Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%44 lük raporum vergi indirimi için gönderdigim kuruldan %30 olarak geri döndü..?

özqür

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhabalar
benim %44 lük raporum vergi indirimi için gönderdigim kuruldan %30 olarak bir kagıtla geri döndü bana
raporum orjinalini vermiştim vergi dairesine şimdi ne yapmam gerekiyo raporumun aslını nasıl alırım gönderirler mi
İtiraz nasıl ederim nereye müracat etmeliyim..

hastalıgım kalple ilgili bu arada...

Not: http://www.engelliler.biz/forum/eme...m-gunum-var-emeklilik-sartlarim-nelerdir.html

İste olmazsa raporu aldığın hastaneden suret yaptırabilirsin.

İtiraz falan etme gibi bi durumum varmış galiba düzelme ihtimali varmı acaba

slm kalpten hangi hastalıklardan yüzde 44 verdiler benimde yüzde 44 kalpten şuan ankarada sonucu bekliyorum raporunu maliyeye ne zaman vermiştin

Merhaba tam 1 ayda geri dönüş yapıldı bana istanbuldan gönderdim ben kalpten benim aort kapagım,mitral kapagım,ve aort damarım değişti yapay olarak taktılar bunları,%44 raporumu ben kendim aldım haseki hastanesine müracatla 2007 senesinde aldım ve 2008 sonunda bana ankilozan spondolit teşhiside kondu bu raporumda yok yalnız sadece kalp rahatsızlıgım gözüküyo ben şimdi itiraz etme gibi bi hakkım varmı en kısa yoldan....?

sizin raporunuz yeni yönetmelikten öncedir o zamanlar kapaklara yüzde 40 veriyorlardı şimdi yüzde 30 siz tekrar yeni rapor çıkarıp diğer hastalığınızıda ekletirseniz onun kaç puan olduğunu bilmiyorum şansınız artabilir raporunuz 1 ayda geldi dediniz ben 3 martta başvurdum daha gelmedi siz hangi ayda başvurmuştunuz

mart 15 göderdim nisan 15'te geldi 2007 10 ayında almıştım raporu yönetmelik ne zaman nasıl değişti...

Rapora itiraz

İl sağlık müdürlüğüne dilekçe ile itiraz edebilirsin.tekrar hastaneye sevk ederler büyük ihtimalle.

Bu dilekçenin bi örnegi falan varmı varsa link atarmısın...

2006 yılında değişti senin raporun yeni itiraz et yeni hastalığınıda hakem hastaneye sevkinde bildirirsin ben raporumu senden önce göndermişim benimki daha gelmedi

Saray_59 pazartesi burayı ara sonucu örenirsin
03124152705
çorlu'dan selam

sağol topram senin ne rahatsızlığın var senin vergi indirimin varmı

100% tekirdağ devlet hastanesinden raporum var(kalp yetmezliği),vergi indirimi için başvurdum bekliyorum,hakem hastaneye gönderdiler:(:(:(

benimde hipartansiyon ve kalp yetmezliği var nereye hakem hastaneye gönderdiler gitttinmi ordan kaç verdiler

Kalp kapağı protezi ve hipertansiyon

Merhaba arkadaşlar bende kalp kapağı protezi ve hiper tansiyon hastasıyım temmuz2002 yılında % 40 sürekli raporum var vergi indirimimde var şimdi gitsem özürlülük oranım kaç olur bilen varmı

slm arkadaşlar bende 5 yıldan beri ankilozan spondilit hastasıyım 1buçuk yıl öncede sol böbreğim alındı tek böbrek yaşıyorum durum böyleyken geçen ay malul emeklilik için sgk dan sevk alıp hastaneye başvurdum geçen ay heyete girdim 20 gün sonra cevap geldi sgk dan maluliyetten emeklilik talebimin reddedildiğini çalışma gücümü %60 kaybetmediğime dair bir yazı bende itiraz dilekçesi verdim bakalım ne olcak artık..

ya arkadaşlar bide yeni tasara varmış heralde özürlülük oranları 4 falan bölünme gibi bi olay %20 başlayarak böyle bir söylenti var ne derece dogru acaba birde ben bu itiraza nasıl bi dilekçe yazacagım il saglık müdürlügünemi verecegim sadece
raporumun orjinali geri gelecekmi bana gönderip geri gelen arkadaşların orjinal raporları geldimi geri....??

özgür,

as ile ilgili raporunuza oran eklenmesi için hastaneye başvurdunuz mu acaba ? ben 15 senedir as hastasıyım 2003 de % 40 ile vergi indirimi aldım, bence as içinde başvurun hataneye raporunuza eklensin, anladığım kadarıyla as de oran düşürmüyorlar...

Hayır as ile hiç bir başvurum olmadı henüz 2 sene falan olacak cerrahpaşada tedevi görüyorum onuda rapora ekletip yeniden bir kurula girmek istiyorum...

raporunun aslından bir tane de raporu aldığın hastanede mevcut.fotokopi çektirip aslı gibidir yapabilirsin.

Raporunuzu aldıqınız devlet hastanesınde mevcuttur daha dorusu kayıtlarda mevcxuttur. sizin gibi bi olay qeldi ama benım rapora el konuldu.(Yani Defterdarlık aldı.) oranımda düşme olmadı çünkü rapor yenı ıdı ve vergi indirimine gitti.Olumlu Sonuc qeldi. benımde su anda raporum yok ama devlet hastanesıne elımde bi fotokopisi ile gittiğimde aslının aynısıdır diye kaşe basıyorlar imzalıyorlar.

