Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%42 raporum var. Malulen emeklilik mümkün mü?

omerruya

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
%42 raporum var. Erken emeklilik mümkün mü?

Iyi gunler.benim tek gozum protez.2005 yilinda yuzde 42 rapor aldim.erken emekli olabilirmiyim. Suan diger gozumdede biraz bozulma var.belimde kayma ve fitik var ayrica yumusak doku romatizmasi da var.oran verilirmi bu rahatsizliklarima.simdiden cevaplariniz icin tesekkur ederim.

Son düzenleme:
omerruya mrb bu belirtiğiniz rahatsızlıklardan
Malulen emekli olamazsınız ama vergi indirimi alarak erken emekli ola bilirsiniz sgk lı iseniz giriş tarihiniz ve toplam gün sayınızı belirtirseniz eğer yardımcı ola biliriz size.

Tesekkur ederim
Giris tarihi 01.09. 2003 gun sayisi 613.

omerruya

zaten 613 prim gününüzlede malülen emekli olamazsınız. malülen emekli olmak için minimum 1800 gün prim şartı var.
umut kardeşimin dediği gibi malülen emeklilik için hastalık durumunuz uygun değil.
elinizdeki raporla (4/a lı iseniz)vergi indirimi almak koşulu ile 20 yıl 4400 güne tabiisiniz.
4400 prim gününüzü doldurduğunuzda emekli olursunuz.

Tesekkur ederim.ben yanlis yazmisim erken emeklilik yerine malulen yazmisim kusura bakmayin lutfen.sorumu duzelttim

omerruya mrb öncelikle erken emeklilik ten yararlana bilmeniz için yeni bir rapor almanız gerekli raporunuz
eski tarihli olduğu için vergi dairesi kabul etmez
Rapor onanınız arttı ğı takdirde şartlarınızda değişir
40/59bir rapor alırsanız ve bu raporla birlike vergi indiriminiz onaylanırsa sizin şartlarınız
4400 gün ile 20 hizmet yılını tamamladığınız takdir emekli ola bilirsiniz.

Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim.yeni rapor aldigimda ayni orani verirlermi diger rahatsizliklarimdan da bir oran alirmiyim? 2- 3 yildir Engelli maasi aliyorum busefer buda elimden giderse diye cesaret edemiyorum yeni rapor cikartmaya.

@umut2135 hocam , Bu erken engelli emeklilikte de kontrol muayanesi şartı var mı ? Emekli olduktan sonra tekrar çıkartılma gibi bir risk var mıdır ? Teşekkürler

@ozgurmeric74 hocam size de danışıp üstteki suali sormak istiyorum.Teşekkürler

perseküsyon vergi indiriminden emekli olan engelliler
Vergi indirimleri sürekli ise genelde kontrol olmuyor
Sgk rapor alınan hastaneler hakkında şikayet usulsüzlük olmadığı takdirde kontrole çağırmaz
yada farklı bir neden dolayı yeni rapor baş vurursanız buda %40 altı olursa sistemde görülür sizi kontrole çağırma nedenlerinden biri olur.

iyi günler %42 raporun varmış ve süresiz bir rapor herhalde eger raporunu sgk defterdarlıga yazdıysa ve derterdarlık raporu onayladıysa % 42 olarak engelli emeklilk haklarından yararlanabilirsiniz inşallah.

Tesekkur ederim.tekrar rapor istiyolar diye biliyorim.tekrar girersem yuzde 40 i gecermiyim acaba.

Bence geçersin çünkü söylediğin engel durumu süreğen ve geçme ihtimali yok eski dereceden fazla bile verirler bence

Ben daha once oranlarin dusuruldugunu okumustum. Benim durumumda gozum icin %32 veriliyormus. Bu konuda guncel bilgisi olan var mi?

omerruya

Bir göz yokluğunda %32 oran veriliyor. Ama kanser nedeniyle protez varsa, bu durumda net +10 ile %42 oran veriliyor.

Merhaba yuzde 45 psikiyatriden raporum var sag gozdende gorme engelimde var suan toplam oranim 48 fakat cok kiloluyum suan tip 2 diyabetde var o engel raporumda isli degil birde sedef olustu cildimde vucudumda agrilarim oluyo bacaklarim sirtim cok zorlaniyorum malulen emekli olabilitmiyim 10 yil calismisligim 2867 gun sigortam var 2005 baslangic malulen emekli olmak istiyorum saglik sorunlarindan dolayi ne yapabilirim

Yalcinkeles
Malulen emeklilikte tek hastalıktan en az %60 oran istenir.
O yüzden siz malulen emekli olamazsınız.

Ufukalp

Toplam oranim tum vucut engelleri 60 in ustune cikinca neden emekli olamiyorum sekere 20 oran veriyolarmis deri yede yuzde 5-10 arasi engellerim 60 olunca neden olamiyorum anlamadim

Yalcinkeles
Yukarıda belirttim zaten. Malulen emeklilikte tek hastalıktan istenir en az %60, ve o hastalığın maluliyet cetvelinde olması gerekir. Malulen emekliliğin şartı bu.

Üst Alt