Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%45 raporlu kamu çalışanıyım. Ücretsiz izinlerin emekliliğe etkisi ne olacak?

engelliöğretmen

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
23.07.1998 yılında kamuda çalışmaya başladım. Ocak 2015 tw %45 engelli raporu aldım. 3.derece vergi indiriminden yararlaniyorum.2005 yilinda 1 yıl ücretsiz iznim var. Bu şartlarda ne zaman emekli olurum?Bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsaniz çok sevinirim

4A lı mı yoksa 4C li misiniz. Yani işçi mi memur mu?

Evet ücretsiz izinlerinizi borçlanarak hizmet süresine eklenmesini sağlayabilirsiniz.

Cevabınız için teşekkür ederim.İşe giriş tarihim 1998 temmuz sizin dediginize göre ucretsiz 1 yıl iznimi odersem 2016 temmuz da emekliligi hak ediyorum değil mi?

657 zaten 4C li memurdur.
Memuriyete engelli kadrosundan atansa idiniz 15 yılda emekli olabilecektiniz.
Normal olarak atanmış ve raporunuzu sonradan almışsınız bu durumda %45 raporla 18 yılda emekli olabilirsiniz.
Ücretsiz izin sürenizi borçlanarak hizmet sürenize ekletebilirsiniz, ama aradan çok zaman geçmiş bu konuda zaman aşımı olayı var mı tam bilemiyorum.

Evet aynen öyle.
Diğer konunuza da yazdım izniniz 10 yıl önceye ait, bu konuda herhangi bir zaman aşımı uygulaması var mı emin değilim bunu sorun olumlu olursa ödeyin.

Üst Alt