Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%42 raporum ve 97 sigorta başlangıcı ile ne zaman emekli olabilirim?

samsun80

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
mrh

benim %42 raporum var. sağ göze görme kaybı var
ssk başlangıcım 1997. 2000 de rapor verildi
3160 pirimim var

emeklilik hakında hicbirbilgim yok. bunun icin neyapmam gerekir ne zaman emekli olabilirim y

ardımcı olursanız sevinirim teşkürler

1980'li iseniz
SSK girişiniz 18 yaşını doldurup 19 yaşınızdan gün aldığınız 1998 yılı itibariyle geçerlidir )tabii 18 yaşından önceki sigorta priminin staj değil, tam prim olarak yatırılmış olması şartı ile geçerli bu yazdığım. Eğer o prim tam değil idiyse, bu durumda sigorta başlangıcınız tam primle sigortalı olduğunuz ilk tarih olur).

Erken emekli olabilmek için vergi indirimi almanız gerekiyor.

Çalışıyorsanız çalıştığınıza dair belge alıp maliyenin mükellef hizmetler birimine vergi indirimi almak istediğinize dair müracatta bulunacaksınız..
sizi yetkili hastaneye sevk ederler.. tüm hastalık/rahatsızlıklarınızdan %40 oranında rapor alırsanız
hastane raporu Ankara'ya gönderir heyete girer ve bulunduğunuz ilin defterdarlığına oradanda çalıştığınız iş yerine bilgilendirme yapılır..
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
( Ancak 16 Aralık 2010 tarihinde ki sakatlık oranı cetveli 'ne göre tek gözün tamamen görmemesi halinde %32 oran verilmektedir.
Diğer gözünüzde problem varsa, ya da herhangi başka rahatsızlıklarınız bunuda belirtmeyi unutmayın rapor alırken. )

Ve %40 - %59 oranında 3. dereceden kabul edilirse
18 yıl 4080 güne tabisiniz..
1998 + 18 = 2016 tarihinde prim gününüzü 4080 tamamladığınızda emeklilik için başvurabilirsiniz.

2000 yılında almış olduğum %42 raporum geçerli mi?

mrh

gecen gün yine yazmıştım %42raporum var demiştim.
2000 de almıştım raporu sag gözden
şimdi niye %25 %30 lara düşüyor buşekilde rapor olursa özürlü sayılmıyoruz mu eski raporu gecerli olmuyor mu
sunucta buraporu da devlet verdi neyapa bilirim acaba

yardıcı olursanız sevinirim birde buşekilde olursa kamuda işe girebilirmiyim TEŞKÜRLER

kardes merhaba yuzde 40 uzerıraporalıp onunla bıde yuzde40 uzerı vergı ındırımı alırsanız bıtaha rapor almazsınız ama o vergı ındırımı almazsanız raporunuz hep duser

O raporla vergi indirim hakakı elde etmişseniz, o hakla emekliliği de kazanmış olursunuz. Ama o raporla defterdarlıktan vergi indirimi elde etmemişseniz, bu durumda elinizdeki rapor bir işe yaramaz...

Üst Alt