Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%44 vergi indirimi ile emekliliğe başvurdum. SGK beni işkur'a yönlendirdi..?

engeldeğil

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Sayın Oturanboğa,

Ben %44 oranıyla vergi indirimine hak kazandım ve erken emeklilik için işlemlere başladım. SGK beni İŞKUR a yönlendirdi. 4857 nolu kanun kapsamında İşverenin engelli çalıştırma teşviğinden yararlanması vasıtasıyla vergi indirimine tabi olacağım.

Benim sormak istediğim, bu yol doğru mudur? yani erken emeklilik için bu şekilde İŞKURA MI başvurmak gerekiyor? kafam çok karıştı, net bilgiye ihtiyacım var, çok teşekkürler.

EMeklilik işlemleriyşe işkur'un hiç bir ilgisi yok.

Defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indirim hakkınız varsa, emeklilik için sigortalılık süresi ve prim gün sayısı da tamamsa, erken Yaşlılık emekliliği için sigorta mdürülüğüne başvurmanız yeterli.

Tekrar merhaba,

Emeklilik için prim gün sayım ve sürem tamam değil, hala çalışıyorum. Bu durumda ne yapmam gerekiyor?

Sanırım sorunun cevabını diğer forum konularında buldum (lütfen yanlış ise düzeltin):

Ben vergi dairesinden vergi indirimine hak kazandığım ve indirim belgemi aldığım gün otomatikman 4400 prim gün sayısı/20 yıl dan yararlanmaya başlamış oldum. 6 mart 1981 doğumluyum.İşe girişim 2003. Buna göre 2023 te koşulsuz-şartsız emekli oluyorum. Şu anda sgk veya başka bir devlet dairesine konuyla ilgili tekrar gitmeme gerek yok.

Doğru mu anlamışım?

Üst Alt