Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4400 primim ve %45 raporum var. Emeklilik koşullarım nelerdir?

neles37

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
İyi günler. 19.08.1976 doğumluyum. 1992 eylül ayında (16 yaşında) stajyerlik için sigorta başlangıcım oldu ama prim ödenmedi. Daha sonra 15.07.1995 tarihinde işe girdim ve halen çalışmaktayım. Toplam 4400 primim var. %45 3. dereceden özürlüyüm. Defterdarlıkta işlemlerimi yaptırdım. malülen emekli olmam için 17 sene çalışmam gerekiyormuş. Bu 17 yılı doldurmam için 18 yaşından sonramı geçerli yoksa işe giriş tarihinden itibaren mi geçerli? Mecburiyetten dolayı işten ayrılmam gerekiyor. Eğer ayrılırsam 17 yılını doldurduktan sonra maaşımda düşüklük olur mu ? Büyük bir fark olur mu? Cevabınızı bekliyorum. Teşekkür Ederim:confused:

Malulen emeklilik ile erken emeklilik farklı şeyler.Size kastettikleri erken emekliliktir.
%45 Rapora sahip olduğunuz için 3.derecedeki engellilerin haklarından yararlanabilirsiniz.
Emeklilik şartlarınız; [FONT=&quot]17 yıl Hizmet, 3920 Prim gününüz [/FONT][FONT=&quot]olması gerekmektedir.

Staj ve 18 yıl öncesindeki hizmetleriniz emeklilik başlangıcında sayılmamaktadır.[/FONT]
[FONT=&quot]

[/FONT]

emekli olacağım zaman 18 yaşından sonrasımı sayılıyor. 19.08.2011 yılındamı başvuracağım emeklilik için.

15.07.1995 + 17 yıl = 15.07.2012 tarihinde emeklilği hak edeceksin.
Primlerin dolup da yılı beklemek için işten ayrılman tabii ki maaşında düşüklüğe neden olur. Ama ne kadar olur bilemiyorum. Şimdi işten ayrılman gerekiyorsa ayrıl, emekli olma süren gelmeden tekrar çalışma fırsatın olursa, çalışır, sonra emekli olursun...

Not: Ama unutma, işten ayrılırsan sağlık güvencen de biter...

Tekrar çalışma derken ne kadar bir süre önce çalışmam gerekiyor acaba. alacağım maaş düşük olmaması için.

Çalışman gerekmiyor. İstersen çalış demek istedim... 15.07.2012 tarihinde emeklisin. Primin de yeterli zaten. Bugün işten ayrılsan ve hiç çalışmasan 15.07.2012 tarihinde emeklilik başvurusunda bulunabilirsin

Size bir uyarıda bulunayım.Sizin işten istifa etmeniz durumunda kıdem tazminatı ve ihbar öneliniz sıkıntıya girer.En iyi tercih çalışarak emekli olmanız.

Üst Alt