Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%44 raporum ve 95 sigorta başlangıcım var. Ne zaman, nasıl emekli olurum?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben astımdan %40 bel fıtığından %7 balzard ortalaması %44 oranında engelli raporu aldım.
emeklilik hakkı elde ediyorum
sigorta başlangıç tarihim 1995,prim gün sayım 5910.
sağlık nedenlerimden dolayi 1 aralık 2015te işyerimden tüm haklarimi alarak istifa ettim.

1.sorum bu raporla nasıl emekli olurum.
2.sorum ise bir işe girsem normal statüdemi yoksa engelli statüsündemi çalışmam lazım.

yardimci olursaniz çok memnun olurum teşekkürler..

serdargoodman58

Önce geçmiş olsun SSK gün sayın ve yılın doluyo raporda yeterli yas sorunu yok zaten simdi vergi indirim belgesi alman yeterli vergi dairesi hastaneye yollar %40ustu alıp anakaradan onaylanması uç ay sürer bu belge ile git hemen emekli olursun bide %40ustu engelli oluyor engelli olarak çalışabilirsiniz ama özel de zor olur sen emekli olmaya bak ..

Bir iş yerinde, işe girişinizi yaptırın 3-5 gün sgk gösterin o süre zarfında vergi dairesine gidip vergi indirimi talebinde bulunun yerine göre 2-3 aya ankaradan gelen vergi indirim evrakı ile sgk gidip tahsis talep formunu doldurup emekli olabilirsin.

Emekli olduktan sonra normal veya engelli statüsünde çalışmanın sana ne artısı ne eksisi olur :) fark etmez gene engelli statüsünde çalışsan en azından vergi indirimi azda olsa cebine girer :D

Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar.peki 3-5 gün bir yerde sigortalılik süremde normal çalışanmi gorunecegim yoksa engelli mi.biraz kafam karıştı kusura bakmayin😀

Sağlık nedenlerimden dolayi çalıştığım iş yerinden ayrılmak zorunda kaldım.daha sonra tam teşekküllü bir hastaneden %44 oranında rapor aldim.sorum şu engelli emeklilik için ne yapmam lazım ve suan almakta olduğum issizlik maaşım emeklilik başvurusunda kesilirmi.yardımlarınız için teşekkürler..

serdargoodman58 Emeklilik işlemine başlayabilmeniz için,Öncelikle vergi indirimi müracaatı yapmanız gerek.Vergi indirimi yapabilmeniz için ise bir iş yerinde Ssk lı olarak çalışıyor olmanız lazım.Siz bir işe başladığınızda ise,almış olduğunuz işsizlik maaşı kesilecektir.Fakat vergi indirimi için müracaat ettikten sonra, işyerinden ayrılıp,işsizlik maaşına tekrar müracaat ederek,kalan kısımlarını tekrar alabilirsiniz.

Merhabalar arkadaşlar Mayıs'ın 4 ünde vergi indirimi icin başvurdum.henüz herhangi bir sonuç alamadım.vergi indirim sonucu ne zaman sonuclaniyor ve sonucu nasıl öğrenebilirim.emeklilik için önümdeki tek sorun vergi indirimi.yardimci olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Tşkler ufukalp bey.gönderdiğiniz linkte rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor diyor.sanırım haziran ayı içersinde rapor ulaşır ve sgk ya başvurumla birlikte 2 ay daha sürer emeklilik baslangicim

Arkadaslar raporum ankara merkez saglik kurulu tarafından 15 haziranda onaylanmış.emeklilik için vergi indirim belgesiylemi sgk ya başvuru yapmam lazım.sgk vergi indirim belgemi sistemde göremiyormu? Haziran ayinda basvuramazsam bir ay daha beklemek zorunda kalacagim.bilgisi olan arkadaşlar yardimci olabilirlermi.şimdiden teşekkürler.

serdargoodman58
Evet vergi indirimi belgesi gerekiyor.
Vergi dairesine gidin orada sistemde görünür, vergi indiriminizin gelmediğini ve bu ayı kaçırmak istemediğinizi belirterek, vergi indiriminiz olduğuna dair onaylı bir belge vermelerini rica edin.
Olmazsa sgk ya gidip memuru aşağıda linkini verdiğim sayfadan yapacağınız sorgulama sonucu ile işlem yapmaya ikna etmeye çalışın.
:: İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ::

Üst Alt