Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%43 + %30 +%25 oranındaki raporla hangi şartlarda emekli olabilirim?

akat13

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Bi sorum olacak geçirdiğim rahatsızlık sonucu sol ayağım diz kapağının altından kesildi hastane Ortopedei,%43 rapor verdi ayrıca Buerger hastalığı damar tıkanıklığı nedeni ile KDC %30 ayrıca pskiyatri %25 oaran verdi oranlar toplandığında acaba malülen emekli olabilirmiyim 2500 gün prim'im var Teşekkürler

Malulen emekli olamazsınız ama vergi ind.hakkı alarak erken emekli olabilirsiniz...

İLKER bey ben uzun zamandır, vergi indirimi raporum için başvurduğum şişli etfal hastanesinden aldığım % 20 lik raporuma defterdarlıktan evrak elime geçmediği için itiraz hakkımı kullanamadım. şimdi ne yapmam gerekiyor? elime herhangi bir evrak sonucu geçmedi. acaba önce defterdarlığa mı yoksa doğruca il sağlık müdürlüğüne mi itiraz dilekçesi yazmam gerekiyor. yardımlarınızı bekliyorum. teşekkür ederim.

Vergi ind.belgesi müracaatı için Maliyeye müracaat ettiniz mi ?

evet daha önce başvurmuştum. şişli etfalden % 20 aldım. çalıştığım iş yerime bir nüshasını gönderdiler ama bana herhangi bir evrak gelmedi.

Çok teşekkür ederim. İstanbul Kadıköy SGK'ya evraklar gönderildi bakalım sonuç ne olcak. Bide malülen emeklilik için tek bir hastalığın oranının %60 olması durumnu varmış bunun gerçeklik payı varmı ?

Evet, sgk ısrsrla "tek bir hastalık nedeniyle maluliyet cetveli'ne göre malul olmak gerek" diyor. Ama aktardığım yargıtay kararı bununböyle olamayacğaına hükmediyor.

Gelecek sonuca göre o zaman hareket edeceğiz sanırım mahkeme 1 seneden önce sonuçlanmaz gibi geliyor

Merhaba, Bir şey daha sormak istiyorum... Malülen emekli olduktan, belli bir süre sonra ssk'tan aldığım maaşı kestirip sigortalı olarak çalışabilirmiyim

malülen emekli olmanız için tek bir hastalıktan %60 ve üstü oranda raporunuz mevcut olması gerek.

balthazar formülü ile hesapladığımızda tam olarak %70,07 yapar, deftardarlığa vergi indirimi için başvurun 2. derece vergi indirimi alarak erken emekli olabilirsiniz.

Evet, emekliliğinize son verip sigortalı olarak çalışabilirsiniz...

Rapora dair tereddüt oluşmazsa 1- ay içerisinde emekli maaşı bağlanııyor.

Bülent Bey,

Kuruldan sonuçlar ne kadar sürede çıkıyor...

Teşekkürler,

Kurul rutin şekilde çalışıyorsa ortalama 1 ayda karar alıyorlar.

Üst Alt