%44 lük raporum vergi indirimi için gönderdigim kuruldan %30 olarak geri döndü..? Kon

boşlukları kendine göre doldurup bulunduğun il sağlık müdürlüğüne posta ile iadeli taahhütlü oalarak gönderirisen 15 -20 gün içinde dönüş yapıyolar.kolay gelsin

[FONT=Verdana]T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NE[/FONT]
[FONT=Verdana]
[/FONT]

[FONT=Verdana]KONU: Sağlık Kurul Raporuna İtiraz[/FONT][FONT=Verdana]

[/FONT]
[FONT=Verdana]Aşağıda adresi yazılı özürlü bir vatandaşım.
............Eğitim ve Araştırma Hastanesinden ........ tarihinde aldığım sağlık kurulu raporuna göre % olarak belirlenen özür dereceme bağlı olarak......... Adlı şirkette özürlü personel kapsamında Tarihinde işe başladım.
Çalıştığım işveren raporla ilgili olarak Defterdarlığı bilgilendirmiş ancak İstanbul defterdarlığı yasal dayanağını belirtmeden raporumun elden alınması nedeniyle yeni bir rapor alınması gerektiğini belirtmiştir. Beni tekrar Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk etmiştir yaptığım başvuru üzerine ........ tarihli raporuyla ilk aldığım raporla çelişki oluşturacak şekilde % olarak özür derecemi belirlemiştir. Bu durum mağduriyetime yol açmıştır.
Bu nedenle 16.07.2006 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması Ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğin 10. maddesi gereği mağduriyetimin giderilmesi için gereğinin yapılmasını arz ve talep ederim.[/FONT]

[FONT=Verdana]Saygılarımla,
isim
İmza[/FONT]

[FONT=Verdana]
ADRES: l
EKLER: 1-[/FONT]

Gökhan kardeşim saol bu en altta ekler: kısmına onların göderdiği raporla benim kendi aldığım raporuda ekleyip berabermi gönderecegim..?

%44 lük raporu sen nereden almıştın onu kabul ettiler mi yoksa heyete girdinmi.ayrıca

rapora itiraz

özqür;
evet aynen dediğin gibi

%44 Raporu ben istanbul egitim ve araştırma haseki hastanesinden aldım raporu kabul ettiler ama derecesini düşürdüler..
Ayrıca bugun postalıyorum dilekçeyi istanbul il saglık müdürlügüne bakalım ne diyecekler.

bak özgür kardeşim senin raporunu hastane değil maliye düşürmüş onun için senin il sağlık müdürlüğüne DEĞİL maliye düşürmüş onun için senin danıştaya dava etmen lazım onun için de 30 günlük süresi varmış acele et ayrıntılı bilgi için fiziksel angeller vakfına telefon edbilirsin unutma verilen haklar geri alımaz

Özgür kardeş %44 raporu kalp polikiliniği rakamsal olarakmı yazdı yoksa hastane doktorları heyet sonucunda fonksiyon kaybı %44 mü yazdı.bende bu sıralar hasekiden rapor cıkarıyorum, gezdiğim polikilinikler rakamsal bir değer belirtmiyor, tablo 1 veya 2 evre şeklinde yazılıyor.

Yaşı çok Genç olan Özgür kardeşimin yazıları dikkatimi çekti. Benimde buna benzer rahatsızlığım olduğu için. Özgür ün 44 lük raporu 30 a düşürmüş merkez sağlık kurulu. Yapılması gerekenleri sağolsun arkadaşlar ellerinden geldiğince anlatmışlar. Dikkatimi çeken 44 lük raporu 30 a düşen Özgür kardeşim %60 lık oranı bulup bir an önce emekli olmak istiyor gibi anladım. Bak Özgür kardeşim 60 lık rapor alman çok zor, inşallahta rahatsızlığın o kadar artmasın, çok gençsin ve %60 lık bir raporla emekli olarak yaşamaktansa keşke rahatsızlığın tedavi imkanları olsada 10 luk 20 lik rapor oranlarına düşsede, senelerce sağlıksız biçimde emekli olarak yaşamak yerine, sağlıklı olarak çalışarak yaşarsın. %60 larda olan kalp rahatsızlığı kalp yetmezliği demektir. Umarım yazdıklarımı yanlış anlamazsın, tamamen iyi niyetimle yazdıklarımdır. Hiç %60 lık durumlara gelmessin inşallah. Yapman gerekende 44 lük raporun için muhtemelen yargı yolu ile vergi indirim hakkı kazanmak ve önündeki seneleri tedavine devam ederek rahatsızlığın ilerlemesine imkan vermeden çalışarak erken emekli olmandır. Malulen emeklilik zor olduğuna göre önünde 13 senen var. Benimde yaşım genç %50 lik bir raporum var ve emekliyim çalışmıyorum. Keşke gerçek anlamda iyileşerek %10-%20 lere düşsemde emekli olmasam. Sağlıklı yaşamak kadar önemli olan hiç bir şey yok. Mutlaka sende rahatsızlığından memnun değilsindir ama asla ilerlemesine imkan verme ve hiç bir şey için bunu düşünme değmez. geçmiş olsun, allah şifanı versin.

%60'a takildim ben. Yanlis hatirlamiyorsam %40'luk raporu olanlar 18 senede emekli oluyor diye biliyorum ben. Yanlisim varsa duzeltin lutfen. Bir de Hastaneden alinan her rapor maliye'den oldugu gibi geri gelmiyor. Misal benim mikotia denilen rahatsizligimdan aldigim raporumun orani % 40 ve maliye'den de %40 olarak onaylandi. Vergi indiriminden faydalaniyorum. Ama benimle ayni isyerinde calisan ve %40 olan baska bir arkadasimim raporu %35 ile geri dondu. Bunun neden farkli oldugunu anlamadim ama.

Üst Alt