Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%45 kronik psikotik bozukluk raporum var. EKPSS'ye hangi gruptan gireceğim?

alehandro

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar benim %45 kronik psikotik bozukluk raporum var, raporda kronik işaretli sorum şu olacak ben ekpss ye zihinsel engellilerden mi gireceğim yoksa genel engelliler grubundan mı? teşekkürler şimdiden.

Öncelikle geçmiş olsun.bende %45 psikotik tanısıyla raporluyum,ve 2016 ekpss ye GENEL gruptan girdim yani zihinselden değil,bu konuda uyanıklık yapmaya çalışman ilerleyen dönemlerde kazanılmış haklarının elinden alınması yönünde sıkıntı yaratabilir,dikkat.

ugurafiye

hiçbirşey olmaz bilip bilmeden konuşup insanların geleceği ile oynamayın 2016 EKPSS de benide zihinel engelliler gurubundan yazmışlardı ama forumda senin gibi çok bilmişler yüzünden grubumu değiştirmek sorunda kaldım şu anda atanamadım diğer arkadaşlar keşke değiştirmesedin diyor inşallah 2018 ekpss ye zhinsel den girerim....

Peki hocam 2016 ekpss zorluk derecesi nasıldı?Başarılı olmak için kaç net yapmak lazım kaç puan almak lazım bilgi verirseniz sevinirim.Teşekkürler şimdiden. @ugurafiye

acıların çocuğu

Bu mantık neyin kafası ya arkadaşım anlatılamıyor galiba sana mental bozukluğun yoksa normal engel grubundan sınava gireceksin devlet görme engelliye işitme engelliye bile farklı soru sormazken zihinsel engelliye farklı sorular soruyor. Bu tür bir engelin olduğunu ilk başta ispat etmen gerek yani testlerden olumlu yanıt alman gerek. Burada millete laf anlatmaya çalışacağına git derslerine çalış. İşin kolayına kaçmada üstünüze yok bravo aynen devam edin...!!!!!! :mad:

[FONT=sans-serif]Sınavda 4 engel grubu vardır.[/FONT]

[FONT=sans-serif]1) Genel engelliler *[/FONT]
[FONT=sans-serif]2) Görme engelliler[/FONT]
[FONT=sans-serif]3) İşitme engelliler[/FONT]
[FONT=sans-serif]4) Zihinsel engelliler***[/FONT]

[FONT=sans-serif]Ortopedik, Ruhsal ve Duygusal, Süreğen (kronik) Hastalıklara Sahip Engelliler, YaygınGelişimsel Bozukluğu Olanlar (Otizm Spektrum Bozuklukları (OSB), Asberger, RETT Sendromu,Dezintegratif Bozukluk vb.), Özgül/Özel Öğrenme Güçlüğü Olanlar (Dikkat Eksikliği,Hiperaktivite, disleksi vb. olanlar), Dil ve Konuşma Bozukluğu Olanlar, CP hastası olanlar.** [/FONT]

[FONT=sans-serif]Engelli sağlık kurulu raporunda ZİHİNSEL, RUHSAL, DAVRANIŞSALBOZUKLUKLAR alanında, Özür Oranları Cetveli'ne uygun olarak belirlenmiş Zekâ İşlevbozuklukları (Sınırda mental kapasite (IQ: 70-80), [/FONT]hafif[FONT=sans-serif] (IQ: 50-69), Orta (IQ: 35-49), Ağır (IQ:20-34), Çok ağır (IQ: 20'nin altında) vb. zekâ işlev bozukluğu) belirtilmiş adaylar için engelgrubu alanında Zihinsel engelliler seçeneği işaretlenecektir. [/FONT]

[FONT=sans-serif]Engelli sağlık kurulu raporunda ZİHİNSEL, RUHSAL, DAVRANIŞSAL BOZUKLUKLAR alanında yukarıda belirtilen zekâ işlev bozuklukları dışında ruhsal, duygusal bozukluklar belirtilmiş adaylar için engel grubu alanında Genel engelliler seçeneği, engel durumu bilgisi alanında ise Ruhsal ve Duygusal seçeneği işaretlenecektir.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Engel bilgisinde yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklarbulunan adayların yanlış, yanıltıcı bilgilerinin sorumluluğu kendilerine aittir. [/FONT]

