Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%44 raporum ve B sınıfı ehliyetimle ÖTV'siz araç alamaz mıyım?

anisem

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
%44 oranında engelli raporlu birey olarak 1 ocak 2018 tarihinde B Sınıfı otomatik vites ehliyet sahibi oldum ..Bir araç bayisi B sınıfı otomatik vites ile ötv indirimli araç alamayacagımı ancak B sınıfı otomatik vites ehliyetimi H sınıfına çevirebilirsem .ozaman ötv indirimli araç alabileceğim söylendi. ancak 1 ocak 2016 yılında çıkan yöneltmeliğe göre artık H sınıfı ehliyetleriin B sınıfı olarak verildiği konusunda bilgi var bu ne kadar dogru ..ne yaparsam ötv indirimli araç alabilirim? Bu konuda net bilgisi olan ilgili yöneltmeliğin maddesinide belirterek cevap verebilirse sevinirim şimdiden teşekürler.

Merhaba kanunen artık H sınıfı ehliyet kalktı. Benimde H sınıfı ehliyetim var ancak bunu B sınıfına çevirmem gerektiğini söylüyorlar. Konu hakkında size tavsiyem Cimere bir şikayet kaydı olarak iletmeniz ve cimerin vereceği cevabı firmanın gözüne sokmanız olur

anisem

Hareket kısıtlılığınız hangi uzuvlarınızda? Ehliyetinizde hangi kısıtlama kodları var? "özel donanımlı araç kullanır" ibareli engelli sağlık kurulu raporunuz var mı?

@OturanBoğa Merhaba her iki elde de hafif fleksiyon kısıtliligı var ancak sol kolda humerus alt ve uç kirıgindan yani kolumdaki platin ve civilerden sol elimde ve parmaklarda hareket kisitliligim daha fazla ..sağlık kurulu raporumda ticari olmayan araçta otomatik vites te B sınıfı ehliyet alır kararı var ..Bu durumda ne yapmam gerekiyor?

Ehliyet te kısıtlama kodları nerde yazar hangi bölümde? Ehliyetimde resmin alt bölümünde B B1 F M kodları var sadece buarada bu sağlık kurulu raporumu 2014 tarihinde almıstım

anisem

Her iki üst ekstremitede de kısıtlılık olduğunda Maliye sorun çıkartabiliyor.

Anladığım kadarıyala şu anda otomatik vitesli araçları kullanabiliyorsunuz. Eğer ötv istisnası macerasına girecekseniz, unutmayın, ehliyetizi yenilemeniz gerekecek ve ehliyete bazı kısıtlama kodları yazılacak. O zaman salt otomatik vitesli araçları kullanamaz olacaksınız. Sadece kendi aracınızı kullanabileceksiniz.

uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> nüfus müdürlüğü süreci ile ehliyetinizi yenilemelisiniz önce.

Araç alımı içinse "özel donanımlı araç kullanır" ibareli, oran bulunan engelli sağlık kurulu raporu almalısınız

Evet ötv indiriminden yararlanmak istiyorum tekrar sağlık kurulundan randevu aldim bakalım biraz ugracagim özel donanımlı araç kullanır ibareli rapor alabilirsem benim için iyi olucak verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

kardeş b sınıfı ehliyetinde otomatik araç kodu yazıyormu. otomatik araç kodu yazıyorsa ötv.siz araç alabilirsin.

Hayır ehliyetimde herhangi bir kod yazmıyor. .. ehliyet lerde kod tam olarak nerde hangi bölumde yaziyor ?

benimde yüzde 44 raporum var B sınıfı ehliyetim var düz vites araba kullanıyorum bana bir faydası olurmu bu işlerin ???

ehliyetin fotoğrafın altında b sınıfı yazar. kodlar arka yüzünde barkodun altına yazılır. örnek olarak. 01,06, 102 böyle kodlar olur.

Teşekkürler benim barkodun altında herhangi bir kod yazmıyor resmin altında B B1 F M yaziyor

Üst Alt