Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%45 engelli raporuyla araba alabilir miyim?

Konular
56
Reaksiyonlar
14
merhaba,

%45 raporum var , ehliyet almayı planlıyorum ama alacağım araba kendi üzerime olursa acaba vergiden muaf olabilir miyim?

teşekkürler.

raporda ortapedik engelin işaretli ise raporunda sadece özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi varsa ve aldığın ehliyette ki kodlar raporunla uyuşuyorsa ötv siz araç alabilirsin.

aspan

bunların hiçbiri yok :) :)

zaten henüz ehliyet de yok ama ailem sürekli al al diyor da bende ondan sordum , ailem ötv ve mtv den muaf veya indirimli araba alabileceğimi söylüyorda doğrusunu bilmiyorum.

kar&yağmur
ortapedik engelin var ise alabilirsin yeni bir rapor ve ehliyet ile
sağlık kuruluşuna ötv indirimli araç almak için bir daha heyete girmen lazım
alacağın raporda mutlaka sadece özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi olması lazım
sonra ehliyet işini de halledersin

aspan

Kardeş biraz yanlışınız var: Gözden kaçmış olabilir diye düzelteyim dedim.

Sadece "özel tertibat" kelimesi yetmiyor.

İllaki Hareket ettirici özel tertibat yazılması gerekiyor. yoksa araç yok.

Mr.No
benim raporum da
hareket ettirici donanıma yönelik özel tertibatlı araç kullanması uygundur. yazıyor sadece kelimesi yok bu raporu kabul ederler heralde arada bi aklıma takılıyor acaba mı diyorum bi bilgin var mı ? maliye kabul eder heralde raporu daha alalı 2 ay oldu ehliyeti bekliyorum şuan il sağlık kuruluna heyete girecem .kodlamaları verecekler.

Mr.No
teşekkürler insan bi tereddüt yaşıyor sihirli kelime raporda mevcut :)

Bende geçen hafta heyete girdim şimdi bu sihirli iki kelimeyi beklemekteyim ehliyetimi gecen sene aldim otomatik vites ve solda gaz kodlari var hayırlısı ile olur inşAllah

yani bana çok saçma geldi sadece ortopedik engellilerin indirimli araba alabiliyor olması
arkadaslar siz ben araba diyince otomobil, araba, taksi gibi temel tanımlardan kaynaklı farklılıkları kastetmiyorsunuz değil mi. ben normal ehliyet alacam muhtemelen kontrol şartı koyabilirler.

Bende sürücü belgesi almak için psikiyatriden heyete gidim. SONUÇ "6 ayda bir kontrol şartıyla sürücü belgesi alabilir" çıktı sonuç.

ayDÜNYAvazo

selam,

bu başlık daha çok vergi indirimi alıp alamayacağımla alakalıydı ama neyse birkaç soru sorabilir miyim acaba.

bu 6 aylık süreler sonunda tek hekime muayene olmak yeterli olacak mı ne söylendi bu konuda sana birşey söylendi mi?
vergi indirimi ile alakalı bir bilgin varmı? (yani ailemdeki nerdeyse herkes buna inanıyor,boş bir inanç sanırım yani vergi indirimi almam mümkün değil sanırım en azından yukarıdaki arkadaslar böyle söylüyor)

teşekkürler

Üst Alt