Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%44 engelli raporumla Bağkur'dan emeklilik şartlarım nedir?

ONUR07

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
SELAMLAR

%44 iş göremez raporumu 5 ay önce aldım raporumda devamlı yazıyo sigorta girişim 1989 raporum yeni vergi indiriminden beni tekrar hastaneye sevk ederlermi kaç günde emekli olabilirim SAYGILAR

bagkur.PNG

Emeklilik başvurusu yaptığınızda yeniden sevkederler sizi hastaneye. Bağkur'dan emeklilik için vergi indirimi işe yaramaz. Kurum sevkiyle % kaç alırsanız yukarıdaki yıl ve prime göre emekli edilirsiniz.

Ben bu gün sgk dan emekli bir kişiye sordum rapor 6 ayı geçerse öle hastaneye sevk ederler dedi senin raporun yeni hastaneye sevk etmezler dedi şaşırdım şimdi ikilemde kaldım yinede teşekkürler

ssk'dan olsaydı istemezlerdi de, bağkur'dan aynı olmuyor. farklı bir uygulama yapılırsa paylaşırsınız bizimle artık başvurudan sonra. :)

Tamam paylaşırım yinede teşekkürler kolay gelsin

Benim hakem hastane raporum olmasına rağmen hastaneye gitmeden emekli etmiyorlar.dava açmama rağmen hastaneye gidip rapor aldım

bu konuda çok farklı uygulamalar mevcut.raporun 6 aylık olmasından ziyade en son çıkan yönetmelikten sonra alınıp alınmadığı asıl önemli olan.ama buna rağmen bağkur ve emekli sandığı işe un sermek için sizi tekrardan hastaneye gönderebilir.siz elinizdeki raporla başvurunuzu yapın ilgili yüksek sağlık kurulu değerlendiriyor başvurunuzu gerekirse hastaneye gönderiyor.

Bağkur'dan emeklilik

%44 raporumu %53 e çıkardım bağkurdan emekli olabilmem için kaç iş gününe ihtiyacım var bağkurumu kapattım şu anda sigortalı olarak devam ediyorum cevaplarınız için şimdiden teşekkürler işe giriş tarihim 1989

ONUR07

SSK ya prim ödemeye ne zaman başladınız ise o tarihten itibaren 3,5 yıl (1262 gün) prim ödeyeceksiniz ki ssk şartlarına tabi olun bu şartları verine getirip vergi indirim hakkı da kazanır iseniz.
bağ-kur dan emeklilik için : 16 yıl 4320 güne
ssk dan emeklilik için : 15 yıl 3600 güne (vergi indirim hakkı almak zorundasınız)

%43 rapor

%43 raporumla vergi indirimi kaç gün prim olması olması lazım şimdiden teşekkürler

emekli maaaşı hakkında

24,06,2019 da sskdan 3600 günle emeklilik dilekçemi verdim yüzde 53 engelli damim engelli raporum var vergi indirimide aldım acaba emekli maaşı kaç lira bağlarlar

ONUR07
Onun bir standardı yok, prim gün sayısı, prime esas kazanç tutarı, ve primlerin dönemi dolayısıyla geçerli ABO bağlanacak emekli maaşını belirleyen etkenler.

Üst Alt