Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%45 ile çalışmaya başlayıp sonra başka hastalıkla %60'a çıkınca emeklilik..?

nalbeki

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Şu anda herhangi bir raporum ya da doldurduğum prim günü sayısı yok. Ancak 3 hastalıktan %60 rapor alabilir durumdayım. Psikiyatri %45, Uyku apnesi %15, Sedef %15.
E-kpss ile memur olmak istiyorum. Sadece psikiyatriden %45 raporla 15 sene devam etsem, 15 sene dolunca da kurula 3 şikayetimi bildirip %60 engelli raporu alsam emekli olabilir miyim?
Ya da özel sektörde hiç rapor almadan 15 sene devam etsem en son rapor alsam emekli olabilir miyim?

Rapor oranı öyle hesaplanmıyor ki. Balthazar formülü ile hesaplanıyor. Bir sürü hastalığınız olsa dahi %10 o %20 o topla %30 yapıyor gibi bir durum söz konusu değil. Sakatlık cetveli ve Balthazar formülüne göre rapor oranı veriyorlar. Şahsen ben diyaliz hastasıyım. %90 ordan %10 da yüksek tansiyondan %100 olmuyor %91 mesela. Umarım ben yanlış anlamışımdır.

uyku apnesinde %15 oran yok

1-Hafif %5
2-Orta %10
3-Ağır %35

nalbeki

Malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak işgücü kaybı olması gerekiyor. 3 ayrı rahatsızlık sizi malulen emekli etmez.

Üst Alt