Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%43 raporumla vergi indirimi elde edersem, emeklilikte yeni rapor istenir mi?

ERGÜRBÜZ

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Ben bu ay (Şubat 2012) %43 özürlü raporu aldım ve çalışıyorum. Vergi indirimi alarak 3600 gunle erken emeklılık ıcın basvuracagım. Bu almış oldugum ozurlu raporu ılemı ıslem yapacagım yoksa yenıden hastaneye yonlendırılerek tekrar bir ozurlu raporu dahamı alacagım.

öncelikle, vergi ind. de alacağınız yüzde (ne kadar prim günle ve ne zaman) emekli olacağınızı belirler.

http://www.engelliler.biz/forum/eme...i-olmadan-erken-emekli-olurlar-ali-tezel.html

buradaki yazıyı ayrıntılı okursanız yeterli bilgiye sahip olabilirsiniz. Şunu da ekleyeyim ;

vergi ind. hak kazandığınızda (%40 tan düşük olmaması şartıyla) emeklilik kriterlerini de doldurduğunuzda

yeniden rapor istemezler, saygılarımla...

% 43 raporunuz ile 3.derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz emekli olurken yeniden rapor istenmez. Kazanmış olduğunuz vergi indirimi hakkı ile emekli olursunuz.
Ne zaman emekli olacağınızı hesaplaya bilmemiz için,
İlk işe giriş tarihi
Doğum tarihiniz
Hangi kuruma tabi olarak çalışıyorsunuz.(ssk,bağ-kur,E.sandığı)

Emeklilik için geçerli tablo:

2008_oncesi.PNG

Üst Alt