Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%43 raporumu aldım. Emeklilik şartlarım nedir?

ErzincanLee

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
9
Merhaba arkadaşlar ben 31 yaşındayım dilimde doğuştan damar hastalığı ile dünyaya geldim yutkunma konuşma ve dilimdeki kitlenin aşırı büyük olması yüzünden çene gelişiminde sorunlar meydana gelmiş

ailem bu konularda biraz bilgisiz olduğu için bana rapor çıkaranda olmadı bu yaşıma kadar bu yüzden zor geçsede vatani görevimdende kaçmadan geri hizmette olsa yaptım şuan bir otobüs şoförü abimin neden akbil bastın raporun yokmu demesi üzerine biraz kendimi sorgulamaya başladım ben bu raporu hak ediyormuyum beterin beteri var derler ya hani ailemde bana bu şekilde davranmayı yakıştıramadıklarındanmı yoksa yediremediklerinde mi rapor çıkarmamışlar

şimdi ben rapor çıkardım oranı %43 sizce emeklilik için başvurmalıyım yada beni etkiler mi bana bilgi verirseniz sevinirim raporum sürekli ve hastalığım süregelen

şimdiden cevaplarınız için teşekkur ederim

bu arada içimdede hala bir burukluk var acaba almakta hatamı ettim kafam karışık

Merhaba Arkadaşım ilk engelli kartını çıkar bağlı bulunduğun ildeki aile sosyal politikalara git onlar sana yardımcı olurlar.daha sonra raporun aslı ile akbil dolum yerine git ordan alabilirsin kartını.Şu an çalışıyorsan İş yerinden vergi indirimine başvurmak için yazı al vergi dairesine git 3.dereceden vergi indirimini al.Sigorta başlangıç tarihini ve gününü yazarsan burdaki arkadaşlar sana her türlü yardımcı olurlar acil şifalar dilerim.

Son düzenleme:
Değerli kardeşim eğer sana bu rapor hakkınla verilmişse ki öyle gözüküyor, engelli haklarından faydalanmak kadar doğal bir durum olamaz. Kendinizi bu konuda ferah tutun. Engelli olmayı biz seçmedik imkan olsa da sağlam olsaydık ama taktiri ilahi. Hakkında hayırlısı olsun.

İlgin için teşekkur ederim sağol Amin cümlemize şifa versin rabbim

Engelin büyüğü küçüğü olmaz sonuç itibarıyla hayatımıza mani oluyor mu ? oluyor. Rapor almakla iyi yapmışsın ki bu senin en doğal hakkın ve vicdadını sorgulamayı bırak bence. % 43 raporla tüm engelli haklarından faydalanabilirsin, öncelikle bulunduğun ilin aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne gidip Engelli Kimlik Kartı çıkar ki ikide bir ordan burdan rapor istemesinler ( yanında 2 adet fotoğrafta bulundurman iyi olacaktır )

Emekliliğini de aşağıdaki tablodan hesaplarsın

Öncelikle yardımcı olduğun için teşekkürler. Siğorta başlangıcım 2003 primim 3000 tabi raporum 2018 çıkışlı ne kadar etkiler bide emekli olmam doğrumu maaşları çok düşük gibi

05.08.2003 den önce isen 19 yıl 4240 gün ve vergi indirimi alarak emekli olabilirsin ayrıca günün dolduğunda az veya çok olarak bilemezsin maaşını gayet tatmin edici bir maaş alırsın sigorta primlerinde buna katkı yapar.Eğer bu tarihten sonra sigortalıysan 20 yıl 4400 günde emekli olabilirsin arkadaşım .

ErzincanLee

emekliliğine 4 yıl ve 1240 gün var süren dolduğunda emekli olabilirsin raporu ne zaman aldığının bi önemi yok.. evet maaşları düşük ama dilersen gücünün yettiği kadar çalışabilirsin.

Schizophrenia

ilk işe giriş tarihim 15.09.2003 fakat prim gözükmüyor primler 2005 te yatmaya başlamış hangisi baz alınır bu konuds yargı kararları var ama sizce hangisi olur

belkide hiç olmaz sitede okudum kadarıyla arkadaşlar maliyenin rapor oranını düşürdüğü yönünde eleştiri çok benimde sadece yüzü bozukluluğu konuşma ve dilde tabi beslenmemi etkiliyor bu faktörler ne diyeyim Rabbim Hayırlısı Neyse Onu Nasip Etsin cümlenize

Son düzenleme:
ErzincanLee

senin ilk sigortalılığın da ilk prime esas başlangıcın da durumuna uyuyor yani 20 yıl ve 4400 günü doldurunca emekliliğe hak kazanmış oluyosun... Maliye konusuna gelince... evet raporların düşürüldüğü doğrudur birçok arkadaşımız bu konudan muzdaripler ama benimki düşmedi gittiği gibi onaylandı. Raporun düşürülürse itiraz edersin sen işlemlerini yap gönder sonrası Allah kerim.

