Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%44 olan raporumu Maliye %26'ya düşürmüş. Ne yapmalıyım?

Ktnktn

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
7
@OturanBoğa merhaba,

2018'de özel sektörde çalışırken sürekli raporum ile vergi indirimim %44 ile onaylanmıştı. aralık ayında kamu kurumuna başladım benden vergi indiriminden yararlanmak isteyip istemediğim soruldu. istiyorum dedim ve kurumda çalıştığıma dair yazı ve raporum ile vergi dairesine gittim . ancak hastalıklarım kronik olmasına rağmen ve raporumun da sürekli olmasına rağmen %26 ile vergi indirimim onaylanmadı. itiraz edersem yeniden rapor almam için hastaneye mi yönlendirilirim(raporum sınırda açıkçası bu riske girmek istemiyorum.) ya da ilerleyen zamanlarda yeniden başvuru mu yapmalıyım? destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim

Merhaba,
öncellikler şunu belirtmek isterim raporu %44 işte süreli verilmiş yani %26 oranı düşürmesi normaldır eğer süresiz rapor alsa bile en düşük seviyeli %40 üzerine verme ihtimali %60 diyebilirim daha sağlıklı şekilde ya hastane'den süresiz rapor alıp kafan rahat edersin yada hiç. benden sana tavsiyem süresiz rapor alana kadar bu işleri bulaşma yoksa devlet senden borçlu çıkarır. umarım inşallah %40 üstü süresiz rapor alırsınız.

@virus34

Arkadaş raporunun %44 Sürekli olduğunu yazmış. Yazım hatası olarak süreli mi demek istemiş bazen klavye otomatik düzeltme yapıyor. Ben süresiz olduğunu düşünüyorum ama niye bu kadar düşürülmüş oran onu anlayamadım.

@Ktnktn

Merhaba, sürekli derken yani süresiz demek istediniz anlaşıldı 👍 Yeni verilen raporlarda Süreli veya Süresiz ibareleri olduğu için bir yanlış anlaşılma oldu sanırım. Yeni çıkan hastalık oran cetveline göre değerlendirme yapmış olabilirler. Geçmiş olsun itiraz mı edeceksiniz verilen orana ?

@BnymnYldz,
yani raporum zaten yeni 2019 da almıştım. henüz vergi dairesi ile görüşemedim. eğer yeniden hastaneye gitmen gerekir derse gitmem çünkü bugün 44 verdiklerine yarın 34 veriyolar. riske atmamak en iyisi olabilir gibi.

arkadaşım 05.04.2023 almış olduğum %41 raporumu vergi indirimine yolladım beni yeniden hakem hastaneye (çamsakura) sevk etti
randevu aldım gittim 19.06.2023 rapor çıktı %5 düşürdüler hakem hastaneden aldığın rapora itiraz edemiyorsun 6ay sonra yeniden en başa dönüp engelli raporu çıkartıyorsun 05,01,2024 de yeniden başvuru yaptım diğer hastalıklar falan ilk aldığım raporda bahsetmemiştim şimdi %51 aldım henuz vergi indirimine başvurmadım evrak bekliyorum iş yerimden

muratuğur1

Benim engelli kadroda çalışmamda sakınca olmadığını ancak vergi indiriminde yararlanamayacapımı ilettiler. Ancak hastalıklarım zaten kronik yani tedavisi olmayan şeyler neye göre düşürdüler anlamadım. itiraz edicem ancak bu seferde raporumu düşürecekler en iyisi hiç kurcalamamak sanırım

@Ktnktn,
şuda bir seçenek vergi indirimine başvuru yaparsın ankaraya gider geçerse geçer geçmez ise seni vergi dairesi çağırıyor şurayı imzala bu kağıdı al felanca hakem hastaneye git yeniden rapor çıkart o rapora göre verigi indirimi olur yada olmaz gibi diyecekler.
sen zaten sistemden yada vergi dairesine gittiğinde seni yeniden rapora yollar ise gitmeye bilirsin eski rapor devam eder o sana kalmış

@muratuğur1,

merhaba,

kuruma yazı gelmiş engelli kadrosunda çalışabilir ancak vergi indiriminden yararlanamaz diye. saçma sapan işler tedavisi olmayan şeyleri nasıl düşürüyorlar anlamış değilim. en iyisi hiç kurcalamamak sanırım

Hastalık tanısı neydi yine o kadar düşürmüşler

Bana da süreli rapor verdiler, hastalığım Polisitemia Vera %30 ( tedavisi olmayan bir kan hastalığı) ve Class 2 hipertansiyon %20, raporumda kronik hastalık olduğunu belirtiyor. Tedavisi olmayan kronik hastalığa bile süreli veriyorlar. Raporu ilk çıkardığımda bilmiyordum fakat 2 sene sonra yeniletince süresiz vermezlerse itiraz edeceğim. Vergi indirimini kurumuma sorduğumda memursun senin için bir şey değişmez boşa uğraşma dediler.

Raporunuz sürekli ise kıymetini bilin çok sizin için çok önemli bir şey olmadıkça rapor işine bulaşmayın

@Brs55,
gözlerimde tedavisi henüz olmayan kornea incelmesi mevcut bel fıtığından ameliyatım var 2 adet ve sol bacağımda anneden doğma 2 cm kısalık ve 8 cm incelik var kas kaybı ve hareket kısıtlılığı da mevcut

@mehmet-41,
tam olarak öyle yapacağım mecburen :( daha önce böyle bi hata yapmıştım tekrar yapmam

Vergi indirimi için ankaradan düşürülen rapor oranları olabiliyor. Denizbank gm de çalışırken ikimiz aynı anda vergi dairesine gittik başvurduk. Benim vergi indirimi onaylandı. Onunki onaylanmadı. Bende doğuştan fenilketouri sonradan ortopedi olarak 2 engelim var. Arkadaşın sadece epilepsi si vardı. %60 olan raporum (2.derece) 3. dereceye düşürülmüş (tam oranı bilmiyoruz çünkü denizbank kaybetti.) Sonra yapı krediye geçtim. Vergi dairesine artık yapı kredi de şurada çalışıyorum dedim. İk dan mail geldi. Vergi indirimi almaya hak kazandığıma dair. Bordroda gözüküyor. 4 sene sonra da emeklilik geliyor.

Üst Alt