Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 44 raporum var. 2022 aylığı alabilir miyim?

YasinC

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim

% 44 ortepedik engelim var ve 2022 aylığından yararlanmak istiyorum.Aklıma takılan birkac soru var benim raporumda sadece % 44engel oranı yazıyor ağır engelli felan işaretli değil ve raporu mahkeme için almıştım bu rapor kabul edilirmi.Birde genel sağlık sigortam var (60G) 18 yaşımı doldurduğum için yaptırmak zorunda kalmıştık bu sigortayı iptal ettirmemiz gerekirmi aylık almaya engelmidir.

Yardım ederseniz sevinirim

% 44 rapor yeterli kabul ederler. Ağır özürlü ibaresi olması gerekmiyor.
2022 için hanede kişi başına düşen gelirin 270,23 TL'yi geçmemesi gerekir.
Eğer bu geliri aşıyorsa zaten bağlanmaz.

Ama şuan 60g kapsamında gss'li olunca da 2022'yi başvurunuzu kabul etmezler, öncelikle yeniden gelir testi yaptırmalısın. g0 çıkarsa 2022 için başvurursunuz, g0 olması gelirinizin 378 TL'den az olduğunu ispatlar, ama 2022 için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurduğunda bunun 270,23 TL'den az olduğunu hesaplarsa bağlanır, 60c-3 kapsamında gss'li olursunuz prim ödemezsin bağlanırsa eğer.

cevap için teşekkürler gidip sormakta fayda var ozaman

Evet daha iyi olur sizin için sormanız, zaten şuan gelirleri kişi sayısına böldüğünüzde 270,23 TL'yi geçiyorsa 2022 bağlanmaz,
Ama adresinizi başka bir yere aldırabilirsiniz, tabi bu göstermelik değil gerçekten yaşayabileceğiniz bu miktarı artmayacak şekilde.
Çünkü göstermelik olursa gss için sorun olmaz ama 2022 bağlanırsa eğer bildirdiğin adreste yaşamak zorundasınız.

gelir hesaplamasında 5tl fazla çıkıyormuş

1081 TL'yi geçmemeli 4 kişilik ailede 2022 için, bu konuda çok titizler 1 TL bile geçse affetmezler, ama siz gss'yi yaptırın bakalım zaten o zamana kadar 2015'i bulursunuz, o zaman yeni 2022 gelir seviyesi vs. ne olacak bakalım.

tekrar teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz

Üst Alt