Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%43 işitme engeli rapor ile ÖTV'siz araba alabiliyor muyum?

tolgaist

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
%43 isitme engelli onaylanmis rapor ile otv siz arac alabiliyormuyum.

tolgaist hayır alamazsınız
Ötv indiriminden ortapedik rahatsızlığı olan
Veya %90 oranlı raporu olan
engelli yararlana bilir.

Alabiliyosan niye soruyon

Soru sordun cvp verdik

tolgaist soru soruyorsun
Cevaplıyoruz nerden biliyorsunuz diyorsun
Bilmediğimiz bir konu olsa neden seni yanlış yönlendirelim
Yasalar böylediyor biz değil tekrar belirtiyorum
Ötv indiriminden sadece ortapedik veya%90 oranlı rapor olması gerekir bu 2 kriterden 1 olması aranır ötv den yararlanmak için.

neden kızdın kı bu kadar arkadaşım bayı soyledı bana cok onemlı değil zaten

tolgaist hayır kızmadım nasıl bir bayimiş her engelli raporu olana ötv indirimi sağlıyorsa bizde yararlanalım konuya gelince
sadece belirtmen şeklin yanlış biz burda forum moderatörürleri olarak elimizden geldiği kadarıyla bilgimiz nezninde size bilgi verip doğru yönlendirmeye çalışıyoruz hiç bir beklenti beklemeden sizin nerden biliyorsunuz cevabı biraz yanlış buldum ve sorularınıza cevap verirken yürürlükteki yasalara göre haklarınızı ve sorularınızı cevaplamaya çalışıyoruz
Saygılar.

rapor ve vergi indirim var emeklilik icin muracat edecegim su an calismiyorum 3 ay once ciktim isten aylik baglanmasi icin calisiyor olmammi gerekir su an calismiyorum vergi indirim belgem var

tolgaist emeklilik için gerekli gün ve hizmet yılınız tamamsa tüm şartlar oluşmuş ise
Emeklilik talebinde bulunurken aktif çalışıyor olmanız gerekmez vergi indiminizin olduğunuda belirtmişsiniz zaten.

umut bazi arkadaslar muracat formunda is yeri cikis bildirge istiyorlarmis dedigi icin kafama takildi ayrica e devletten basvuru yapmak sagliklini yaslilik ayligini isaretleyecegin dimi sence e devleten yapsam nasil olur benim rapor ve vergi indirim var gun prim tamam

tolgaist iş yeri çıkış bildirgesini istemelerinin sebebi
İş yerindeki tazminat ile ilgili bu aktif çalışanlar içindir
E devletten emeklilik başvurusu ile ilgi ise baş vuru yapa bilirsiniz ancak yine sizi sgk çağırıyorlar evrakları imzalamanız için süreç daha uzuyor bu şekilde
Şahsen gidip baş vurmanız süre açısından daha iyi
Karar sizin.

%43 rapor otv siz arac alabilirmi

arkadaslar %43 raporu olan otv siz arac alabiliyormu.

tolgaist
30 Haziran'da aynı soruyu sormussunuz baya da konuşulmuş canınız cokmu sıkılıyor aynı şeyleri yazıp aynı şeyleri soruyorsunuz ki baktım iki konuyu canınız sıkıldıkça yazıp bicmissiniz insanlarda size cevap vermeye çalışıyor maksadiniz nedir ?

SM-N9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hay Allahım:)

İnanmak istemiyoda ondan

Gşt başvur belki alırsın ötv

İşitmeyle

rais ne kadar sacma patavasiz seyler yazmissin belliki senin canim sikiliyor gereksiz seyler yazacagina soruma cevap yazsan daha iyi olmazmiydi. evet soruyu daha once sordum ama dogru bir cevap alamadim arastirdigim kadariyla 43 raporu olan da otv siz arac aliyormus bazi kriterleri varmis tekrar sormak istedim bu konuda bilgisi olan arkadaslar cevap yazar diye hem sen niye bu kadar rahatsiz oldun ki yazdiklarin hic hos degil arkadasim beni tanimiyorsun burdan yaziyorsun

