Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%44 vergi indirimm, 1995 sigorta başlangıcım, 2950 primim var. Emeklilik..?

BERATS

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
meraba 44 vergi indirim raporum var. 1995 sigorta başlangıcı. pirimim 2950
ssk.gov'da 2010 emekli olursun diyor.

ama vergi indirim raporunu bakırköy devlet hastanesinden aldım. işyeri gönderdi raporun orjinali bende devdarlıkta var mı bilmiyorum

ne zaman emekli olurum?

yardımlarınız için teşekkürler

İlk sigortalı olduğunuzda 18 yaşını tamamlamış olduğunuzu varsayıyorum: (1995 +) 16 yıl 4 ay sigortalılık süresi ve 3760 gün primle emekliliği hak edeceksiniz.
Bir kez defterdarlıktan vergi indirim almışsanızi artık yeni rapora vs. gerek olmayacak. Hakkınız baki.

Ssk govda 2010 diyor bilgiler yanlışmı veriliyor ordaki 1995 li olanlar 15 yıl degilmi

yardimların için teşekkürler

ssk sitesindeki yanlıştır.. Benim verdiğim doğru.

Vergi indirimini aldım acaba devterlıktada süreti varmıdır onu bilmiyorum

Orjinali bende

Vergi indirimi aldığınıza dair kayıtlar defterdarlıkta vardır. Siz emeklilik için SGK'na başvurduğunuzda, SGK defterdarlığa soracak ve bilgiyi alacak. Merak etmeyin...

oturanboga dedıgın sakatlık oranı 2.derece olanlar ıcın degılmı 3.dereceye gırıyor arkadas 17 yıl olması lazım.

2002 yılından öncekileri etkilemiyor sigorta başlangıcı 1995.
bundan etkilenmez emekli olur .

gün sayısı değişti mi?

Oturanboğa eskiden yani benim emekli olduğum zamanlar (bundan 16-17 yıl önce) %4o sakatlığı olanlar 3600 iş günü prim ödedikten sonra emekli olabiliyordu. Prim ödeme gün sayısı değişti mi?

Evet Ali Bey çoktan değişti bu. 05.08.1991 den sonra işe girenler için kademeli geçiş getirildi.
Soruyu soran arkadaş için de evet Bülent Bey'in belirttiği şartlar 2.derece engelliler için olup bu arkadaşa uymamaktadır.
Arkadaşımız 17 yıl ve 3920 gün prim şartlarına tabidir.

Üst Alt