Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

45-50 bin tl arası önerebileceğiniz otomatik vitesli araçlar hangileri?

candas581

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
[FONT=Comic Sans MS] [/FONT]Merhaba 45-50 bin tl arası otomatik vites az yakın bir araç arıyorum. İnternet'ten çok araştırdım fakat karar veremedim. Tabi çoğu araçları kullanmadığım için kararsız kalıyorum. Aşağıda araçları liste vereceğim hangisi tavsiye edersiniz kalite donanım sağlamlığı ekonomi otomatik vites az km'sı olan bir araç istiyorum. Teşekkür ederim. İyi günler.

1) Opel Astra 1.4 Turbo Cosmo benzinli otomatik 2012-2013 (30.000-55.000 km)
2) Citröen C4 1.6 e-hdi comfort plus dizel otomatik 2012 (30.000-55.000 km)
3) Toyota Auris 1.4 D-4D comfort extra dizel otomatik 2011 (40.000-60.000 km)
4) Seat Leon 1.6 tdı cr style dizel otomatik 2011 (45.000-70.000 km)

Bunun dışında başka araçları tavsiye edebilirsiniz.[FONT=Comic Sans MS][/FONT]

Dostum, Toyota Auris bence. Ben 2 dönemdir Corolla MMT otomatik kullanıyorum.

50 bin'e 4 bin daha kat 2015 model sıfır, otomatik vites hyundai i30 tavsiye ederim.

Hyundai i30 güzel araba ama yakıt konusunda fazla yakıyor kuzenimde vardı sattı. Fakat otomatik vitesli araç düşünüyorum.

kuzenin benzinli kullanmıştır. ben dizellisini dedim.

candas58

Selamlar. Eğer az yakmasını istiyorsan Renault yada fiat gurubu araçlara bakmanı tavsiye ederim. Dizel motorda en az yakan ve motoru en sağlam arac renaulttur. Ben eski peugeot yeni kia kullanıcısı olarak eğer biraz daha bütçeni yükseltebilirsen yeni 308 yada ceed öneririm. Ceed az yakma konusunda biraz bonkör ama peugeot bu konuda kia'ya nazaran daha cimri. Otomatik konusuna gelince kesinlikle opel ve toyotaya bulaşma derim. ;)

cesar39 Çok teşekkür ederim. Ben reno kullandım ama araç için biraz basitten yapılmış ve bana güven vermiyor ayrıca kia araçları güzel fakat satılması zordur o yüzden onu düşünemiyorum. Citröen C4 otomatik dizel mcp vitesi cimri olduğunu söylüyorlar opel fiat ve citröen yetkili firmaları c4 almamı önerdiler. Şimdilik aklımda citröen C4'e takıldım. Yarın o aracı ekspere baktırıp sorun çıkmazsa inşallah alırız.

candas58

Bahsettiğin fiyat aralığında alabileceğin arac segmenti B- biraz daha zorlarsan C segmentinde bir araç alabilrsin. B segmentindeki araçlarda ne yazık ki kullanılan malzeme ve işçilik pekte iyi olmuyor. Ayrıca şöyle bir yanlış algı var toplumumuzda genellikle kia ve fransız menşeili araçlar psa grubu olarak adlandırılan peugeot ve citröen araçları tutulmaz 2. elde de zor satılır gibi. Bu tamamiyle ön yargılı bir yaklaşım. Bizim insanlarımızda marka takıntısı olduğundan bu böyle fakat ben malum araç satılan sitede kia marka aracını koyup 1 ay içerisinde satan çok arakdaş tanıyorum. Kaldık ki kia audinin tasarımcısı Peter Schreyer ve ekibini transfer ettikten sonra ortaya nasıl kaliteli araçlar çıktığıda aşikar. Tüm doğu avrupa amerika ve uzak doğuda yakaladığı satış başarısı da ortada ve ürettikleri kaliteli araçlar ile ülkemizde bu ön yargıyıda yıkacaklar yakın zamanda.
Etrafında citörene bulaşma aman diyecekler olucaklardır elbette ama bana sorarsan gerçekten c4 ilk çıktığında hem dizayn hemde motor konusunda sahiden büyük bir atılım yaparak iyi araçlar ortaya çıkarttılar. Sonuçta parasını verip binecek olan sensin bu sebeple aracı önce test et beklentilerini karşılayıp kaşılamadığına bak ve kararını ver.
Bana sorarsan c4 gerçekten o fiyatlara alınabilecek güzel bir araba. Umarım senin için hayırlı olur.

