Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%42 raporla vergi avantajlı araç alamıyor muyum?!

BODRUMLU76

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Bende %42 özür var ve cihaz kullanıyorum.Eşim bazı araba satış yerlerini aramış ve %90 altında özür yoksa indirim alamaz demişler.Ben şimdi %42 özürlü ve sürekli raporumla indirimli araç alamıyor muyum?

kardeş güncel mevzuat incelemelerinde anladıım kadar. h sınıfın yoksa raporda h sınıfı ehiyet alır, özel tertibat araç kullanır ifadeleri gerekli. h sınıfın varsa sadece özel tetibatlı araç kullanır yeterli. saygılar

Arkadaşlar ne yazıki benimde ilk raporum yüzde 75 ikinci raporum yüzde 70 ağır engelli ve üstelik 2 yıl süreli verdiler annem araç almak için raporlarımı götürdü ne kadar acı ki kabul etmediler benim de özel donanımlıda olsa araç kullanmam imkansız annem sadece beni iş eğitim merkezine götürüp getirmek için ensonunda zar zor eski bir araba almak zorunda kaldı hani engellilere gereken kolaylık gereken değer verilecekti hani bizlerin hakları daha fazlaşacaktı bende katılıyorum ALLAH BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN

görme özurlulerde mi aynı şartlar geçerli bilen varmı görme özurlunun yakını araç alabilirmi

Sadece işitme kaybı olanlar (ortopedik sakatlığı olmayanlar [%90 ve üzerinde raporları yoksa]) hiç bir şekilde vergi avantajlı araç satın alamaz.

Aynı şey görme engelliler için de geçerlidir. Onlar da araç alımında vergi avantajından yararlanamaz.

Üst Alt