Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%42 raporum onaylandı. Vergi indirimi için ne yapmalıyım?

Izmir35351

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Hayirli akşamlar yüzde 42 sürekli rapor kazandım çalıştığım iş yerine vergi indirimi nasıl yapayım yani kısaca bilmiyom nerden alicam mecburmus engelli kadrosuna giricem bana soylermisiniz

Izmir3535

Bulunduğum ilin maliyesindeki engelli vergi biriminden dilikce ornegi alip birini sen dolduracaksin birinide isyerine imzalatıp engelli raporun ile tekrar maliyedeki engelli evrak bürosuna vereceksin sonuçlanınca zaten işyerine meil atarlar.Engelli raporunu Iskur götürüp sisteme kayıt ettirectksin engelli statüsünde çalışacaksan çalıştığın işyerinde

Benimde 42 ama geri çevirdiler Ankara'dan tekrar heyete girdiğim hastaneye sevk vermiş

İyi gunler bugün yüzde 42 süresiz raporum var düşünmüşler 32 ye kafayı yicem ne yapabilirim

Keşke Ankara'ya vergi indirimi için göndermeden önce araştır saydınız oranınızı düşme ihtimalinin olabileceğini

İyi gunler ne yapabilim yuzde 42 süresiz raporum var engelli kartımdan 42 yaziyo 50 den 42 cikti bide 10 puan da Ankara kesmişler anlamadim otelde calisiyom iskura gönderdi yuzde 42 yaziyo ama vergi indirimi yuzde 32 cikiyo izmir il sağlık müdürlüğüne itiraz edicem yani çok ugrasicam

İzmir3535 merhaba
Öncelikle hangi yıl SSK girislisin ?vergi indirimi düşürüldü ise sadece elindeki rapor ile sosyal haklardan faydalinirsin . Emeklilik işlemlerinde kullanılamaz rapor

Ssk 2003

Ssk 2003 astim beyin kanama bi kulak duymuyo ilk rapor alirim mayıs ayinda bilmiyom çok ugrascam

Süresiz 42 lik rapor bende şimdi 32 ye çekiyorlar itiraz edicem başhekim e sorduk tekrar olmassa dava acicam ama uzun surermi

Bende 12 Temmuz da %55 sürekli rapor ile İzmirden başvurdum. Hala sonuç gelmedi %40 altına düşerse sıkıntı olur. Diz altı protez kullanıyorum raporum sürekli ama her kez farklı şeyler söylüyor şaşırmamak elde değil. Mesela sürekli raporu neden düşürürler ki iyileşme olasılığı var da bizmi bilmiyoruz.

Burada boşuna soruyorsunuz sonuçta burada kim kimse doktor değil ve ankaradakiler neye göre rapor yükseltiyor düşürüyor belli değil o yüzden gönderirken iyice düşünün raporlarınızı düşerse vergi indiriminden faydalanan varsınız ama raporu aynı şekilde kullanabilirsiniz diğer haklarınızı için ben mesela %40 olan raporumu gönderdim her şeyi göze aldım emekliliğime daha olmasına rağmen ama çok şükür %45 oran sürekli olarak geri geldi ama bir arkadaşım da gönderdi yüzde 60'dan %30 5'e kadar düşürdüler o yüzden kimse net bir şey diyemez

Şu iki durumu birbirinden ayırmak gerekir:

-Eğer vergi indirim başvurusu sonucu yeninden hastaneye sevk edildiyseniz ve hastane raporunuz değiştiyse il sağlık müdürlüğüne itiraz edeceksiniz ve reddi halinde il sağlık müdürlüğüne idare mahkemesinde dava açacaksınız.

-Eğer sağlık kurulu raporundaki oran değişmediği halde maliye vergi indirim oranınızı değiştirdiyse doğrudan maliye sağlık kuruluna (gelir idaresi başkanlığına) vergi mahkemesine dava açacaksınız.

Hayirli akşamlar bisey sorabilirmiyim yüzde 42 süresiz raporum var vergi indiriminden basvurdum yüzde 32 cikiyo neyapa bilirim il sağlık müdürlüğüne gittim gittim bakti evraga tekrar heyete gircen diyo gittim sağlık kurulusuna gösterdim nöroloji düşürebilir diyo ama süresiz yaziyo yanı ordan oraya kosturuyom olmuyo bide sağlık kurulusu artık biz bakamayiz diyo başka hastaneye heyete basvur diyo bide bende beyin kanamasi geçirdim sag tarafim felç vurdu astım j45 kulak duymuyo sag kulağım

merhaba;

ben de %80 oran ve 1 yıl geçer ile raporumu almış bulunuyorum. şu an sabit bir işim var ve emekli olmak gibi bir düşüncem yok. Vergi indirimine başvurmasam sadece iett, ve telekominikasyon gibi indirimlerden yararlanabiliyor muyum?

Üst Alt