65000-70,000(44000-48000otvsız)cıvarı yenı peugot308var.
araba tıp ve dıger ozellıklerı bakımından adeta evrım gecırmış sankı tıpsız araba yapmaya son vermışler .
1,2 motor130 bg 230nm tork otomatık yakıt ortlması 5lt yazıyo .
sanzuman japonmuş ceşıtlı forumlar da oyle yorumlar var fıkrın olsun sadece .

Honda city için ne düşünüyorsunuz arkadaşlar tipi hoşuma gidiyor alsammı

cesar39

Teşekkür ederim güzel yorum yapmışsın ellerine sağlık umarım c4 alırım.
gul38

Honda city güzel araba ama önemli olan arabaya binip kendine ayar vererek ve test ederek karar verin. Tip tip diye bakmayınız ;)

slm bende toyota corala var 4D4 1 400 yakıtı 5.4 5.5 civarında

ben peugeot 208 aldım 2012 de otomatik dizel yakıtı çok uygun çokta memnunum ama saydıkların arasında opeli düşün

arkadaşım skoda octavia 1.2 tsi elegance modelini düşün derim... şehirler arası yolda bir depo benzinle ortalama 110 km hızla gidersen yaklaşık 800 km yol gidiyor diye okudum. ve araç sedan gibi görünmesine rağmen bagaj kapağı arka cam ile birlikte açılıyor. ve 3 adet sırttan katlamalı aktif tekerlekli sandalyeyi içine alıyor.. yanına 1-2 tane bavul koyabiliyorsun... yani bagajı devasa...iç tasarımı çok güzel ve kaliteli... ayrıca araç volkswagen grubuna ait... ben sipariş verdim 46,300 tl'ye mayıs ortası inşallah alacağım... şiddetle bütün engelli kardeşlerime tavsiye ederim...

işte bu da linki;

Fiyat Listesi - ?KODA

gul38;

Honda city bence hondanın otomobilleri içinde en son alınacak araç. Honda jazz bak derim :)

OptimusPrime;

46,300 e nasıl aldın, sıfır mı?

evet sıfır aldım ötv indiği zaman 46.800 tl oluyordu 46.300 tl'ye anlaştık. aracın vergi dahil fiyatı 67.900 tl.... ciddi anlamda bütün engelli kardeşlerime tavsiye ederim...

merhaba..

bende 35,000 tl civarında bir araç almayı düşünüyorum.
hyundai i20 aklımdaydı ama fazla yaktığını okudum forumlarda.. bu araç hakkında bilgisi olana veya bu fiyat civarında
önerebileceğiniz marka ve modeller varmı?

40 45 bin arası opel astra sport benzinlisi 1.4 tam otomatik ortalama yakıt tüketimi fabrika verileri 6.7 lt alınabilinir

Jetta'lara bakmanı öneririm. 1.2 motor ve DSG şanzıman oldukça iyidir. 2006 - 2010 arası dsg şanzımanlarda arıza çok vardır nette araştırırsan çok sorunlu olduklarını görürsün fakat 2010 ve sonrası kendini oldukça geliştirdi. 1.2 motor olduğunda oldukça az benzin yakar motoru da güçlüdür 1.2 olduğuna bakmayın :) 1.2 olduğundan vergisi de oldukça azdır :)

Bende c3 citroen picaso otomatik ful 1.6 dizel var cok memnunun yakit cimrisi

2015 Honda Civic 1.6 Dream Eco Otomatik (Benzin+Lpg)

2015 Peugeot 2008 1.6 e-HDi Active Auto6R

2015 Ford Focus 1.6 Trend X Powershift (Benzin)

2015 Hyundai ix35 1.6 GDI Style AT

2015 Hyundai Elantra 1.6 CRDi Style AT

2015 Hyundai i30 1.6 CRDi Blue Drive DCT

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ötv düştükten sonra 45-50 civarına geliyor.

