Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%42 sol kol kas ezilmesi ve kısalık var. Askerlik durumum ne olur?

Emfa

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar sol kol kısalık ve kas ezilmesi var heyete girerken doktor %57 demişti heyetten sonra %42 oldu askere alma olasıkları ne ? Yardımcı olabilecek varsa sevinirim ve ne kadar daha erteleme süreci olur 1 kere erteledim.
Iyi formlar. :)

Merhaba;
Raporunda Tanı olarak Brakial Pleksus yazıyorsa kesin gitmiyorsun senin olayın aynısı bende sağ kolumda var askerden muafım hemden evraklarını alıp vergi dairesine gidip vergiden mufaiyet yazısı al araç alımı ve diğer haklardan yararlan.Geçmiş olsun şimdiden.

benim raporda sürekli ERB DUCHENE PARALİZİ ( yani kolumu tam hareket ettirememem ve bilegimi döndüremeyip kitlenmesi.) KISACA KÜTÜK KOL da denebiliyor. kolumu desteksiz hareket ettiremiyorum. ve belirli bi sınıra kadar kaldırabiliyorum. sence alırlarmı askere ? veya doktor olan bir arkadaş varsa yardımcı olabilirmi ?

Duchenne paralizi mevcut. Sizce askere alınır mı?

Merhaba arkadaşlar aranızda hiç ERB DUCHENE PARALİZİ teşhisi konulup askerlik olayı olan arkadaşımız oldumu veya bu konuda bilgisi olan varmı ?

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar..

Ekimde Muayne var !! ..

Emfa

cetvele göre; duyu kaybı veya ağrı varsa %25, motor kaybı varsa %75, birleşik motor ve duyusal kayıp varsa %81 engellilik oranı söz konusu. Bu durumda askerlik yaptırmaları biraz tuhaf olur. Tabi deneyimleyen arkadaşlardan dinlemek lazım.

Hocam tam anlamadim biraz daha açabilirmisin konuyu bu cetvel olayını tam olarak nerden ögrenebilrim ? ve bu konuda tam bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum..

hiç yokmu ? böle bi hastalıgı olup askeriyede sorun yaşıyan ??

cetvelden pek bişi anlamadım vala :( Yardımcı olabilecek varsa cetvelden yardımcı olursa sevirim...

Emfa

Kollarda yol açtığı kısıtlılığa bakıp muafiyet konusunda karar verirler. Sendeki kısıtlılık ne düzeyde?

OturanBoğa

Omzumda söyle söyleyim %42 kas ezilmesi var. kolum gogusüme kadar kalkıyor daha fazla kalkmıyor ve kaburga tarafımda kolum kalktıgında bir kas çıkıyor ve kasılma meydana geliyor.
Ve fazla agırlık kaldırdıgımda kolumda kasılma meydana geliyor. mesela 5 ila 10kg agırlıkda.

2 kere ameliyat oldum. TAM omzumda ve omzumun arka tarafında 5 yıl platin durdu.

Bilgilendirme yaparsan sevinirim.
İlgin için teşekkür ederim..

Emfa

Asker selamı da veremeyecek durumda mısın yani? Eğer öyle ise, zaten muafsın

OturanBoğa

Sol kolumda engelim. Selam durarken sol elin dimdik aşagı dogru durarken kolum dik olmuyor ve kasılıyor.
Acaba ne olur ?

Emfa

Çok net bilmek mümkün değil, ama muaf olma olasılığın daha çok

@OturanBoğa

Peki son olarak açık öğretim ünüversite tecil yapmaya yarar mı ? 1 kere tecil ettirmiştim normal ünüversiteden. Şimdiki kaydım açık ünv. ?

Ve tekrardan rapor almam gerekirmi % bilmem ama sol gözümdede 5 metre otedeki yazıları bulanık görme gibi kaybım var ve göz tansiyonu var %42 raporumdan hariç olarak...

Büyüğüm ve abim olarak tavsiyelerin nedir. ? Özel olarak mesaj atmıştım ama yogunlugunuz nedeniyle cevap veremediniz herhalde..

Saygılar ilgin için çok saol abi. :)

OturanBoğa

Bülent abi son sorum kaç kere tecil hakkımız var ?

O HAL OLDUĞUNDAN DOLAYI tekrar rapor almaya az bişi tırsıyorum çünkü Çogu rapor iptal ediliyormuş konu hakkında sence ne yapmalıyım abi :) ?

İlgin için çok saol OturanBoğa :)

OturanBoğa

Faydasi yok ama zarari çok :D elimdeki bulgurdan olmak istemem :D

Neyse mesele o degil sorum şu abi : kaç kere tecil hakkımız var ?

ERB DUCHENE PARALİZ %42 kas ezilmesi Raporum ile Devlet hastanesi heyeti askerliğe el verişli değildir kaanatına vardılar. Benim durumumda herhangi bir arkadaş olursa muaf olacaktır. Bilgi isteyen arkadaşlar yazabilir aşama aşama anlatabilirim.
Bilgilerinize...

Üst Alt