Merhabalar, merak ettiğim bir kaç soruyu sormadan evvel bazi bilgilerimi paylaşayım:
Doğum Tarihim: 15.03.1984
SSK Kartı Alış Tarihi: Şubat 2000 lise stajı öncesi
İlk Sigortalı İş Başı Tarihim: 01.10.2005
İlk engelli sigorta başlangıcım: 01.07.2006 -halen devam ediyor-
Engel Rapor Oranı: %45 Sürekli -Görme Kusuru
Raporun Alındığı Tarih: Haziran 2006 sanırım
01.11.2009 itibarıyla toplam prim gün sayım: 1470
01.11.2009 itibarıyla ssk kazanç toplamım: 58.525_tl
Şu anki brüt maaşım: 1200_tl
Vergi indiriminden yararlanmıyorum- hiç başvurmadım
Eşim sürekli erken emekli olursan belki ek iş yaparsın diye dırdır edip duruyor. Şu konuya bir açıklık getirelim istedim. Çok fazla soru sormuş olabilirim maruz görün lütfen. Daha önce çok denedim ama ulaştığım bilgilerin doğru olup olmadığından emin olamadığım için sizlerden yardım talep ediyorum.
Sorular:
1- Malulen emekli olmak istesem ne zaman emekli olurum, gerekli ödemem gereken prim sayısı kaç acaba?
2- Prim ödemelerim iyi görünüyor, gerekli yaşa geldiğimde tahmini maaşım ne olur?
3- 3.kademedeyim. 120 Tl vergi indirimini alsam maaşıma katkısı ne kadar olur?
4- Görme kusurum doğuştan, ayrıca gece körlüğü mevcut. Acaba askerlikten yırtabilir miyim ?
AÖF 4.sınıf öğrencisiyim. En kötü 6 ay yaparım diye sürekli tecil ettirdim ve askeri muayene hiç olmadım.
Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Saygılar...
Doğum Tarihim: 15.03.1984
SSK Kartı Alış Tarihi: Şubat 2000 lise stajı öncesi
İlk Sigortalı İş Başı Tarihim: 01.10.2005
İlk engelli sigorta başlangıcım: 01.07.2006 -halen devam ediyor-
Engel Rapor Oranı: %45 Sürekli -Görme Kusuru
Raporun Alındığı Tarih: Haziran 2006 sanırım
01.11.2009 itibarıyla toplam prim gün sayım: 1470
01.11.2009 itibarıyla ssk kazanç toplamım: 58.525_tl
Şu anki brüt maaşım: 1200_tl
Vergi indiriminden yararlanmıyorum- hiç başvurmadım
Eşim sürekli erken emekli olursan belki ek iş yaparsın diye dırdır edip duruyor. Şu konuya bir açıklık getirelim istedim. Çok fazla soru sormuş olabilirim maruz görün lütfen. Daha önce çok denedim ama ulaştığım bilgilerin doğru olup olmadığından emin olamadığım için sizlerden yardım talep ediyorum.
Sorular:
1- Malulen emekli olmak istesem ne zaman emekli olurum, gerekli ödemem gereken prim sayısı kaç acaba?
2- Prim ödemelerim iyi görünüyor, gerekli yaşa geldiğimde tahmini maaşım ne olur?
3- 3.kademedeyim. 120 Tl vergi indirimini alsam maaşıma katkısı ne kadar olur?
4- Görme kusurum doğuştan, ayrıca gece körlüğü mevcut. Acaba askerlikten yırtabilir miyim ?
Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Saygılar...