Herkes farklı araçları tavsiye ediyorlar. Ne yakıt ne donamım ne de dış iç tasarımdan bahsediyorlar. Bence yapmanız gereken araca binip koltuk ve aynaları ayarlayarak kendinizi yolda gidiyormuş gibi hissedin. Ve burada en önemlisi aracın otomatik vitesleri en sağlam en kalitesi ve sessiz vites geçişleri hissetmeyen otomatik DSG şanzımanıdır. İsterseniz bayiilere gidip test yaptırabilirsiniz.

Auris markalı araç ben tavsiyesinde bulunmuyorum. Arka amortisörleri sıkıntılı oldukları söylüyorlar. Arkadaşımın aracını denedim gerçekten doğruymuş. Toyota servisleri araştırdım.

C3 citroen picaso çok güzel araç ama cana güvenir mi bilemem ha c4 olsa tamamdır ;)

Opel'e gelirsek tabi alman malı araçtır. Fakat 1.4 otomatik yerine 1.4 Turbo otomatik cosmo almanızı öneririm.

Hyundai İ20 benimde hep aklımdaydı fakat arkadaşımız dediği gibi fazla yaktığını söylüyorlar. Bazıları lpg takmayı düşünenler var çok galip geldi. :)

Pejo 208 en son çıkan 208 1.2 VTi Allure ETG en full araçtır. Tabi aracın içine baktığında tasarımları biraz abartılmış fakat hız göstergeleri biraz geriye kaçmış durumda hatta direksiyon biraz küçük gibi geldi ama emin olun ki Performans çok düşük Beygir Gücü 82 HP Maksimum Tork 118 Nm olmasına rağmen bu araç düz gider yokuş gitmez fazla yakar ;)

Sizlere POLO ve GOLF kesinlikle şiddette tavsiye ederim. Polo ve GOLF 1.2 TSI Comfortline DSG 7 vitesli Beygir Gücü 90 HP Maksimum Tork 160 Nm olması ve bunun içerisinde aracın bilmediklerini anlatıyorum.

Start/Stop sistemi
Fren enerjisi geri kazanımı
Elektronik motor çekiş kontrolü
Hidrolik fren asistanı
Hill Hold fonksiyonu
İkincil çarpışma freni

Yukarıdaki yazdıklarımı araştırın hemde öğrenmiş olursunuz.

Not: 2 Hava yastığı var bilmem ne burası böyle şurası böyle bırakın önemli olan aracın donanımdaki güvenliği önemli ;)

Tercihler sizin.

FİAT fiorino 1300 cc motoru var az yakıyor fiyatıda 45 50 bin tl arası
ben kullanıyorum ve tavsiye ederim.

cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar....
kafamda bir fikir oluşuyor yavaş yavaş...

bu arada seat ibiza hakkında düşünceleriniz nedir?
ötv düştükten sonra 27,000 civarı alınabiliyor...

yılda ortlama 5 6 bin km yapan için ;
1.opel astra cosmo t am otomatik 1.4 benzinlisi ötvsiz fiyatı 44 bin
2.toyota corolla 1.4 dizel tam otomatik ötvsiz fiyatı 52 bin
3.wosvagen polo 1.4 dizel dsg ötvsiz fiyatı 42 bin
bu araçları kullanan arkadaşların görüş ve önerileri nelerdir yazmalarını rica ediyorum bende opel astra tam otomatik var yakıt dışın süperdir

tugsel78

seat ibiza araç biraz küçük ve donamları çok az sıfır almanın bir faydası olmayabilir.

Başka araç bakmanıza öneriyorum. Saygılar.
by yolcu
1. Opel astra cosmo t tam otomatik araç inanılmaz bir araçtır. Motoru Turbo olmasına rağmen yokuşlarda zorlama yapmaz itiverir.

2. ve 3. araçları dizel olmasına rağmen eğer uzun yol yapacaksanız tavsiye edebilirim. Fakat şehir içi kullanacaksanız Dizel kesinlikle tavsiye etmem araç ilerde zorlama yapabilir. Dizel sadece uzun yollar için üretilmiştir. Bu yüzden Şehir içi en ideali 1. opel astra benzinli almanıza tavsiye ederim.
Günanşahin
Fiat fiorino güzel araç fakat otomatik değildir sanırım. :)

Üst Alt