Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%43 raporum, 3800 primim var. Emeklilik kriterlerim nedir?

Polat34

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Bende vergi dairesinden indirim almak için başvurdum. Okmeydanı ssk ya sevk ettiler beni. Perşembe vergi dairesinde işim bitti. Aynı gün okmeydanı ssk ya gittim dosya işlemlerimi başlattım. Cuma günu sabah sıraya girdim önce dahiliye sonra kardiyoloji enon psikiyatriye gittim. Saat 11 de işim bitti evrakları teslim ettim saat 14:30 da heyete girdim.
oranlarda hpl% 10, HT % 10 , Ef>50 Koroner arter klas 2 % 30, psikiyatri anksiyete bozukluğu heyet raporu için 6 aylık tedavi sonucunu değerlendirmek uygundur yazıyor .
En altta kişinin engel oranı yazan kısımda % 43 yazmışlar.

Ankara bu oranı daha aşağı düşürür mü?
Bu hastanedeki sağlık kurulu neden 43 e düşürdü

3800 prim günüm var ne zaman emekli olurum olursam ne kadar maaş alırım

psikiatri KONTROL yazmış anlaşılan bu duruma göre 1 yıl yada 2 yıllık kontrol olacak emeklilik içinde sgm başladığınız gün önemli

Psikiyatri alanına % 0 yazmışlar
Sgk girişim 12.11.2002 toplam 3808 günüm var genelde asgari ücretten yatan primler
Eğer bu oranlarda vergi indirimi alırsam tekrardan psikiyatriye gitmeme gerek var mı

Bakalım sonuç ne olacak inşallah ankarada oranı düşürmez daha fazla

3. derece vergi indirim hakkı elde ederseniz emeklilik için aşağıdaki tabloda 17 numaralı kritere tabi olacaksınız.

2008_oncesi.PNG

Eviss te hala heyet raporu bekleniyor diyo . Birde Psikiyatriye girmiştim anksiyete bozukluğu,tanımlanmamış % 0 ( ilaçlara başlayalı 1 ay olmuş heyet raporu için 6 aysonra değerlendirmesi uygundur yazıyordu) acaba kabul olsa bile senelik kontrol ve heyet raporu tekrar isterler mi

Psikiyatri değerlendirmesi rapora etki etmeyecek diye düşünüyorum. Kısa sürede onaylanacaktır. Merak etmeyin.

Merhaba
Bugün Ankara yı aradım raporum C olarak onaylanmış çıkan memur başkada bişey demedi eviss zaten 2-3 gündür açılmıyor.
şimdi kontrol yazarlarsa emekli olurken yeniden rapor çıkartmam ve vegi indirimi almam gereklimi ?
sigorta girişim 15.11.2002
dt.11.04.1981

55 yaşında 3600 günden normal emekli olabiliyorsunuz yaş kaç acaba ?

Kontrol yazarlarsa, kontrol tarihi bitiminde vergi indirimi için yeniden heyete girmelisin.
Çünkü daha 7 yılın var emekli olmak için, kontrol yazsalar dahi 7 yıllık yazmazlar, ya 1 yıllık ya 2 yıllık yazarlar.
Rapor oranın düşerse vergi indirimini kaybedersin ama daha emeklilik zamanına kadar yeniden alabilirsin.
Kontrol yazmazlarsa yeniden rapor almazsın, emeklilik başvurunu yaparsın zamanın gelince.

* Bu arada oranın düşürülmemiş, çünkü % 30 + 10 + 10 Balthazard formülü'ne göre % 43 yapar zaten.
Ankara'da olduğu gibi kabul etmiş. Hayırlı olsun. :)

Teşekkür ederim
Vergi indirimim sürekliymiş öyle dedi tlf çıkan memur dün İstanbul vergi dairesine yollamışlar

Gözün aydın. :) Yeniden rapor aldırmazlar o zaman, emeklilik zamanın gelince vergi indirimi ile emekli edilirsin.

Emeklilikte maaşımın yükselmesi için kadar prim ödemeliyim

Merhaba
% 43 sürekli vergi indirimim onaylanmış geçen hafta Ankaradan öğrendim.
Bugüne kadar sigortam asgari ücretin biraz üzerinden yattı.
doğum tarihi :11.04.1981
ssk başlangıç : 15.11.2002
toplam prim gün :3868
toplam ödeme : 113.000 tl
İnşallah kısmet olursa emekli olmama yaklaşık 7 yıl var herhangi bir sorun çıkmazsa.
Şu anda aylık primler 1350 tl civarında ssk ya yatmakta
Ben bugünden sonra primi yüksek yatıran bir işe başlasam emekliliğimde emekli maaşım düşer mi?
Ortalama aylık primlerimi ne kadar yatırmalıyım ki emekli maaşım yükselsin ?
Diğer sorum ;Ben hastaneden aldığım raporun sürelimi Süresiz mi olduğunu bilmiyorum, ama Ankara vergi indirimini Süresiz onaylamış. Hastaneden heyete girdiğim Raporumun sürelimi süresizmi olduğunu posta gelmeden nasıl öğrenirim?

Bu saatten sonra emekli maaşınızı yükseltecek hiç bir şey yapamazsınız. 4-5 bin TL'den sigortalı olursanız ve bu şekilde uzun yıllar prim yatırırsanız, ancak o zaman emekli maaşı artar. Bu mümkün değilse, emekli olun, emekli maaşı alırken sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edin:

http://www.engelliler.biz/forum/eme...enlerin-emekliliklerine-dair-uygulamalar.html

Abi eminsin dimi
Şöyle 2000 tl üstü prim yatıran bi yere girsem 6-7 yıl çalışsam emeklilikte maaşını yükseltmez diyorsun yani

[-]6-7 yıl fazladan emekli maaşı almak varken, kafayı mı yedin kardeşim! :)

Emekli olmanın kendisi ile bir sorununuz yoksa, emekli olun derim. Sonra çalışmak isterseniz, sgdp ödeyerek çalışın. En avantajlısı bu[/-]

Pardon, pardon, emekliliğe zaten 7 yıl varmış! Bu durumda tabii ki olabildiğince yüksek primle çalışmak lazım.

Ben sanki bugün emekliliği hak etmişsin gibi gördüm bi an.

Dediğin gibi Bülent abi psiyatriyi dikkate almamışlar .Vergi indirimim onaylanmış şirkete gönderdikleri kağıtta

''bu nedenle ilgiliye ait rapor ilişikte gönderilmiş olup raporun ücretliye tebliğ edilerekengelli sağlık kurulu rapor tarihi olan 29.08.2014 tarihinden itibaren 3. derece engelli hizmet erbabı için tespit edilmiş bulunan engelli indiriminden yararlandırılması gerekmektedir.''

diye bir yazı var.Herhangi bir başlangıç bitiş tarihi yok.Sağlık raporumdada sürekli kısmı işaretlenmiş.

Ben şirkete sağlık raporumu vermesem engelli indiriminden faydalanırmıyım ve engelli indiriminden faydalanırsam işyeri kadrosunda engelli olarakmı görünürüm?

İşyerinin raporla bir işi yok. Rapor sende kalsın. İşyeri kendisine gönderilen yazıya bakar...

Vergi indiriminden yararlanmak sakat statüsünde çalışmak sonucunu doğurmaz aslında. Ama işyerinin bu kadrosu boşsa, seni o statüsde çalıştırmak işine gelecektir.

Üst Alt