilgili bil verirseniz sevinirim.1987 ssk.girişim,vergi indirimimde sürekli.3990 ssk gün

42% raporunuz sürekli ise kurum maaşınızı kesmez ama şikayet filan lur ise yeni rapor talep edebilir.

İlker'İn yazdığı gibi, bir ihbar ya da inceleme olmazsa, emekliliğiniz kesilmez. Ama bir şekilde kontrole tabi tutulur ve emekliliğinize temel olan rapor oranının düştüğü tespit edilirse, evet, emekli maaşınız kesilir.

tşk.ederim cevaplarınız için.peki bu durum ne zamana kadar devam eder.yani bir sınır varmı mesala normal emeklilik yaşın gelince senden bir daha bunula ilgili rapor talep etmezler diye bir şey varmı? bilmiyorumda öğrenmek için soruyorum.

iderebas;
Sgk normal emeklilik yaşı geçtikten sonra kontrol muayenesi ister mi?:confused::confused::confused::confused::confused:

Yaşa-başa bakmadan kontrol isteyebilir SGK.

iderebas;

bende % 46 şeker,tansiyon ve hipertansiyondan aldım SGK yetkilisine sordum KRONİK SÜREKLİ RAPORLARA İNCELEME İSTEMİYORUZ yorumunu yaptı ,BİR YASA ÇIKAR İPTALDE EDERİZ:D dedi ..Defterdarlıkta kontrol muayenesi istemedi.Şikayet ihbar olmadığı sürece sıkıntı yok.

Bu arada kaç para emekli maaşı verildi. Benim girişim 1997 4550 gün baş vurdum bakalım cevap bekliyorum .

Emeklilik işlemleri 1 ayda tamamlanır mı?

30.01.2013 tarihinde çalıştığım işyerinden çıkış belgesi alıp,31.01.2013 tarihinde emeklilik müracatında bulunsam 01.02.2013 tarihinden emekli maaşım bağlanırmı? elimde sgk'nın vermiş olduğu emekliliğe haketmiştir yazısı var işyerine verilmek üzere???

evet verdiğiniz günden itibaren başlar. ama 30-35 geçer maaşı almanız

01.02.2013 tarihinden itibaren emeklik maaşın işlemeye başlar size adrese bir yazı gelecek onunla beraber ilgili yerden maaş almaya başlıyacaksınız.

bu emeklilik müracatı e-devlet ten yapılabilinirmi?

yaparsın ama yine aynı işler için seni çagırılar sgkdan

'Yaşlılık aylığı bağlandığı için yeniden aylık hesaplanmamaktadır' ne demek?

30.01.2013 tarihinde emeklilik için müracaat ettim.bugün sgk'nın emekli aylığı hesaplama bölümüne girdiğimde aşağıdaki yazı çıkmaktadır.Daha Önceden Tarafınıza Yaşlılık Aylığı Bağlandığı için Yeniden Aylık Hesaplanmamaktadır

Emeklilik işlemleriniz onaylanmış ve maaşınız bağlandı demek...

Evrak takipten emekli maaşımı anlayamadım..?

xxxxxxxxx Tahsis No için 2 / 2013 için 4A emekli ödeme bilgileriniz. 4A
Emekli Ödeme Bilgileriniz :
Ad******Soyad******
Sicil No******
Ödeme Dönemi 20130 1
Ödeme Günü 25
Net Aylık Tutarı: 1524.83 TL
Aylık Tutarı: 814.55 TL
Ek Ödeme Tutarı: 58.64 TL
Sosyal Yardım Zammı0.0 TL
Birikmiş Ödeme Tutarı: 651.64 TL
Kesinti Tutarı0.0 TL

bununla ilgili bir açıklama yapabilirmisiniz.bu benim ilk maaşım olacak.maaşım ne kadar acaba?

Siz bu ay 1524.83 TL yani eski parayla bir buçuk milyar maaş alacaksınız 24 milyonda küsüratı var.. Bu ay alacağınız maaş ek ödemeler ve birikmiş ödeme tutarının toplamı.. Sonraki aylar 814.55 TL maaş alacaksınız.. Yani 814 milyon.. Hayırlı olsun..:) Ocak 25'de yatmış para, şuan bekliyor kuzu kuzu size..:)

ben 30.01.2013 de müracaat ettim emeklilik için ocak 25 de nasıl para yatarki.

İlk ek ödemeler ile sonrakiler farklı olabiliyor bazen. Bunun ilk maaşı almadan bilmek mümkün değil.

Üst Alt