Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%43 rapor ile vergi indirimi hakkı kazandım, bir kaç sorum var..?

HCZCI

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
11
Arkadaşlar merhabalar

Bir kamu kurumunda 2009 yılından beri sözleşmeli uzman olarak çalışmaktayım.Kasım ayında daha önce elimde olan engelli raporumu yenilettim ve %43 oranında engelli raporu aldım maliyeye gönderdim dün bulunduğum il teşkilatına 3. dereceden engelli indiriminden faydalanması gerekmektedir diye cevap geldi.

Benim birkaç sorum var bu gelen evrağı kurumumuzun merkezine de ki insan kaynaklarına gönderip bilgi geçmem ne kadar doğru olur veya oraya da gitmiş midir ?

kurumda normal kadroda çalışmaktayım beni engelli kadrosuna geçirmeleri için ne yapmalıyım ?

Engellilere tanınan haklardan yararlanabilirimiyim ?(mesela tayin hakkı geçici görevlendirmelerden muaf olma vs)

HCZCI

Merkeze bilgi geçmenize gerek yok. Bir ay bekleyin, bordroya yansıyacaktır...

Sakat statüsünde kadroya geçmek için kurumunuza başvurmanız gerek.

Evet, statünüz değiştiğinde doğal olarak sakat hakarından faydalanabilirsiniz.

Teşekkür ederim cevabınız için acaba statü değişikliği için ne yapmam gerekli dilekçe diye düşünüyorum fakat içerik ve ek için ne yapmam gerekebilir yardımcı olurumsunuz.

yazıyı kuruma vermelisin ve aylığa şu an 40 tl yansır ve 20 yılda emeklisin 4400 sigorta primi yeter

Üst Alt