Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%45 ayaklarımdan özürlüyüm. B sınıfı ehliyetim var. Araç alabilir miyim?

cihan11

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar ben cihan %45 özurluyum 2022 maaşı alıyorum (B) sınıfı ehliyetim var
kendime araç alabilr miyim alırsam maaşım ve yeşil kartım iptal olur mu

cevaplarınız için şimdiden teşekurler

Sakatlık derecesi % 90'ın altında olanların ise söz konusu istisnadan yararlanabilmesi için:
- Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca yetkili sağlık kuruluşundan alınan sağlık kurulu raporunun aslı veya noter onaylı örneğinin,

- Aracın sakatlığa uygun olarak tadil edildiğine dair teknik belgenin aslı veya noter onaylı örneğinin,

- H sınıfı sürücü belgesinin fotokopisinin,

mükellef tarafından verilecek (2A) numaralı ÖTV beyannamesine eklenmesi gerekmektedir.

Yukarıdaki özellikleri taşıyor isen ötv den muaf araç alabilirsin.
Gelir getirici bir nitelik taşımadığından 2022 maaşı kesintisi olmaz.

Yukarıda da belirtilmiş,ötv muafiyeti ile araç alabilmek için H sınıfı sürücü belgesi şart,B ile imkansız.

İstediginiz arabayı alır B sınıfı sürücü belgeniz ile gönül rahatlığı ile kullana bilirsiniz ama malesef ötv muafiyetinden faydalana bilmek için H sınıfı sürücü belgesi şart...

Ek olarak: Araç 30 bin tl'ye kadar göze batmaz, ama daha pahalı olursa 2022 ve Yeşil Kart için risk doğar. Kaymakamlıktaki memurların insiyatifine kalmış olursunuz...

Üst Alt