Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%44 raporum ve vergi indirimim var. Emekli olsam yeniden rapor isterler mi?

pescause

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
herkese merhaba,
1966 doguluyum. 1983'de işe başladım. 2005 ve 2006 yıllarında samatya ssk'da nöroloji hastası olarak tedavi gördüm. bana verilen tanı kronik inflomatuar bir hastalık. biraz güç kaybı sol ayakta dengesizlik ellerde titremeler daha dogrusu doktorların duygusal açıdan bagışıklık sistaminin çöktüğünü söylediler. bununda tedavi olma şansının olmaması ihtimalinin yüksek olduğunu söylediler.
2008 yılında okmeydanı hastanesine rahatsızlıktan dolayı muayne oldum. doktorda elimdeki epikrizi okudu, yani gördüğüm tedaviyi ve tanıya göre beni heyete sevk etti. sonuç %44.
bu sonuç aynı şekilde defterdarlıktan %44 olarak 04/08/2008 tarihinde onaylanmış. sigorta da bana emekli olabilrsin kağını onayladı.
aslında beni görenler benim sakat oldugumu inanmıyorlar... yaklaşık 26 senedir ve 5800 iş günüm var. ben emeklilik için başvuru yapsam takrar rapor istenilir mi? çünkü gına geldi tahliller git geller insanı yoruyor... bir de emeklilikten sonra raporların iptali mevcutmuş tekrar kontarole gönderiliyormuşsun bana bunların neye göre düzenlendiğini açıklarsanız..?

teşekkür ederim

Engelli sıfatıyla emekliliğe başvurabilirsin. Sizden rapor, vergi indirimi gibi evrakların istenmesi söz konusu değil. 5510 sayılı kanunda erken emekli olanların kontrolu söz konusu değil, çünkü siz malülen emekli olmayacaksınız, erken emekli olacaksınız.

Makri ,
malulenin haricinde erken emekli olan özürlüler kontrol muayenesine tabi değiller demişsin.
Bunun yasal dayanğını nerden bulabiliriz?

Teorik olarak herkes kontrol muayenesine tabii olabilir. Ama bu, ihbar ya da hastalıkta iyileşme olasılığı söz konusu değilse, genellikle uygulanmaz.
Ve bir de, olası kontrol muayenelerinde, o anda yürürlükte olan işgücü kaybı cetveli/yönetmeliği değil, çalışanın emekliliğinde geçerli olan işgücü kaybı belirleme cetveli kullanılmak zorundadır.
İçtihat Kararı: http://www.engelliler.biz/forum/huk...igi-tarihteki-mevzuat-temel-alinir-hukuk.html

arkadaşım ben yeni emekli oldum tekrar rapor istenmiyor.zaten sen başvurduğunda defterdarlığa vergi indirimin için yazı yazılıyor orada kaydın varsa ve prim gün sayın,yılda tamamsa emeklisin şimdiden hayırlı olsun

hakandoğualp,
5510 sayılı yasanın 94.maddesi kontrol muayenesine tabi tutula(bile)ceklerin kimler olduğunu ifade ediyor. Bu maddeye göre iş göremezlik ödeneği alanlar ve mallülerin kontrol muayenesine tabi tutulabieceğinden söz ediyor. Bu madde de vergi indirimiyle emekli olanlardan bahsetmiyor ya da atıfta bulunmuyor.

selam dostlar 12/01/2009 itibarı ile emekliliğe başvurdum iştende ayrıldım asıl bundan sonra tehlikenin içine girdiğimi düşünüyorum çünkü iş bulmak çok zor. Emeklilik işlerinde sorun çıkarsa yaşımızda oldu 43 işsizlikte oldukça çogaldı allah yardımcımız olsun

daostlarım sizin gibi insanların olması çok güzel bir duygu vemiş oldugunuz yardımseverliğinizden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum

Bir de arkadaşım n ekadar sürede aylıga bağlandın bunu yazarsan..?

teşekkür ederim

Üst Alt