Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%45 oranında raporu olan kişi malulen emekli olabilir mi?

daylah

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ; malulen emeklilikte heyet raporuna göremi karar verilmektedir .% 45 raporu olan biri malulen emekliliğe başvurabilir mi? Heyetin verdiği rapor oranı sadece işgücü kaybı oranı mıdır? Yoksa raporda başka bir oranda var mıdır?

% 60

Malulen emekli olabilmeniz için % 60 oran gerekli

malulen emeklilik

Merhabalar 1 ekim 2008 den sonra yani 2010 da memur oldum.450 gün ssk günüm var ssk girişim 2005.5510 sayılı yasaya tabi miyim onu sormak istiyorum. yani malulen emeklilikte 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 prim gününe tabi miyim? 5534 sayılı yasaya göre 10 yıl hizmet süresi gerekiyor.bu durumda benim sigortalılık sürem 2015 te doluyor mu?

başkasının bakımına muhtaç degilsen 10 yılı tamamlamanız lazım bakıma muhtaçlık kıriterleri var ise yıl aranmaz 1800 prim yeterli işe başladıgınızda rapor oranı 45 ise sonradan artmış 60 ve üzeri olmuş ise malüliyet için baş vura bilirsiniz şayet raporunuz 45 ise degişen birşey yok ise malülen emeklilik için o oran yeterli olmaz

malulen emeklilikte hangi kanuna tabiyim?

Merhabalar 21/07/2010 da normal statüde memur oldum.2005 ssk girişli çeşitli zamanlarda yatmış 450 ssk prim günüm mevcut.memurlarda 2008 den önce memur olanlar için malulen emekli olmak 5434 sayılı yasa ile 10 yıl hizmet süresi gerekiyor.2008 den sonra memurlar için 5510 sayılı yasa uygulanıp 10 yıllık sigortalık süresi ve 1800 prim günü gerekiyor deniyor.Lütfen birisi cevaplayabilir mi bu şartlarda malulen emeklilik için 2015 te sigortalılık sürem doluyor mu ?

Başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık söz konusu ise 1800 gün hizmet süresi ile malulen emekli olunabilir, aksi halde 10 yıllık hizmet süresi şart (5 yılda malulen emekli olunduğunda bazı hak kayıpları oluyor. Ama ben detayını bilmiyorum)

Üst Alt