Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%45 raporlu kardeşime 2022 aylığı bağlanabilir mi?

Leventm

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
kardeşimin %45 engelli raporu var ve raporda 2022 maaşı almaya uygundur yazıyo, evde 4 kişiyiz, evde sadece babamın emekli maaşı var oda şöyle

sgknın sitesinde şöyle gözüküyo
Aylık Miktarı: 1,132.09
Ek Ödeme Miktarı: 45.28
Kesinti Miktarı: 23.99

sizce 2022 aylığı bağlanabilirmi, teşekkürler

nasıl hesaplanıyo bu miktar? ek ödemede dahilmi?

Levent Kardeşim Hanede 4 kişinin yaşamış olması 2022 aylıgı bağlanmasına mani olmayacağını sanıyorum
çünkü hanede yaşayan kişi sayısı 4 haneye giren maaş miktarı 1377 tl civarı bir rakkam.

leventm,
net aylık tutarı dikkate alınır. net aylık tutarını ögrenin dörde bölün. eger 286,32 lirayı geçerse aylık baglanmaz.
lakin bu durum 18 yaş ustu engellielr için geçerli. kardeşiniz 18 yaş altındaysa isterse hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçmesin babanız emekli oldugundan 18 yaş altı engelli yakını aylıgı alamaz.
kardeşiniz 18 yaşından buyuk mu?

Kalemşör hanım, hanede kişi başına düşen gelir sınırı 01.01.2015 tarihi itibariyle 286,32 lira demişse'ki öyle... o zaman Leventin beyin babasının net maaşı 1145.28 tl'yi geçmemesi lazım

18 yaşından buyukse tamam. hanedeki kişi sayısına duşen aylık miktara bakılır. bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelirin 286,32 tl altında olması gerekir.

2022 ile GSS

merhaba, yüzde 45 engelli raporu olan kardeşim için kaymakamlığa gittik, engellinin üzerine hiçbir malvarlığı yok, ancak aynı evdeki yaşayan babasının üzerine 1 ev ondada beraber kalıyoruz 5 kişi gelir getirmiyo ev yani, birde gelir getirmeyen arsa var, babasının üzerine olan ev'den dolayı sosyal yardımlaşmadaki memur 2022 alamazsınız dedi, sizce bu doğrumudur? çünkü bu ev gelir getirmiyo, nasıl iş anlamadım ben

Leventm
baban kardeşinle oturuyor. oturdukları ev gelire dahil edilmez. ama babasının oturulan ev haricinde başka bir evi varsa o ev gelire dahil edilir. sadece oturulan ev gelire dahil edilmez.
gelir getirmese de arsa gelire dahil edilir.

Üst Alt