Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%45 Çalışabilir raporum var. Malulen emekli olabilir miyim?

simsek16

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
%45 Çalışabilir raporum var Malulen emeklilik hakkında bilgi verirmisiniz

% 45 raporla malülen emekli olamazsınız...bir hastalığınızdan,% 60 ve üzeri raporunuz olması+10 yıl lık ssk lı olmanız+ 1800gün prim ödemeniz olması gerekir...% 45 raporla vergi indirimi alıp,erken emekli olabilirsiniz....ssk giriş tarihinize göre emekli yıl ve priminiz değişir....vergi indirimi emekliliği daha iyidir,emekli olduktan sonra SGDP ödeyerek isterseniz,çalışabilirsiniz.(arkadaşların yardımcı olabilmeleri için soru sorarken;ssk giriş tarihiniz,kaç gün priminiz var,halen çalışıyormusunuz,% kaç rapor veya vergi indiriminiz var,gibi detaylandırırsanız daha iyi ve net cevaplar alırsınız...) siz aşağıdaki tabloya göre emekli olabilirsiniz...ssk girişiniz hangi tarih ise;
2008_oncesi.PNG

45% çalışabilir raporu nasıl oluyor.

ben 1 ekim 2005 te öğretmen olarak göreve başladım. bir gözümde görme sorunu var. bu sağlık raporumda belirtildi. ancak memur olabileceğimi zorda olsa rapora yazdırdık. askerlikten de 2000 yılında sağlık raporu ile aldığım malul belgesinide vererek normal statüde memur olarak göreve başlatım. şimdiye kadar hep bu durumumu çalışma yerlerinde dile getirmeyip gizli kalmasını istedim. şuan rapor nasıl alırım? erken emekli olabilirmiyim? ne zaman olurum ekim 2005 ten beri sürekli çalışıyorum.İlginiz için şimdiden TEŞEKKÜR EDERİM...

emeklilik için ne yapmalıyım
şimdi hemen rapor almalımıyım yoksa 15 yılın dolmasına doğru rapor alsam olur mu?İLGİNİZ ve cevaplarınız için teşekkürler

araç alırken engelli raporu nasıl almalıyız. ben de ehliyet var. ve normal ehliyet, özürlü değil. göz kontrolunde sorunumu ehliyet alamam diye söylemedim. şimdi özürlü durumdan yararlanıp araç almam için ne yapmalıyım.TEŞEKKÜRLER. konu hakkında bilgisi olanlar cevap yazarsa sevinirim.

gata hocam,
Sonradan engelli olan memurun emekliliği şu şekilde olur,
Ancak göreve başladıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumunca yetkilendirilen
sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek
raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca
çalışma gücündeki kayıp oranının;

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılanlar için en az 5760,

b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılanlar için ise en az 6480,

gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması şartları
aranacaktır.

Bu duruma göre yeni sosyal güvenlik kanununa göre, görev yapmakta olduğunuz
Kurum kanalı ile Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurmanız gerekmektedir.

Ötv muafiyetinden faydalanarak araba alamazsınız.

öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Bu özrüm devlette memur olarak işe başlamadan önce vardı. Yinede rapor alsam toplam 5760 günü tamamlasam -bu sureye rapor alana kadar yani şimdiye kadar olan çalışmalarımda dahil edilir mi?-

Evet, yukarıda İlker'İn aktardığı şartlarda 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine dayanarak erken Yaşlılık emekliliğindne yararlanabilirsiniz.

Üst Alt