sahranil once detayli bir arastirin oyle cevap yazin

tolgaist oncelıkle yazdıgım seyde herhangı bır terbıyesızlık olmamakla bırlıkte once kendı yazdıklarına bak eger daha fazla detay arayacaksan aynı soruyu degil istedıgın detayı sorarsın konunun devamında yenıden konu acıp sıfırdan aynı sekılde sormazsın sana yardımcı olmak ıcın ınsanlar cevap yazıyor sen onları kaale almayıp tekrar tekrar aynı seylerı soruyorsun kı bu cevap yazıp sana yardımcı olmaya calısan kısılerden bırıde benım sen sana cevap yazanlara oncelıkle saygı duyacaksın ondan sonra saygı bekleyeceksın ama kendını nasıl bır ustun goruyorsan herseyı kendınde hak buluyorsun anladıgım kadarıyla senınle agız dalısına gırıp senın alt limitlerine inemeyecegim kusura bakma once okudugunu anlamaya calıs sonrada yazdıgının ne oldugunu farkına var bunları beceremıyorsan zaten yapacak bısey yok sevgılı arkadasım saglıcakla kal umarım aradıgını bulursun.ama sana deger verip cevap yazanlarada terbıyesızlık yapma..

%90 altı raporun varsa ortopedik engelli yani kol ve bacak gibi uzuvlarda sorun olanlara kişinin engeline göre özel aksamlı araba alabilirsin. eğer özel aksamsız normal araba almak istiyorsan %90 engelli olmalısın. senin engelin işitme olduğu için özel aksamlı yani mesela ayağı olmayanlar için gaz pedalının direksiyonda olması gibi özel aksamlı araba kullanamıyacağın için sana vermezler.

rais senin benimle ne alip veremedigin var sen bana soruma cevap yazmadinki sen katip gibi ordan uzunca sacma seyler yaziyorsun anlasilan vaktin cok daha once sormussam belki farkinda degilim tekrar soruyorum hem sen kimsinki bana akil veriyorsun sitenin yoneticisi var senin neden ilgilendiriyor ki bu kadar bos seyler yazacagina soruyla alakali bildigini paylassan daha iyi olurdu insanlar buraya bilmediklerini ogrenmek bilgi edinmek icin giriyor tartisma yeri degil burasi kirici olmaya hic gerek yok arkadasim

nemo h sinifi ehliyet alinirsa hastane oluyormus sosyal guvenlik uzmani oyle soyluyordu % 90 altindaki kisilerde otv siz arac alabiliyormus diye cikcasi detayli dogru cevabi ogrenenedim bayi ile gorustum otv siz alirsiniz dedi bende emin olamadim yani

@tolgaist Tolga bey benzer bir durumu bizzat yaşamış biri olarak sorunuza en net cevabı vereyim.

İşitme engelim de dahil diğer hastalıklarımdan dolayı toplamda % 88 raporum var ve maalesef ben de bu raporla ÖTV indirimli araç alamıyorum.

Ya ortopedik(yani el-ayak hareket kısıtlılığınız) bir engeliniz olacak ya da % 90 ve üzeri raporunuz.

İsterseniz aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.

https://www.engelliler.biz/forum/oz...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

Araşturdık zaten babama alcaktk araba benimde işitme rapor 90 altı olduğu için olmaz dediler ortapedik olursa engelin oluyomuş

Alamazsın net ya %90 üzeri yada ortopedik bir rahatsızlığın olacak o bayiye söyle seninle oynamasın gayet iyi biliyor verilmediğini şimdi bile ortopedik rahatsızlığı olupta araç almakta sıkıntı yaşayanlar var

tolgaist
umut2135 forumun ilk yanıtında cevabı vermiş.H sınıfı ehliyet tarihe karıştı.Bilgi kirliliği var.Bayide 1 kişi en dogrusunu biliyordur
O da önüne evraklar gelince olmaz der.Uğraştığınla kalırsın.

Üst Alt