çok sağol her soruma cvb verdin ben şimdi tahmini 7 sene sonra emekli olurum ozaman

Hocam Allah razı olsun çok yardımcı oldun şimdi önemli olan vergi muafiyeti için gerekli belgeyi almak lazım

Arkadaşlar benimde siğortam okuldan 2003 yılına başlangıç ama fiili olarak 2005 yılında primlerim yatmaya başladı yani ben şimdi emekli olmak istesem vergi indirimi ile uğraşmadan emekli olabilirmiyim raporum %43 hastalım dilde doku kaybı konuşma kaybı ve çene de görülür derecede bozukluk

ErzincanLee
Kardeşim raporun sürekli ise vergi indiriminden tabiki emekli olabilirsin,yalnız senin emeklilik zamanını hesaplayabilmemiz için kamu'damı yoksa özel sektördemi çalışıyorsun bunu bilmemiz gerekli.

ptt de taşörenim

Merhaba arkadaşlar benim %43 raporum var maliyeye de vergi indirimi için raporumu verdim. sorguladığımda raporunuz iş yerinize gönderildi yanında derece girdiniz yazıyor ben şimdi normal emekli olabilirmiyim?
SİĞORTA GİRİŞ :2003
PRİMLERİM 2005 YILINDA YATMAYA BAŞLADI.
PRİM GÜN SAYIM 3100 EMEKLİ OLABİLİRMİYİM

EMEKLİ OLDUKTAN SONRA ÇALIŞABİLİRMİYİM.

BİRDE İŞ YERİNE GİDEN YAZIYI ALMAM GEREKİYORMU

ŞİMDİDEN CEVAP VE YORUMLAR İÇİN TEŞEKKUR EDERİM

sevgili @ErzincanLee arkadaslar zaten daha oncekı konularda cevaplamıslar

ama yenıden yazayım ıcın rahatlasın :)

20 yıl ve 4400 gun un doldugunda yanı bu iki kıstas ında doldugu zaman sadece bırının dolması yeterlı degıl daha oncekı cevaplarda boyle bır algı olusmus olabılır sakın yanılma her ıkı kıstas da dolacak. yanı calısmaya devam edersen 1300 gun sonra prımın dolacak 2023 yılındada sıgorta suren dolmus olacak her ıkısınıde doldurdugunda almıs oldugun vergı ındırımı yazın ıle (ki bunu ısyerın sana fotokopısını verse bıle yeterlı belge dogrulama ıle sıstemden orjınal barkodlusunu sende cıkartabılırsın) ıstedıgın zaman emeklı olabılırsın.emeklı maasları nın az olup olmaması ne yazıkkı yatan prımlerle alakalı olarak degısır sonuc olarak ne yazıkkı 2008 kanunu ıle bırlıkte normal statude emeklı olan arkadaslarda aynı sartlarda emeklı oluyorlar engellı emeklılıkte herahngı bır dusukluk soz konusu degıldır

bunuda aklının kosesıne yaz he prım gununu arttırırsan 7200 gune kadar mesela beklersen aylık baglama oranın tabııkı artar ama bu seferde bu sureyı doldurmak ıcın emeklılık maasından feragat etmıs olacaksın yanı bekleyıp yukseltmekmı yada hemen mı maas almaya baslamak bu senın kararın ben kendımce alıp daha fazla almayı uygun goruyorum. emeklı olduktan sonrada ozel sektorde calısman ıcın herhangı bır engel soz konusu degıl azda olsa bır emeklı maasın baglanır bunun az olması prım miktarın , gun sayınla ve 2008 kanunuyla alakalı kenardanda ek ıs yaparsın dıger arkadasların bahsettıgı tum engellı haklarındanda faydalanabılırsın
sevgıyle kal kolay gelsın umarım tum aradıgın bılgılerı bulmussundur abıcım

teşekkür ederim sağol abi çalışmaya devam o zaman hedef 2023 [emoji16] yazıyı hangi siteden çıkarabilirim peki RAİSTLİN

Gün için ekteki tabloda bulabilirsin gerekli bilgileri
fed8f6c36c95b312926d3a1cf5ead1f6.jpg

SM-N9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ErzincanLee
sevgılı kardesım gayet acık net anlatmısım yenıden anlatayım her ıkı kıstasıda tamamlaman lazım 20 yıl sıgortalılık suresı(bunun anlamı ılk sıgorta baslangıcından sonra gecen sure demek) ve 4400 gun sıgorta prım gunu

4400 gunu doldurdugunda ısı bırakıp ayrılıp 20 yılın bıtmesını bekleyıp emeklı olabılırsın

evet 2003 de ssklı olmuş sunuz 20 yıl 4400 güne tabisiniz sizin 20 yılınız 2023 de doluyor. 3100 gün primini var 4400-3100=1300 gün daha prime ihtiyacınız var

ErzincanLee bunada şükür diyelim yaşınızı bilmiyorum ama 60-65 yaşı beklemekten iyidir. nasip olursa emekliliğinize 5 yılınız var

Üst Alt