Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%44 raporum, 3360 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

sergete

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
% 44 oranı ile raporum var 19,11,1999 ilk sigortalı işe girdim prim günüm suan 3360 ne zaman emekli olurum ayrıca askerliğin emekliliğe faydası olurmu

Sergen,
Tek başına rapor almak veya var olan rapor size erken emeklilik hakkı vermez erken emekli olmak istiyor iseniz vergi indirim hakkı almanız şart 44% raporunuz ile 3.derece Vergi indirim hakkı kazanır iseniz,
18 yıl 4080 güne tabi olursunuz ve,
19.11.1999+18 : 20.11.2017 yılında emekli olmayı ha edersiniz tabiki bu tarihe kadar prim şartını yerine getirmiş olmak kaydı ile...

gelir vergisi indirimim var iş yerinden yazı aldım defterdarlık tarafından hastaneye sevk edildim muayene oldum heyete girdim %44 raporum var sürekli ibareli ssk primim 3360 gün 2017 yılını bekleyecem peki askerliğide saydırabiliyormuyuz
ayrıca primi doldurmama 720 gün var
konu acılmısken sormak istiyorum prim gününü tamamladıktan sonra çalışmassam 2017 yılına kadar beklesem ondan sonra emeklilik için basvursam kabul olurmu işlem yada18 yıl çalışmam sartmı

18 yıl calışman şart degil pirimi doldur yeter emeklilikzamanı baş vurunu yapa bilirsin egerki askerlik borçlanması seneyi geriye ceke biliyorsa yaptıgın askerlik oranında daha erken emekli ola bilirsin istersen sgkda bir araştırman yararına olur eniyi emeklilik erken emekliliktir

720 gün sonra işi bıraksam maas baglanırmı çalıştıgım yerden tazminat alabilirmiyim suan calıstıgım yerde 7 senedir calısıyorum

15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün prim şartını tamamladığınızda, sgk'dan yazı alıp, kıdem tazminatınızı hak ederek işten çıkış yapabilirsiniz.

Eğer sigorta başlangıcınız askerlikten sonra idiyse, askerlik borçlanması yaparak sigorta bşlangı. tarihinizi o süre kadar geriye çekebilir ve primlerinizi arttırabilirsiniz. Emeklilik şartları:

2008_oncesi.PNG

Prim gününüz dolduğunda süreyi beklemek için çalışıp çalışmamak sizin bileceğiniz bir şey. Sağlık güvencesi ve geçim konusunda sorun yaşamazsanız, çalışmamayı tercih edebilirsiniz tabii. Çalışmamamk emekli maaşınızda bir düşüşe neden olmaz.

Üst Alt