Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%43 raporla vergi indirimi alarak emeklilik..?

Cavit6742

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
S.A ARKADAŞLAR

ben babamın adına yazıyorum bu satırları . babam yaklaşık 1,5 yıl önce çalıştığı mermer fabrikasından ayrıldı. ayrılma sebebi oradakı toza duman katlanamıyodu ve astım şikayeti var . aynı zamanda sigara kullanıyor ciğerler malum :( çalışma gücü düşüyordu. herneyse vergi indiriminden emeklilik için girişimlere bulunduk. tüm prosedürü yerine getiridk lakın çok az bir prim eksıgı oldugu için red geldi ama bu süreçte %43 raporda verilmişti (3 yıl süreli ) ama gecerli sayılmadı .

herneyse arkadaslar şartları tekrar yerine getirdi başvurdu ve 5 gun once heyet onune cıktı. tüm işlemler tamamlanmış oldu böylece .

şimdi sizlerden yardım istediğim daha dogrusu danışmak istediğim sorular şunlar

heyete girdiğinde babama psikiyatri sorular sormus devamlı kullandıgınız bir hap varmı falan diye. babamda bi ara agır yuk tasıdıgı için elini incitmişti baya zaman eli felç gibi gezmişti cunku.. o ilaçlarını falan göstermıs orda . herhalde diyorum doktorlar insiyatif kullancak ve daha yuksek oran vericekler.

ve babama sizde bel fıtıgı başlangıcı var demısler raporlarda onu görduk. neden söylemedınız böyle önemli rahatsızlıgı doktorlara yada haberınız yokmuydu rahatsızlıktan deyip heyet onunde muayene edip tüm işlemlerını tamamlayıp göndermısler .

benım şahsi düşüncem ince okuyup sık dokumuşlar bu olayı. detaylıca incelemişler ve yüksek ihtimalle emeklı yapacaklar . çünkü önceden 3 ayrı hastalıktan % 20 %15 %8 yani toplamda %43 almıstı.

ama bu hastanede nerdeyse tum doktorlar oran vermiş şansımız daha yuksek göruyorum

son olarak ise babam 5 gun önce heyete girid sonucu ne zman alırız ??

arkadaşlar yazdıklarım karısık gelebilir sizlere ama kronolojik bir sıra ile yazdım. görüşlerınızı beklıyorum olumsuz bişey olursa yol göstermenızı de rica ediyorum . yazdıklarımı okuma zahmetınde bulundugunuz için teşekkurler

merhaba
öncelikle geçmiş olsun. bir kere şunu söyleyeyim. hastane babanızı emekli edemez. sadece engelli raporu verir. bu raporla siz vergi dairesine gidip engelli vergi indirimi talebinde bulunacaksınız.bunun için babanızın biryerde çalışıyor olması şart. müraacatta şirket yazısı ve sigorta bildirgesi isterler. raporunuz ankara maliye yüksek kuruluna gidecek. orada onaylandığı taktirde (bazen oran düşürüyorlar)ve yaş ve gününüz dolduysa sgk ya başvuruda bulunacaksınız. emeklilik için gün ve yıl sayınız babanızın işe giriş yılı ile alakalı.sitede bunula ilgili tabloları bulabilirsiniz.
raporunuz %60 ve üzeri çıkarsa malülen %40-59 arası çıkarsa erken emekli olabilirsiniz.
kişisel başvuru ise heyet raporunuzu hastaneden alabilirsiniz. eğer vergi dairesi sevkli ise raporunuz vergi dairesine gönderilir.

eğer babanız %60 ve üzeri rapor alırsa erken emekliliğe nazaran prim gün ve yılda düşüm olur.

Cavit6742
Bu arada
Babanızın almış olduğu %20,%15 ve %8 lik oranlar kurulda baltazar formülüyle hesaplanır.
Buda toplamda,sizin dediğiniz gibi %43 lük bir oran çıkmaz.
Babanızın rapor oranı toplamı %37.44 olur,kurul bu oranı 37 olarakta verebilir,38 de.
Dua edelimde,dediğiniz gibi kurul babanızın rapor oranlarını yükseltmiş olsun,aksi halde bu %38 lik oran babanıza emeklilik içın yeterli bir oran olmayacaktır.
Malum,raporun enaz %40 olması gerekmektedır.

