Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 43 raporum var. SGK primimin yarısını neden devlet ödememiş?

sitkimy

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
43 oranlı rapor um la bana çıkan pirim 320.00 tl dir . işveren neden pirim indirim olmadı diye soruyor hani pirimin yarısını devlet öder di kanun mu değişti bilgisi olan varmı ?işveren in sakat çalıştırma zorunlu lugu yok. böyle bir iş yerinde çalışıyorum

primi bildigim kadarıyla devlet katkısı olmaz engelli calıştırmak mecburi oldugu için iş veren engelli istidam eder yok sa engelliye ödüyecegi maaştan fazla cezası var o yüzden yoksa kimse kolay kolay engelli calış tırmaz

Bu söz konusu olan prim desteği,engelli çalıştırma mecburiyeti olmayıpta engelli çalıştıran iş yerleri için geçerli...

50 ve üstü çalışanı varsa 2 özürlü çalıştırması zorunlu olur ssk işveren payınnda tamamını dewlet öder ama işletmede 50 kişi yoksa buda yükümlü olmadı halde engelli çalıştrma denir bildiğim kadarylada bu şekilde özrün en az yüzde 80 olması şartı ile işveren ssk priminin yarsn ödüyor diye biliyorum...

slm sıtkı kardeşim ay nı konuyla bende ilgileniyorum .bir işyerinin özürlü çalıştırma yetkisi yokken çalıştırana ssk nın yarısını hazine tarafından karşılandıgını öğrendim ama malesef yarısını degilde bir kısmını karşıladıgını söylediler iş yerimden yanı senin anlayacagın sağ kösterip sol vuruyor denildi bana birde sünü söylediler aslı varsa bilen arkadaşlarda yardımcı olsun hersene yıllık vıze yapılacakmış :)

bende bir muhasebe bürosunda sizin gibi işverenin engelli çalıştırması zorunlu olmadığı halde beni çalıştırmaktadır.zaten şu anda ben tek çalışanım.öncelikle sizlerinde söylediği gibi
50 ve üzerinde çalıştıranı bulunan iş yerleri için işveren priminin 0'ü , çalıştırmak zorunda olmadığı halde çalıştıranların ise P'si devlet tarafından karşılanmaktadır.
gelelim indirim almanın yoluna öncelikle işkur'a engelli olarak kaydınızın olması gerekir.yoksa da işkur kaydınızı yaptırmalısınız. daha sonra işvereniniz işkur'a hitaben bir dilekçe yazacak.yazacağı dilekçe şöyle olmalı:
Türkiye iş kurumu ................şube müdürlüğüne
4857 sayılı iş kanunun 30'uncu maddesine göre özürlü çalıştıran işverenlere teşvikten yararlanmak amacıyla tarıma gerekli belgenin verilmesini rica ederim.

İşyeri adı:
İşveren sicil no:
işyeri adresi :
işkur no:

kaşe imza

İşyerinde çalıştırılan engellinin.
tc.kimlik no:
adı soyadı :
Yükümlülüğü olmamasına rağmen özürlü statüsünde çalıştırılmaktadır.

-dilekçeyi işkurda götürünce onlar gerekli belgeyi onaylı olarak işveren verecek.ama iş bununla bitmiyor.işveren gerekli belgeyi aldıktan sonra kendi bağlı bulunduğu sosyal güvenlik kurumuna da bir dilekçe yazması ve işkurdan alınan belgeyi ekte vermesi gerekiyor.sosyal güvenlik kurumu belgeyi işleme sokup işverenin indirimden yaralanması için gerekli indirim bölümünü e-bildirgeden açıyor.gerisi işverenin bu indirimi uygulamasına kalmıştır.

Işkurdan sğk ya verilmek üzere bir belge alınıyor. Ve bu belge firmaya ait olan sisteme kaydediliyor. Indirim sonra çıkıyor.

bu indirim engellilerin maaşına yansıyor mu yoksa sadece işverenin cebindemi kalıyor primler

en geliye negibi bir yansıma bekli yorsunuz oraya eksik yatan primi de sizemi yatırsınlar yani vergi indiriminiz var ise ufak bir ek ödeme olur okadar başka bir avantanız olmaz

o zaman beni ilgilendirmez işverenin cebine girecekse ben hiç müdüre bildirmem

Üst Alt