Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%42 raporum onaylandı. Emeklilik şartlarımı öğrenebilir miyim?

suat75

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar benim vergi dairesinden %42 vergi indirim geldi bugün itibariyle ben 5 ay kadar çalışıp daha sonra malulen emekliliğe baş vursam bir sakıncası varmıdır ve baş vurmam için gerekli belgeler nelerdir nereye verilip müracat edilmesi gerekir teşekürler..

Nasıl yani ssk girişim 1996 gün sayım 5000 ben 3 dereceden emekli olamıyormuyum yoksa sizmi yanılıyorsunuz.

Olabilirsiniz, ama malulen emeklilik değil erken emekliliktir onun ismi, yukarıdaki arkadaş o yüzden öyle bir yorum yapmış.
2008_oncesi.PNG

../../96 + 17= ../../2013 itibariyle hak ediyorsunuz emekliliği..

Bunun için, sigorta başlangıcınızın -staj değil- tam primden yatırılmış olması gerekiyor ve,
sigorta başlangıç tarihiniz itibariyle 18 yaşınızı doldurmuş olmanız gerekiyor. (../../96-18= ../../78 bu tarihten öncesi olması gerekiyor)

en son priminizin yatırıldığı sigorta müdürlüğüne başvuru yapmalısınız.
http://www.engelliler.biz/forum/eme...i-basvurusunda-istenen-belgeler-ve-surec.html
(sizin için uygun olanı en baştaki, yaşlılık aylığı ile ilgili olan maddeler...)

tamamdır o zaman dediğim gibi emekliliği hakediyorsunuz
../../96 + 17= ../../2013 itibariyle... 3920 gün isteniyormuş, sizinde fazlasıyla tamam zaten...

Tekrardan merhabalar birşey daha danışmak istiyorum izninizle ben rapora itiraz etmiştim hastane vergi dairesine gönderdi vergi dairesi ankaraya gönderdi sonuç itibariyle çalıştığım işyerine vergi indirimi geldi yazıda herhangi bir süre yazısı yok vergi dairesini aradım süre yazmıyorsa sürekli anlamına geliyor dedi oradaki bayan ama henüz elimde bir rapor yok heyete sorduğumda il sağlık müdürüne itirazda bulunduğunuz için aslını oraya gönderdik dediler onlar size gönderecekler dediler benim öğrenmek istediğim il sağlık müdürlüğünü aradım raporunuz geldi dediler yazı yazılacak müdüre onaylatıp postayla gönderecez dediler acaba bu rapor oranı düşürme hakkı varmıdır il sağlık müdürlüğünde cvp için şimdiden teşekürler.

vergi dairesine itiraz ettiğinizde sizi hastaneye sevk ettiler, hastanede kontrolden geçtiniz ve o süreçten sonra yeni rapor malye'ye gönderildi. Maliye de sürekli olarak sakatlık indirimindne yararlanabileceğinizi işyerinize bildirdi.
Bu durumda il sağlık müdürlüğü veya hastane süreci tamamlanmış demektir. Onlar bir tek size rapor gönderecekler sanırım (bunu ilk kez duydum). Bunun maliye ile bir ilgisi yok.

Yanlış anlamadıysam durum bu.

Üst Alt