Mehmet005

çok teşekkur ederim

bu arada babam ilk gittiği hastanede %43 almıstı . sonradan sigortalarda hata oldugu için red geldi tekrar heyet önune başka hastanede girdi. bu hastane baya buyuk bi hastane konya meram necmettin erbakan . bu hastanede bizi şaşırtan olay psikiyatrı çok ilgilendi sürekli sorular sormuş babama . sürekli kullandıgınız ilaç varmı falan diye uzunca konusulmus içerde . daa öncekı hastane ilgilenmemişti 8 9 doktor sadece 3 tane oran verdi. ve %43 oldu. tahminimce bu hastane detaylıca ıncelediği için daha yuksek oran verebilir psikiyatri den umudumuz çok inşallah emeklı olur babam . teşekkurler konuyla ilgili cevaplar içinde

Eğer işin içine psikiyatri giriyorsa rapor 40 nın üstünde dahi olsa süreli olur.bilginize

beyler lütfen acil cevap bekliyorum vergi indirimi hakkında

s.a arkadaşlar babam heyete gireli 15 gün oldu . sonucu nereden öğrenecez e devlet ten bakılıyomu ? eve bir belge gönderilcekmi ? babamın belgeler daha önceden ankaradan onay almıstı . ssk ya gönderilcek yanlıs bilmiyosam bu heyet raporu . 15 gun oldu hala haber alamadık . kaç gun suuruyor bu onay süreleri ? lütfen cevaplarmısınız teşekkurlerr

heyet raporu en geç ne zman cıkıyor

arkadaşlar an tibari ile babam heyete gireli 17 gün oldu ne bir haber var ne bişey . bizim mi arayıp bi yerden ögrenmemiz lazım?? yardımcı olursanız sevinirim. e devlet evrak takipten falan bakıyoruz bi gelişme yok

Cavit6742
Şahsi müracat yaptıysaniz sağlık kurulundan raporunuzun çıkacağı ve tarafınıza verileceği tarih hakkında mutlaka bilgilendirilirdiniz,Eğerki böyle bir bilgilendirme yoksa sağlık kurulunu arayarak bilgi alabilirsiniz.
Herhangi bir kurum sevki ile gittiyseniz,raporunuz muhtemelen o kuruma posta yoluylada gönderilmiş olabilir.
Her ikisi içinde en sağlıklisi kurulu arayıp kesin bilgi almanızdır.

vergi indiriminden sonunda emekli oldum son bir sorum var

merhaba arkadaşlar babam vergi indiriminden emekli oldu herşey e devlete de yansıdı elimize kagıt da ulaştı çok şükür emekli oldu . peki babam birikmiş toplu parayı ne zman alcak ?? yada erken emekllik hakedenlere birikmiş para veriliyomu ?? lütfen bilgi verirmisniz teşekkürler

.....

baban memur mu ssk lımı.....ssk lıysa basvurduktan sonra onaylanan sureye kadar gecen surenın ucretını alır baska alacagı toplu para yok....memursa onu bılmıyorumm....

mandreyam teşekkürler . babam ssk lı. e devlette yazan blgiye göre 01,03,2017 tarihiden bu yana biriken parayı alacak.

ozgurmeric74

benim süreli olmadı ne raporum ne de vergi indirimim ve en büyük oranı da psikiyatri den aldım
bence hastalığa veya başka bir şeye göre değişiyor

Öncelikle s.a ben vergı daıresının sevki ıle Ankara numune hastanesınden %46 sureklı raporu aldım hastane raporu vergı daıresıne vergı daıresıne malıye gondermıs malıyede %46lık raporu onaylamış vergı ındırımıne hak kaZandım bu şartlarda engelli emeklilik tablosuna bakarak ıse gırıs tarıhım 2006 2026 da emeklı olabılırmıyım.ıkıncı sorum ıse malıye onaylamış ısyerıme göndereceklerı kağıdı vergı daıresı gel elden vereyım dedı bu aşamada vergı daıresınden aldığım kağıdı hangı kuruma teslım eldicem bılgısı olan bırı varsa cvplarsa memnun olurum ıyı günler.

