Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%42'lik özür derecesine karşılık vergi indirimi almam kurumda soruna yol açar mı?

pisagorr

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba 2005 yılında öğretmenliğe başladım. öğretmen olurken alınan sağlık kurulu raporunda her bölge ve iklim şartında görev yapabilir biaresi vardı. sakatlık derecesi belirtilmemişi. dolayısıyla engelli olarak göreve başlamadım. dün hastaneden araç alımında ötv indirimi için aldığım raporda % 42 özür derecesi yazdılar. hastane talep edersem vergi indirimi için de bir rapor çıkarbileceklerini belirttiler. cuma günü rapor için gideceğim. ancak benim merak ettiğim şey göreve başlarken özürlü memur olarak başlamadım şimdiki beyanım benim memuriyetimde bir sakınca doğurur mu? raporumu kurumuma verip vergi indirimi talebinde bulunursam başım ağrır mı teşekkürler

Hiç bir sorun olmaz. Raporunuza vergi indirimine dair ibare ekletin mutlaka. Sonra o raporla vergi indirimine başvuru yapın...

Ayrıca sonradan oluşan % 40 ve üzeri işgücü kaybı size erken emeklilik hakkı da sağlar: 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine göre 6480 gün hizmet süreniz olduğunda erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz (vergi indirimi alsanız da bu durum değişmez, almasanız da)

raporumda sıkıntı olmadı hastanede kurul memurları vergi indirimi için ayrıdan rapor çıkardılar. araba işlemleri bitince başvurmayı düşünüyorum. ancak rahatsızlığım polio sekeli yani aslında ilk göreve başladığımda engel durumum mevcuttu ama milli eğitim bununla ilgili hiç bir işlem yapmadı. şimdi ben başvurursam e madem böyle bir durum vardı neden beyan etmedin derlerse diye tedirgin oldum.

başkanım benim raporum yüzde45 şuan özel şirkette çalışıyorum,vergi indirim raporu alsam maaşımda 20 30 herneyse artış olur o sorun degil ama vergi indirim raporu düşük verirlerse %40'ın altında olursa emeklilik sürem uzar heralde dimi,ben şöyle düşünüyorum şuan vergi indirimi almasam daha yaşlanınca yani primim 3binlerde falanken v.indirim raporu alsam dahamı iyi olur..yani düşüncem sonuçta daha yaşlı olacagız ve rahatsızlıgımız artacak allah bundan geri koymasın ama durum onu gösteriyor yaşlanınca artacak çalışma gücü düşücek gibi..

sonbahar.44, olabilir tabii. Emeklilik zamanı gelmeden önce vergi indirim hakkını elde edin de, ister bugün olsun ister X yıl sonra..

Üst Alt