Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%45 raporum maaşıma ne kadar vergi indirimi yansıtır?

yengedayı

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
oturan boğaya uzun bi sorum olacaktı

ben psikiyatri hastasıyım. doktor bana en az %45 engelli raporu vereceğini söyledi ve haklarından yararlan dedi.
ben öğretim görevlisiyim bu raporu iş yerime verirsem geri hizmete alma veya işimden atma durumu olurmu
çünkü sonuçta sözleşmeli devlet memuruyum?

bir diğeri vergi indiriminden faydalanırsam elime net kaç lira daha fazla geçer?

bir diğer sorum defterdarlığı aradığımda bu raporu ilgili bakanlığa göndereceklerini ve onların vereceği engelli yüzdesini dikkate alacaklarını söylediler bu doğrumu?

teşekkürler

yengedayı

öncelikle geçmiş olsun.alacağın rapor farklı bir konu vergi indirimi farklı bir konu:vergi indiriminden fazla bi para alamazsın.(30-40 tl).aldığın raporda çalışabileceğin işler kısmında ki bilgiler olmadan işinle ilgili bir şey diyemiyorum.senin alacağın rapor vergi dairesi kanalı ile ankaraya gönderiliyor.orada incelenip bir oran belirlenip sana geri gönderiliyor.Yüzde 40 ve üstü vergi indirimi alabilirsen.erken emekli olma ve extradan (30-40 tl)alma hakkın var.

sağlık kurulundan alacağın yüzde 40 ve üstü rapor la ise ulaşımda genelde ücretsiz veya indirimli,su faturası ,telefon tarifeleri indirimli yararlanabilirsin.evin varsa emlak vergisi vermessin.engelli kadrosundan iş imkanın olur,engelli kpps ye girip memur olma şansın var.

ama öncelikle sağlığını düşünmelisin.sağlık olmadan hiçbir şeyin kıymeti yok,benden sana tavsiye

Üst Alt