Ynsvrl

benimde asli iş yerine gitmemiş kaç aydır koyboldu hiç bir yerde yok ben de işten çıktım
bimerden şikayet ettim
bana maliye aslı gibili yazısını verdi ama nereye teslim edeceğimi bende bilmiyorum
bilen varsa bana da bilgi versin lütfen

vergi indirim belgesi sizde kalacak. orjinal raporunuzun altına zımbalayın. işe girişte fotokopisini işyerine verirsiniz. veya çalışıyorsanız işyerine fotokopisini verin. o belge emeklilikte daha çok işinize yarayacak.çünkü vergi indirim belgesi olmadan erken emekli olamazsınız.

psikiyatri olduğundan süre koymuşlar.çünkü raporunda psikiyatri oranı olanların raporlarını süreli onaylıyorlar.

ben vergı ındırımını aldım 46 ıle pekı emeklı olurken sgk bu raporumu kabul edecek yoksa tekrar heyete mı sokacak bu arada raporum sureklıdır

Ynsvrl;

sgk o raporu kabul edecek başka rapora gerek yoktur hayırlı olsun

sigorta girişin kaç peki unuttum sorayım

vergi indiriminizi aldıysanız emeklilikte tekrar rapor almanıza gerek yok.elinizdeki rapor ve vergi indirimi ile günü geldiğinde kolayca emekli olabilirsiniz.

arkadaşlar size söylemiştim babam emeklioldu cok şükür diye. bugun e develte girdim ödeem tarihi 18 agustos ve maaş olarak 282 yazıyor bu nedir ?? şaka mı biri acıklık getirsin lütfen teşekkurler

e devlette yazan bilgiler bunlar . aylık net kazanc dediği ek gelir falan mı maaş miktarı aylık tutar yerine mi yazılcak aşagıdaki ksıımda anlamadım gitti. ben mi yanlıs biliyorum bişeyler emekli olana 282 lira nedir ? biri aydınlatsın lütfen teşekkurler. aranızda emekli maaşı alan varmı . e devlette sol ksımda aylık tutuarı olan yerde mı yazıyor maaş miktarnız.

Ad CAVİT
Soyad:xxxx
Sicil NO:xxxxx
Ödeme Dönemi günü :18
Net Aylık Tutarı282.61 TL

Aylık Tutarı0.0 TL

Ek ödeme Tutarı:282.61 TL

Sosyal Yardım Zammı0.0 TL

Birikmiş Ödeme Tutarı0.0 TLKesinti Tutarı0.0 TL

Cavit6742

Dostum biraz sakin. 282 TL görünce heycan yapmışsın. Endişelenme lütfen. Bak dediğim gibi ek ödeme miktarı o. Bir kaç güne Aylık Tutarı kısmında bir rakam beliricek. İşte maaş o bunun üzerine ek ödeme alıcaksınız.

İlk başvurunuzdan buyana biriken maaşın ek ödeme tutarı o .

çok teşekkurler bende sonradan çozdum olayi. maaşin %4 orani ek olarak verilcekti falan 2017 aklima onlar geldi durumu sonradan çaktim . 5 aydir ugrasiyor babam o zamandan biriken ek paraymis . çok ugrastik biraz heyecan yaptim o yuzde yulardaki mesajda hararetli konuştum :) neyse çok tesekkurler tekrardan yanit icin.

merhaba arkadaşlar konuyu ben açmıstım babam adına bişeyler sormuştum . sizlere sormak istediğim yeni bir onu var . babam vergi indirimi emeklisi oldu aldıgı maaş 895 tl ve ek tutar 44,77 . bu sürekli böyle mı devame decek yoksa hangi aralıklarda artış sağlıcak ?? detaylı bilgi verırsenız sevinirim teşekkurler .

Üst Alt