Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%44 oranlı rapor verildi. İtiraz etsem bu oran artar mı?

sahra864

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Mbr ben % 44 engellıyım ama bu engelım nörolojı bır engel raporumda sadece nörolojı yazıyo fakat ben ehlıyet icın basvuruda bulundun gözlerimden dolayı alamadım hipermetrepi sorunu var gözlerimde bı gözüm uzağı % 15 göruyo digeri ise% 60 veya 70 arası imis doktor bana bu oranlarla vergi indirimi alabilirsin dedi sizde ögrenmek istedigim sey ben var olan raporuma itiraz edip oranını yükselte bilirmiyım bu arada gözlerimin iyile§me şansı yokmuş sımdıden cok tesekkur edıyorum.

Güncel

göz hastaneye git gözlük al o zaman ehniyet alabilirsin... gözlükle görme imkanın varsa gözden rapor vermezler. gözlük verirler. itiraz edersen hakem heyetine gidersin oda son karar olur.

Az bir görme kaybı için rapor oranı verilir mi?

Slm ben % 44 engelliyim ama göz dende rapor almak istiyorum göz oranlarım +2.00 (_1.50 165 º) +5.00 (-1.75 10º) sag gözum doguştan bozukmuş sizce gözdende puan verirlermi

Sanırım bu bilgiler size yardımcı olacaktır ama öncelikle görme kaybınızı bilmek gerek lens ve gözlük derecesi değil.Bilgiler Medidora Forum sitesinden alınmışıtr.Sadece GÖZ KESKİNLİGİ GÖRME KAYBI ORANLARINA göre bilgi vermek amaçlı eklenmiştir.Başk gözle ilgili rahatsızlıklar var ise oranınız artabilir.Bilgiler kesinlik içermez büyük doğruluk payına sahiptir.

1)sağlam göz (daha iyi gören gözümüz) ve zayıf göz görme oranlarımızı bulalım..

2)görme oranlarını aşağıdaki tabloda eşleştirip özür oranımızı bulalım.

ÖRNEK..
SAĞLAM GÖZ...20/30
ZAYIF GÖZ......20/200
ÖZÜR ORANI....% 18 civarı

ZAYIF
20/20020/10020/7020/5020/4020/3020/2520/20
20/20107543210
S20/25141198765
A20/30181513121110
Ğ20/402219171615
L20/5026232120
A20/70322927
M20/1003835
20/20050

önemli lütfen

Mbr gecen hafra heyete girdim ama raporumu alamadım ayın 6 da alıcam heyet sırasında baş hekim oran olarak & 74 yazdı acaba rapor oranım % 74 mudur yoksa degişirmi tşkler

değişebilir kuruldaki doktorlar oranı belirler başhekim değil

kurulda görüşüldükden sonra yazdılar zaten bu oranı

ben de bir şey sormak istiyorum, ben de geçen hafta sağlık heyetine girdim, kurul bana yüzde 60 verdi. Panhipotuitarizm (hipofizer Yetmezlikmiş) Ankara ya gönderecekler, Acaba ankara oranı düşürürmü? Vergi İndirimi için alacaktım..

Özürlü Kimlik Kartı çıkartmak istiyorum, nereye müracaat edeceğim..

özür raporumda kimlik kartı istemedim, bilmiyordum, tekrar hastaneye gitmeden Özürlü Kimlik Kartı çıkarabilirmiyim..

tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

saygılarımla ,mine

Son düzenleme:
ankaraya sen gönderiyosun benim bildiğim hastane di
k olarak göndermiyor sen hastaneden alıp raporu gönderiyosun. yada bursada öyle

sahra864;

Hastane gönderiyor: Elden ele dolaştırmanıza izin vermezler.
Raporunuzu ne amaçla aldığınıza önemli;
Raporunuzu çeşitli amaçlar için alacaksanız;
Hastaneden heyetten çıkmış iseniz dosya numarası verip daha fazla rapor aslı gibidir alabilirsiniz. Heyete girmemiş iseniz doktorunuzdan talep ediniz; daha fazla rapor alabilirsiniz. Aslı gibidir onaylı vs..

Sadece vergi indirimi amaç için alacaksanız; o zaman aslı gibidir diye ek nusha vermezler.

ben raporu vergi indirimi ve özürlü emekli olmak için almıştım.. yüzde 60 verdiler.
Ankaraya onlar göndereceklermiş. benim endişem Ankara oranı düşürür mü?
bir de engelli kimlik kartı çıkartmak, belediyeden ve toplu taşım araçlarından faydalanmak için istiyorum...

mgun1973;

daha önceleri ankaraya giden raporların neredeyse tamamının oranı düşüp geliyordu ve mahkemeler bunlara itiraz davalarıyla doluydu sanırım yeni çıkan yasayla bunun önüne geçilmiş yani ankara oranı düşüremiyor diye duydum ancak vaka daha yeni olduğu için bişe diyemiyeceğim ama sanırım böyle eğer düşürürlersede sizde aynen yargı yolunu açarsınız sonuçtada bu hakkı alırsınız er yada geç

Düşürmezler; diyelim düşürürlerse itiraz edersiniz ve haklı olarak da yasal olarak da kazanırsınız. Endişe etmeyiniz..

Ankaraya göndermelerinin nedeni Maliyeden onay almaları gerekmektedir. Onay alınması uzun hikaye kısacası bürokrasi bir sıkıntı ama olacak bir kere... (bu rapor elden verilmez elden ele dolaştırılmasına müsade edilmez, kapalı zarf içinde Ankaraya gönderilir, cevap işyerine 2-3 ay içerisinde gelecektir-belki daha erken gelir-)
Geriye kalan diğer işlemler için ; aslı gibidir damgalı ek rapor talep edebilirsiniz size elden vermek zorundalar. Sizde mümkünse birkaç tane daha fazla almaya çalışınız, gerektiğinde itiraz işlemlerinde kullanabilirsiniz. İlk aldığın rapor geçerlidir Ankara düşüremez.

Benim raporumu düşürmediler, olduğu gibi kabul ettiler. 2002 ve 2008(oran arttığı için tekrar başvurdum) tarihlerineki raporlarımı olduğu gibi kabul ettiler.

teşekkür ederim erol bey...gerçektende çok iyi bir yazı yazmışsınız, yüreğime su serptiniz...saolun..

Üst Alt