Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 44 raporum var. Vergi indirimi ve araç alımı için ne yapmalıyım?

Reffazum

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öğretmenim. Mesleğe başladığım dönemde aldığım sağlık raporunda oran yazmadığından Milli Eğitim Bakanlığı' nın
oluşturduğu sağlık kuruluna girerek öğretmen olmamda bir sakınca görülmeyince 2000 yılında atamam yapıldı.
Ancak oran yazılı olan bir raporum bulunmadığından ve kurul görüşü ile atamam yapıldığından bu süre zarfında
hiçbir engelli hakkından yararlanmadım. 11/11/2013 tarihinde sol alt extremite sakatlığı tanısı ile %44 oranlı
bir rapor aldım.
Bu raporla; 1. Maaş ve ek ders alacaklarımdan yapılan  gelir vergisi kesintisinin yapılmaması için ne yapmam gerekiyor?
2. Otomobil alımında vergi indiriminden yararlanabilir miyim? Nasıl yararlanırım?
3. Otomobil aldıktan sonra yıllık ödenen motorlu taşıtlar vergisinden muaf olma hakkım var mıdır?&
Teşekkür ederim.

1. Elinizdeki raporla vergi indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvuru yapmalısınız...
2. Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den birine araç ve ehliyet alımı için rapor başvurusu yapmalısınız. Raporda 'otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibareli rapor almalısınız. Bu raporla sürücü kursuna kayıt yaptırmalısınız, H sınıfı ehliyet almalısınız.
Burada dikkat etmeniz gereken noktalar şunlar:
Sürücü kursu ile rapor alınan il aynı olmalı
ve sürekli olsa dahi rapor ehliyet işlemleri 1 yıl içerisinde tamamlanmalı... ehliyeti aldıktan sonra aracı istediğiniz zaman alabilirsiniz.
aracınızı herkes kullanabilir, ve sizde tüm otomatik vitesli araçları kullanabilirsiniz...
Yeni alacağınız raporun oranı önemli olmaz, % 40'ın altında olsada yukarıdaki ibareler olduğunda araç alırsınız.
MTV'den de muaf olursunuz.

Üst Alt