Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%42 raporumun ÖTV için başvurduğumda oranı düşer mi? Rapor Ankara'ya gönderilir mi?

ilknurBasoğlu

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
%42 raporum var.Ötv indirimi için başvurduğumda oran düşer mi arkadaşlar? Ekpss ye girdim 2.atamaları bekliyorum. Onuda risk etmek istemiyorum. Raporlar onay Ankaraya gidiyormu? Raporum başta çıkarken Ankaraya gitmemişti

ilknurBasoğlu
ÖTV muafiyetinin raporunuza müdahale gerektirecek bir durumla ilgisi yoktur.
ÖTV muafiyeti iki şekilde gerçekleşir.
Ya %90 ve üzeri raporla hiç bir şart ve tertibata gerek duyulmadan herkesin kullanımına açık olarak.
Ya da alt ya da üst ekstremite kısıtı şeklinde fiziksel engele bağlı ve otomatik vites/tertibat kodlu sürücü belgesi şartıyla engel oranı kısıtlaması olmadan sağlanır.
Sizin rapor oranınız 90 altında ve engel durumunuz araç kullanma ve ehliyet yönünden değerlendirilir. Bu durumdakilerin oranı 10 bile olsa ÖTV muafiyetini etkilemediği için rapora oran yönünden herhangi bir müdahale söz konusu olmuyor.

Teşekkür ediyorum cevabınız için.
Benim alt ve üst ekstremede kısıtım var. Benim ötv indirimiyle aldığım aracı ileride eşim kullanabilir mi

ilknurBasoğlu
Araç sadece otomatik vitesli olursa herkes kullanabilir.
Tertibatlı olursa, TSE'den tertibatın aracın orijinal donanımında herhangi bir değişiklik oluşturmadığını belirten uygunluk raporu alırsanız 3. dereceye kadar kan ve sıhri hısımlar kullanabilir.

Benim ehliyetim yok. Hem H ehliyet için hem de ötv indirimi için izlemem gereken yolu soyler misiniz son olarak. Buradan araştırdım fakat kafam karıştı okuduklarımdan. Şimdiden teşekkür ederim

Ufukalp
Benim ehliyetim yok. Hem H ehliyet için hem de ötv indirimi için izlemem gereken yolu soyler misiniz son olarak. Buradan araştırdım fakat kafam karıştı okuduklarımdan. Şimdiden teşekkür ederim

Üst Alt