Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%44 raporum ve 3630 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

baran ates

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
17 Haziran 2015 Güncel:

yaşlılık emekli oldum ssk 2930.ve bağkur 2800.ve 19 yılık sigortalı.
sgk bana gelen mektup birikmiş maaş 2150 lira ve aylık bağlanma maaşı 740 lira.
allah herkesin işini rast getirsin.
bu sitede emeği geçen ve özelikle saygı değer abimiz büyümüz Bülent bey sonsuz teşekkülerimi sunuyorum.

________
doğum1.4.1974 ssk giriş 1.9.99 nisan 2005 ten sonra isteğe bağlı 265lira prim yatırıyorum tam 3630 günüm var hastalığım orta şidetli koah artı bronşiktazi raporum yüz44 bu şartlarda nasıl malulen emeklilik olurum bilen varsa beni aydınlartırmısın. saygılar..

% 44 rapor ile Malulenemeklilikten değil erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabileceksiniz (Malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'Ne göre malul olmak ya da sakatlık oranı cetveli'ne göre % 60 ve üzeri orana sahip rapor alabilmek gerek).

1.9.99 sigorta girişiniz tam primle gerçekleşmişse, 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre (1.9.99 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4680 gün prime tabisiniz. Yani 1.9.2017 yılında en az 4680 gün priminiz de varsa, emekli olabileceksiniz.

Not: Emeklilik zamanınız geldiğinde sgk sevki ile hastaneye gidip rapor alacaksınız. O rapordaki oran belirleyici olacak

bagkur.PNG

çok teşekür ederim cevap verdiğin için.yanlız 18 aylık askerliğim var bunu ödersem avantajım olurmu...allah seni ve sevdiklerinizi korusun saygılrımla....

Elbette, askerlik borçlanması yaparak prim gününüzü arttırabilirsiniz. Dahası, eğer ilk sigortalılığınız askerlikten sonra idiyse, emeklilik hesabında sigorta başlangıç tarihiniz borçlandığınız süre kadar geriye çekilir.

çoooooooook teşkkür ederim verdiğin bilgileri hiç bıkmadan usanmadan yorulmadan sevgiyle kalın..................

Bir an önce emekli olun ve keyifli günlerde harcayın maaşınızı... :)

günaydın herkese.hastalığım doğuştan kronik akciğer amfizem Koah. ilaça bağlı yaşıyorum derece yüzde 50. artı bronşektazi derece yüzde 20. toplam yüzde 70 yapıyor. izmir sağlık kurulu yüzde 60 geçmediği için red kararıverildi itiraz dilekçesi verdim dosya Ankara.ya günderdi bundan sonra süreç nasıl olur.
ssk giriş 10.09.1997.toplam 2457
2008 den sonra otomatik bağkura geçiş toplam 2250 hala devam ediyor.
askerlik borçlanması ........................... toplam 540
toplam 5247 günüm var.18 yıl 6 ay sigortalıyım.

BALTHAZARD HESAPLAMA TABLOSU'na göre ne yapıyor ?
Birden fazla sakatlık ve hastalığı olanlar için hesaplama yöntemi. diyelim bir sakatlığı %60 diğeri %50 ise toplamı %110 olarak değilde;
önce en büyük oran alınır; %60 kalan %40 boşluğa diğer %50 olan sakatlık eklenir ve işlem yapılır: toplamda%80 oran çıkar mesela..

Evet yanlış hesaplamış.

%60 oran alır: Red edilme sebebi bildiğim kadarıyla bir hastalıktan %60 alma koşulu olması gerekiyor

koah 50 bronşektazi 20 bunlar tek hastalıkta değerlendirmiyormu arkadaşlar.

Ankara.da red verirse yüzde 50 erken emekli hakım varmı. şuanda top 5247 günüm var. toplam 18 yıl 6 ay sigortalıyım hala kendim primleri yatırıyorum.

her iki hastalığından dolayı erken emeklilik hakkınız var. %50 ve diğeri %20 toplamda %60 ediyor...

izmir sgk erken emelilik için başvurdum onlar ısrarla malulen emekliye sevk etiler red kararı geldi dosya ankaraya itiraz hakımı kulanarak gönderdim
neden bu kadar ısrar ediyor aklım almıyor.

Vergi indirimi için başvurdum eğer kabul edilirse bende 4 yıl sonra erken emeklilik için başvurucam. Sizi neden erken emeklinizi kabul etmediler bende merak ettim istediğiniz sonucu alırdınız inşallah.

merhaba, benim %40 raporum ve 03.02.2001 ssk giriş ile 4202 ödenmiş prim günüm bulunmakta. Ne zaman emekli olurum ? Birde emeklilik başvurusunda yeni rapor isterlermi ? 2006 dan sonra oranlar değiştiği için rapor oranımın düşmesinden korkuyorum. Bilgi verirseniz sevinirim.

yok en son bağkurlu primleri kendim yatırıyorum bağkur vergi indirimi gerekmiyor bildiğim kadarıyla.

bldiğim kadar yüzde 40 raporla 18 yıl sigorta artı 4100 günle erken yaşlılık emekli olursun en az 6 yıl daha beklenmen lazım.

%93 raporum ve 591 günüm var. 2010 sigorta girişliyim.Şimdi 3900 gün tamamlandığında mı emekli olurum? Yoksa sigorta başlangıç tarihinden 15 yıl sonra mı emekli olurum?

1800 gün ilede emekli olabilirim diye duymuştum. Hangisi doğru??

sigortadan sevk alıp malulen emeklilik için başvurmanız gerekir % 93 rapor oranınada sanırım sgk 60 verir eğer sgk % 60 oran verirse malulen 1800 gün primle emekli olursunuz

sizin başınızdan geçenleri baştan aşağı okudum ve çok özüldüm. yinede hakkınızı söke söke aldınız.aynı macerayı ben yaşıyoruz dilerim bu macerayı mutlu sonla bitiririm.

inş kardeşim sende emekli kervanına katılırsın

herkese iyi günler malulen emeklilik için başvuru yaptım red geldi. itiraz ettim yine red geldi hastalığım koha+amfizen+bronşitaze rapo derce %70.. ssk giriş eylül 1997 2450+bağkur askerlik dahil 2800 gönüm.toplam 5300 gönüm 19 yılık sigortam var.
ben 5510 saylı 28.madde başvurdum tekrar red gelirse ne yapabilirim.herkese saygılar.

Nasil yani emekli olurken yenidenmi rapor cikarilacak sizde oylemi oldu bulent bey

5510 28'e göre prim günü ve sigortalılık süresi tamamsa, malulen emekliliğin red kararına karşı "başvurumu 28. maddeye göre Yaşlılık emekliliği şekilinde işleme alın" diyeceksiniz. O zaman emekliliğiniz onaylanacaktır...

evet bugün mutlu haber geldi emekliik tahsis numara verdi emeklilk onaylandı. maaş kaç günde başlar.

çook teşekkür ederim Bülent abemiz sizlerin ve sitenizin sayende.

Bülent bey 28 nisan tahsis talep formu
doldurdum ve imzalattılar maaş kaç günde başlar.

Üst Alt