Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%43 engelli çocuğum için yararlanabileceğim haklar..?

askore

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.

2 yaşında kızım var. Sağ kolu sakat doğdu. Dirseği yok, 2 parmağı eksik ve kolu diğeirnden kısa. Doktorumuz vesilesi ile araştırma hastanesinin sağlık kuruluna müracaat ettik. 2 ay beklemenin ardından heyete girdik ve ertesi gün raporumuzu aldık. Raporda engel oranı %43 yazılmış. Bunun dışında raporun kullanım amacı; eğitim+sosyal yardım ve engelli kimlik kartı yazılmış. Ayrıca ek olarak 'durum tespiti + ücretsiz paso + engelli kimlik kartı + özel eğitim + 2022 sayılı yasadan faydalanması hk'' diye not düşülmüş. Aşağıda incelemeniz için raporun bir örneğini linkte paylaştım.

Bu raporla sosyal yardımlaşma'ya müracaat ettiğimde bana engel oranı %50'yi aşmadığı için ve ağır engelli olmadığı için maaş bağlanamayacağını sadece bu rapora göre engelli kimlik kartı verilebileceğini söylediler. Fakat sosyal yardım için kaymakalmlığa gidebilceğimi söylediler. Bende kızım küçük olduğu için büyüdüğünde kendisi isterse kmlik kartını alır diye oradan ayrıldım.

Üzerime kayıtlı sadece 1 araç var. Onu da 1 sene önce kardeşime sattım henüz üzerine almadı. Bunun dışında sigortasız bir işte 850 lira maaşla çalışmaktayım ve evimde kira.

Bu konu hakkında engin tecrübelerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

http://i.imgur.com/H1QArbs.jpg

http://i.imgur.com/TEMBosr.jpg

Son düzenleme:
çoğu yerde aslında engel oranı 40 ve üstü olanlar için yazar. ulaşımda otobüs vs indirim kullanabilirsin. ev telefonu internet gibi şeylerde indiimden faydalanabilirsin ancak max 5 lira olur ama yeri gelir acısını çıkartırlar. açıkcası ben bunlardan sadece ücretsiz pasodan yararlanıyorum birde kyk bursu. ancak kızınızın onun için üniversiteye gelmesi lazım. ALLAH yardımcınız olsun

Paso'dan başka hakkımız yokmu acaba. Özel eğitim vs. raporda bazı cümleler geçmekte.

Çevremdeki insanlar %40'ın üstünde engel oranı çıktıysa sosyal yardımlaşma maaş bağlaması gerekiyor demekte. Ne yapacağımızı şaşırdık.

askore % 43 oranla evde bakım aylığı baglanmaz. evde bakım aylığı için % 50 ve ustu agır özürlü rapor, kişi başına düşen aylık gelirin 510,45 lira altında olması ve bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun olması gibi 3 şart gerekir. bu raporla evde bakım aylığı baglanmaz.

engelli aylığı için de çocuğunuz 18 yaş altı olduğu için ebveyni başvurabilir. ama ebeveynin sgk kaydının olmaması, 60/g kapsamında GSS'lı olmaması, emekli olmaması gerekir. anne ve babadan birinin bile sgk kaydı varsa engelli yakını aylığı baglanmaz. aylık alamasına engel bir durjm yoksa hane gelirleri incelenir. hanede kişi başına düşen aylık gelir 255,22 lira üstünde çıkarsa engelli yakını aylığı baglanmaz.

ayrıca şurayı inceleyin sorularınız olursa ilgili forumlardan sorarsınız:http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Üst Alt