[FONT=sans-serif]Bilgilerinde gerçeğeuymayan hususlar tespit edilen adaylar, sınav/yerleştirmeden doğan haklarını kaybedecekler ve bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

kesinlikle genelden gireceksin bu zihinselden girenler sahtekarlar ösym farkına varacak hepsini iptal edecek zihinsel olmayıp zihinselden girenleri [/FONT]

en güzeli hakkı ile girilen sınavdan hakkı ile memur olup haram lokma katmamaktır kursağına
acıların çocuğu sen zamanında en güzelini yapmışsın ve zihinsel olmadığın halde gidip iptal edip genelden girmişsin
memur olamadın ama ömür boyu haram lokma geçmeyecek boğazından, ALLAH katında bundan daha güzel şey ne olabilir
güzelce derslerine çalış genelden gir hakkın ile kazan ALLAH büyüktür yardımcı olacaktır

merhabalar,bu ironi daha önceden çok tartışmalara neden olduğu gibi bundan sonrada başka tartışmalara gebe olacağı aşikar,yani ruhsal bozukluğu olanın geneldenmi zihinseldenmi girecek!!!!!aslında herkes doğru cevabı biliyor,ama işine geldiği yönden konuşuyor.nacizane tavsiyem kul hakkı yememek ,hakkaniyetle olması gerektiği kulvarda yarışmak.tabi türkiyenin başkenti neresidir sorusunu cevaplamak kolay,kolayı bu,kolaya kaçmak.rabbim herkese hayırlısını versin

alehandro kardeşim,2016 genel engelli grubunda sınav zorluk derecesi normaldi ama tahminim 2018 biraz daha zorlu olabilir,sonuçta sayı artıyor,eğer ortaöğretim mezunuysan,kendine internetten bir çalışma kitabı birde soru bankası alman. günde ortalama 2 saat çalışarak 3 ayda seviyeni yükseltebilirsin zira ben öyle yaptım başardımda.önce kendine inan ve kendine güven,seni anlayabiliyorum çünkü aynnı dertten muzdaribim,ALLAH yolunu açık etsin

Var olan engelli raporumla EKPSS vb. haklardan yararlanabilecek miyim?

Arkadaşlar merhabalar benim %45 engelli raporum var raporda kronik ve sürekli ibaresi var, sorum şu olacak bu rapor ömür boyu geçerli midir?Yoksa tekrardan devlet kurumlarının atanma, emeklilik vb işlemlerinde tekrardan rapor isteyebilirler mi bu rapordan kazandığım hak kaybolur mu?

Bu raporla atanirsaniz bir kuruma sıkıntı olmaz yanliz
atıyorum 2019 yılında bir yönetmelik çıktı siz 2018 raporu aldınız ve 2019 yılında atandiniz sizden tekrar rapor isterler çünkü yönetmelik değişmiş olduğu için yanliz 2018 yılında rapor aldınız ve 2018 atandiniz atıyorum 2019 yönetmek değişti tekrar bir rapor alayım dediniz sizin rapor oraniniiz düştü yüzde 39 bu geçmişe dönük haklarınızı kaybetmez

yani geçmişe dönük haklarınızı kaybetmezsiniz derken, diyelim ki şahıs yüzde 40 üzeri bir raporla atandı, atamasının tamamlanması için kurum yeni rapor istedi, yeni getirdiği rapor yüzde 40 altında olursa yine de ataması yapılır mı memuriyeti başlar mı dostum?

Bak kardeşim Ben atandim kurum tekrar rapor istedi çünkü raporim eski tarihliydi ve yeni engelli yonetmeligi çıktı tekrar rapor aldik bazı arkadaşlar yeni aldıkları raporlar yüzde 40 aldinda olunca ataması yapilmadi çünkü engel oranı en az yüzde 40 olması gerekiyordu

Üst Alt