Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4450 günü tammalayarak 20 yılı beklemeden tazminat alınıp işten ayrılınabilir mi?

okancmr

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
3 derece engelli vergi indirimim var ve sigorta başlangıcım 08-10-2003 şu anda toplam 4450 gün sigortalıyım ancak emekli olmak için 2023 yılını beklemem gerekiyor, merak ettiğim konu 4450 günle tazminatımı alıp emeklilik gerekcesi ile işten ayrılabilirmiyim ,tazminat için haklı bir neden teşkil edermi?

merhaba
sgk ya gidip 15 yıl 3600 gününüzü tamamladığınıza dair yazı alıp işverene vermeniz durumunda kendiniz ayrılsanız dahi kıdem tazminatınızı alma hakkınız vardır.

15 yıl 3600 şartı ie kıdem tazminatı alma 8.9.1999 öncesi sgk girişli olanlar için geçerli değilmiydi?

doğru 2003 girişlisiniz. ben hep 93 girişli görüyorum. benim 93 girişli olduğumdan kaynaklanıyor. beyin otomatik 3 görünce 93 algılıyor.

Kıdem tazminatı yazısı alınmasında engelli/sağlıklı ayrımı yoktur. Tüm kişilere aynı prosedür uygulanır.

2003 girişli çalışan 25 yıl sigortalılık süresi ve 4500 prim günü ile bu yazıyı alabilir.

Saçma değilmi 3. derece vergi indirimi ile birlikte zaten 20 yıl 4400 günde emekli olabiliyoruz. Neden 25 yıl sigortalılık süresi ve 4500 prim günü aranıyor.

2008 öncesi ve 2008 sonrası işe giren engelli emekliliginde büyük bir tutarsızlık var 2008 sonrası işe giren engelli daha az yıl çalışıp emekli olurken 2008 öncesi işe giren engelli daha çok yıl çalışıp emekli olabiliyor yani 2008 öncesi işe girenlere haksızlık yapılmış engelli emekliligi tablosunda bakınız 2003 ile 2008 arası işe girenler bölümüne tutarsızlıgı göreceksiniz

Saçmalığı 1 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe giren ve başta emeklilikte yaş şartı olmak üzere çalışanların aleyhine birçok kural koyan kanunu çıkaranlara sormanız gerekir.

Üst Alt