Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 45 özürlü raporu aldım. Tazminatımı alıp işten çıkmak istiyorum..?

koray-

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar özel sektörde 11 yıldır güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum.böbrek ve üretra darlığı rahatsızlığından %45 rapor aldım.Artik bu iş yerinde çalışmak istemiyorum %1 bile raporlu olsam güvenlik görevlisi olamam diye biliyorum.ihbar ve kıdem tazminatını almam için nasıl bir yol izlemeliyim?iş yeri başka bir bölüme aktarsa kabul etmeme gibi bir hakkım varmı?

Siz çıkış konusunda istekli olursanız işveren kıdem tazminatı vermemek için bunu kullanabilir. Ayrıca işveren daha az yorucu bir göreve atayabilir... Bunu reddetme hakkınız olamaz.

Arkadaşlar, Kıdem tazminatı açısından Koray arkadaşımıza nasıl bir yol önerirsiniz?

Bülent abi çalıştığım kurum büyük hatta çalışan olarak sırf kendi davalarına bakan 2 tane avukatı var ne yapacağımı şaşırdım.büyük olasılıkla başka bölüme verirler ama ben bu iş yerinde çalışmak istemiyorum.bilgisi olan veya aynı durumu yaşayan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

Hayatyaşamayadeğer;

rapor aldıgında ınsan kaynakları durumu farkına varıp tutanak tutcakdır bu da tazmanıtı almamasına sebep olur..baska bı goreve atarlarsa iş kur a danıs bu konuda cok tıtız calısıolar calısanın hakkını yemelerıne ızın vermezler onlar daha ıyı bılır

Üretra darlığı olduğu için sürekli ameliyat oluyorum.baska hastalıklardanda rapor aldım.11 yılın belkide 1 yılını raporlu geçirdim. Rapor aldığım için işten çıkarmıyorlar,çıkartmazlarda çalıştığım yer hastalık konusunda hassas hasta diye çıkarmıyor.

08.09.1999 yılından önce ssklı olmuşsanız 3600 gün 15 yıl şartlarını bu gün itibari doldurmuşsanız sgk kurumundan kıdem tazminatı yazısı alıp işyerinize verdiğinizde kıdem tazminatınızı alırsınız ve ihbar süresi çalışma zorunluluğunuzda yok yazıyı işyerinize verirmez ertesi gün işi bırakabilirsiniz . ancak 2000 yılından sonra ssk lı olumuşsanız almanız biraz zor

Üst Alt