Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%45 ortopedi raporumla ÖTV'siz araç alabilir miyim?

xakmanx

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
1
%45 ortopedik engelliyim raporumda h sınıfı ehliyet değerlendirilmedi-otomatik vites değerlendirilmedi yazıyor.
ben şimdi engelli indiriminden yararlanarak araç almak istiyorum alabilirmiyim nasıl alırım . manuel vites tertibat yaptırmadan alabilirmiyim yardımcı olabilecek arkadaş varmı acaba

Raporunuzda alt ya da üst hangi ekstremite kısıtınız varsa tanım kısmında açıkça yazılmış olmalı, engelinize göre otomatik vitesli araç ya da özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi olmalı ve oran bulunmalı. Bunların birine sahip olmayan raporla ötv muafiyetinden faydalanılamaz. H ya da B engelli ehliyetiniz de olmalı.
Hiç bir tertibat yaptırmaksızın manuel vitesli aracı ise hiç bir şekilde ötv muafiyetiyle alamazsınız. Manuel bir aracı kullanmak için hiç bir ek tertibata gerek duymuyorsanız ötv muafiyeti neden verilsin ki?

ortopedik engelliyim ama düzde kullanabiliyorum ondan dedim o zaman otomatik alma lazım b var ama h ehliyeti kalktı nasıl olacak

yani otomatik videsli araç kullanır ibaresi olmadan alamayız diyosunuz ötv den yararlanır ve hastalık tanısı olması yetmiyomu

ototmatik vites araç alımı

otomatik vites araç almak istiyorum %45 raporum var. raporumun arkasında otomatik vites değerlendirilmedi yazıyor, nasıl bir yol izlemem lazım neler yapmam gerekiyor yardımcı olabilr misiniz bilgisi olan

01 ocak 2016 itibaren h ehliyeti kalkmadı mı

arkadaşlar artık yeni ehliyetler numara yazıyor (78) yanlız otomatik araç kullanır
benim sağ ayağım engelli (25.08) sol tarafa gaz pedalı gibi ibareler var H sınıfı ehliyeti yenisiyle deyiştirdim rapordan sonra il sağlık müdürlüğü heyet karar veriyor engelinize göre arkadaşların bilgilerine arz ederim

Siz işinizi hallede bildiniz mi hocam. Bugün bende başvurdum sağlık kuruluna benim normal araba kullanmam dan dolayı ona hakkım olmadığını söyledi adamla kavga etmek istemediğim için uzatmadım. Haklarımı da bilmemek benim eksikliğim di birşey diyemedim .. neymiş sadece eli kolu kısa olan kişiler e verilirmiş .. Türkiye işte ne diyeceksin ..

samet0055 kardeşim ben birşey yapmadım daha araştırıyorum olmazsada sağlık olsun ne yapalım

Dostum numaranı bana verir misin konuşalım yoldayım bende şuan sakıncası yoksa senin için =)

ben de manuel araç kullanabiliyorum ama zorlanıyorum (iki kalça da protez var) ama uzun süre kullanamıyorum sol bacağımı basarken zorlanıyorum yani normal aracı zorlanarak kullanıyorum biz yararlanamıyoz mu

xakmanx
Buna doktor karar verecek.
Sol bacağınızla pedal basma konusunda zorlandığınıza kanaat getirir ve otomatik vitesli ara kullanır ibaresi yazarsa olur neden olmasın.

uygulama

bence uygulamalar yanlış engellileri uğraştırmaktan başka bir şey yapmıyorlar tek rapor her şeyde kullanılmalı her şeyde ayrı ayrı rapor ehliyet için ayrı ötv için ayrı iş için ayrı maaş için ayrı ......vs
tek raporla bitmeli herşey yanlışmıyım arkadaşlar

ötv siz araç alımı ve engelli ehliyeti

iki kalçamda kalça protezi var ve işitme kaybı var. % 45 sürekli raporum var. Normal B ehliyetim var. Artık araç kullanmakta zorlanıyorum sol bacağımı elimle debiraja götürebiliyorum bu yüzden otomatik vites kullanmam gerekiyor. Raporumda H ehliyeti ötv siz araç alımı değerlendirilmedi yazıyor ne yapmam gerekir yeni rapormu çıkarmam gerekiyor bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim

xakmanx
2,5 yıl önce size raporda olması gereken özellikleri açıklamışım. Değişen bir şey yok, yeniden rapor alacaksınız evet. Tek değişen, artık H ehliyetle alınamıyor, otomatik ya da tertibat kodlu yeni B ehliyet şart.

Yani önce ehliyet için gidecem hastaneye ehliyet bittikten sonra tekrar hastaneye ötv muafiyeti için tekrar heyete girecem doğrumu.

xakmanx
Ehliyet için sağlık kurulu raporu almayacaksınız ''sürücü olur raporu'' alacaksınız. Bunun için de aile hekiminden başlayıp uzman doktor, il/ilçe sağlık müdürlüğü komisyonu zincirini izleyeceksiniz. Başlayınca aile hekimi yönlendirir.

Tamam ehliyeti halletik diyelim sonraki aşama. Benim raporum da ötv değerlendirilmedi yazıyo da ondan soruyorum. Çünkü işlemlere başlayacam herkes farklı şey söylüyor kafam karıştı. Teşekkür ederim

xakmanx
Onu da alacaksınız, hem sürücü olur raporu, hem de hastaneden ötv muafiyeti için engelli sağlık kurulu raporu, ayrı ayrı ikisini de alacaksınız. Yukarıda da yazdım.

Üst Alt