Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%45 raporla Bağkur'dan emeklilik şartları nedir?

alu

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
ıyı gunler ben bır esnafım 100 de 45 engellı raporum var bagkurluyum sıgortaya gıtdıgımde orda calısan bı gorevlı bana 100de 45 raporum oldugu ıcın 10 yıl prım borcunuzu odersenız emeklı olabırlısınız demıslerdı ama ınter netde 100de45 raporu olanlar 18yılda emeklı olur dıor kafam karısdı dogrusu nedır

Sigorta başlangıcınız 1 Ekim 2008'den önce ise Bağkur için şu tablo geçerlidir:
bagkur.PNG

1 Ekim 2008 sonrası için ise:
2008_sonrasi.PNG

* 10 yıl prim yatırmayla emeklilik malulen emeklilikte olur, ancak onu da % 45 raporla yapmazlar.

Engelliler hangi şartlarda emekli olurlar?

merhaba engellilerin emekliliği doğum tarihine goremi yoksa işe ilk başlama tarihindemi belli olur bide çoğu engelliler 10 yılda emekli olur dior bagkurcum ve bı uzmanda 1o yılda emekli olursunuz demısdı

@alu
Bazı şartlara göre emeklilik süreleri değişir. Bunlar arasında ilk sigorta girişinde 18 yaşında olup olmadığına bakılır. Dolayısıyla yukarıda yazdıklarınız birbiriyle bağlantılı bilgiler. Emeklilik süresini belirleyen diğer bir etken ise rapor oranı, hastalığı ve ne zaman başladığıdır.

Buna göre emekliliğinin ne zaman olacağını hesaplatmak isteyenler doğum tarihini ve işe başlama tarihini gün/ay/yıl olarak belirtmelidirler. Eğer sigorta başlangıcından sonra maluliyet cetveli 'nde yer alan bir rahatsızlık varsa SGK'ya yapılan başvuruyla tespit edilirse 10 yıl 1800 günle emeklilik hakkı olur.

Bunun dışında engellilik sigorta başlangıcından önce de varsa veya maluliyet seviyesinde değilse ssk, bağkur veya emekli sandığından herhangi birisine bağlı olmanız kaydıyla, rapor oranına göre farklı erken emeklilik süreleri de vardır.

normal emekllilik le 45 raporla emeklilik farkı kaç yıl var

iyi akşamlar 100de 45 engelli bagkurluyum normal emeklilikle engelli emeklilik arasında kaç yıl fark var

?

alu

Maaş açısından soruyorsanız, erken emekli olmak her zaman çok daha iyidir. Emekli olun sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek ssk (4a) statüsünde çalışmaya devam edin gerekirse.

45raporu olan bi engelli 20 yılmı da erken bi emekli oluyoruz la normal bi emekli kişiden onu merak etmişdim

alu

Yukarıda Kısmet'in yazdığı tablolarda da görüleceği üzere %40 ve üzeri rapor almak erken emeklilik hakkı sağlıyor.

dd

engelli emeklilik 10yıl bagkur primi ödedikten sonra 100de 45 raporla 18 yıl süre beklioruz 10 yıl primi ödedikten sonra bidaha 18 yıla kadar emekli olana kadar prim ödüoyomuyuz ?

alu

Hayır. Prim şartı ayrıdır sigortalılık süresi ayrıdır. Prim tamamsa istenirse çalışmadan sürenin dolması beklenebilir. Ama unutmayın, artık ne kadar prim o kadar emekli maaşı.

alu
Sigorta başlangıç tarihinizi yazmamışsınız ama sigorta başlangıcınız ne zaman olursa olsun 10 yıllık prim sizin için yeterli olmaz, çünkü 10 yıl 3600 gün yapar ve Bağkur'da %45 raporla ve 3600 prim gün sayısı ile emekli olmak mümkün değil.
Yukarıdaki tabloda sigorta başlangıç tarihi ve rapor oranlarına göre emeklilik şartları mevcut. Sizin için uygun olan şartları tablodan görebilirsiniz.
Gerekli prim gün sayısı tamamlandıktan sonra sigorta süresini beklerken çalışma ve prim ödeme zorunluluğu yoktur.

yüzde 49 rapor aldım ssk 42 ye düşürdü 25 yıllık sigortalıyım 4680 günle bağkurdan emekli oldum kontrol şartı koydular

Üst Alt