Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%43 raporum var. Emeklilik şartlarım ve prosedür..?

ozkurt

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba daha önce forumlara hiç üyeliğim olmadığı için nereye nasıl yazacağımı bilemedim
benim bilgisizliğim muğla bodrumda ikamet ediyorum öncelikle 2006 yılında motor kazasında sol diz altı ayağımı kaybettim 2008den beri sigortalı olarak çalışıyorum
protez almak için %43 özürlük belgesi aldım bu belge ne işime yarar hala sigortalı olarak çalışıyorum 3048 günüm oldu ama sigortalı kodunda normal görünüyorum sgk ya başvurduğumda vergi dairesine gidip vergi indirimi yapmam gerektiğini 4800 gün doldurunca emekli olabileceğimi 18 yılı doldurmam gerektiğini söylediler elimdeki rapor geçerli olur mu raporumu denizli devlet hastanesinden aldım b + a2 ehliyetim var ehliyetime el konur mu bilgisi olan yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim herkese geçmiş olsun saygılar diliyorum.

%43 oranındaki raporunuz ile 3. derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz engellilere tanınan haktan faydalanarak erken emekli olabilirsiniz.
Hesaplama yapabilmemiz için
Gün ay ve yıl olarak..
Doğum tarihiniz..
İlk işe giriş tarihiniz..
Rapor tarihiniz..

14.07.1986 doğumluyum
işe giriş tarihim 20.12.2003
rapor tarihim 31.12.2014

Emekliilik için 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 gün prime tabisiniz.

14.07.1986 + 18 = 14.07.2004 tarihi emeklilik için temel olacak sigorta başlangıç tarihi sayılacak. Yani 14.07.2024 yılında en az 4400 gün priminiz de varsa emekli olabileceksiniz.

Çalışma yaşamınızın herhangi bir aşamasında defterdarlığa gidip sakatlık indirim hakkı elde etmeniz lazım. Hazır yeni tarihli rapor almışsınız, bence hemen bu başvuruyu yapın: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Var olan B sınıfı ehliyetiniz iptal edilir. Sol alt ekstremite kısıtlılığı olan kişiler otomatik vitesli araç kullanabilecek H sınıfı sürücü belgesi alabilirler. Ayrıca otomatik vitesli aracı ötv-mtv istisnası ile satın alma hakları da vardır.
Aynı şekilde, a2 ehliyetiniz de iptal edilir. Ama orada da motorsiklet kullanmak için H sınıfı alabilirsiniz
Bu konuda soru-cevaplar için: Özel Donanımlı Otomobiller - Motorlu Araçlar - H Sınıfı Ehliyet

vergi indirimine 15.01.2015 te başvurdum h sınıfı ehliyet istemiyorum ötvden yararlanmakta istemiyorum sigorta günüm olarak 3048 günüm var neden ehliyetimi iptal etsinler

Ehliyet iptal edilmesi şu amaçla olur; B sınıfı normal(sakatlığı olmayan yada çok göze batmayan) bir birey için verilen ehliyettir. H sınıfı ise sakatlığın oranına göre verilir. Her sakatlık için H ehliyet verilmeyebilir.
Bu forumda kardeşlerimiz sizin ceza yememeniz için; uyarı niteliğinde fazla bilgi verdi. Gerçi sorduğun soruya cevap verip geçiştirebilirlerdi. Ama sizin iyiliğiniz için bir bilgi idi..

Amaç H sınıfı ehliyet alabilirseniz iyi olur demek. Yoksa Başınız ağrımasın; maksat bu... Yinede karar sizin..

Bilgim olmadığı için soruyorum sağolsun herkes yardım ediyo bilidği kadar ben 8 senedir b+a2 ehliyetimi kullanıyorum allaha şükür hiç bir sorunum olmadı ehliyetim vergi indiriminden dolayı mı iptal edilir bunu öğrenmek istiyorum durumum yok elimizde 1 arabamız var otomatik araç alıcak durumda değilim ben vergi indirimine erken emekli olabilmek için başvurdum çünkü 3048 günüm var 4400 de emekli olabilicekmişim burada büyük üstadlarım söylediler h sınıfı ehliyet istemiyorum eğer vergi indiriminden dolayı iptal edliyorsa inşallah kabul edilmez indirimim verdiğiniz cevab için teşekür ediyorum.

ÜZerime vazife değil ama bir sorum var;

Olmaz diyebiliriz ama yinede başınıza kaza geldiğinde; kazazade yakınları, vurdu diye sizi şikayet edecektir. Etmeyebilir de ama yine bir ihtimal..
O zaman kusur tamamen size gidebilir. Sigortası varsa ki özür durumunuzu bahane edip onu da sigorta firması karşılamak istemeyebilir. Bu diğer ihtmial...

Amaç otomatik vites almalısın diye bir kural yok. Aldığın aracına özel tertibat taktırmana gerek yok zati zaten ehliyet değişecek lattarafı bu...

Son olarak; illaki ehliyet değişecek diye bir durum yok. Emniyet sizi arayacak gelin ehliyet değiştirin diye bu bir ihtimal: KAza yapmam diye bir öyle bir sorunum yok dediğin kadar ihtimal bu: Yani Emniyet illa sizi arayacak değil.

Ama önerim şu: iş işten geçmeden Allah sizi korusun. Benim düşüncem tabii ki ama siz bilirsiniz.

Öyle sıkıntı başıma da geldi; sigorta firması ödemek istemedi.... sigorta sirketi bir çirkeflik yapmadığı sürece sorun yok.

Üst Alt