Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%45 raporum var. 2022 maaşı alabilir miyim?

exice

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar selamun aleykum,

organik olmayan psikotik bozukluktan %45 raporum var. raporda ağır özürlü değildir diyor ve tedaviyle çalışabilir diyor. 2022 maaşı alabilir miyim? memurluk olana kadar harçlığım çıksın istiyorum ama raporuma göre alamazsam boş yere başvurmak istemiyorum, bilgisi olan yardım edebilir mi?

teşekkür ederim

alabılırsınıız ama bununda sartlareı var arkadasarl yardımxı olurlar

hanede kişi başına düşen aylık gelir 285,32 lirayı geçmiyorsa vakfa 2022 aylığı için raporunuzla birlikte başvurabilirsiniz.

büyük ihtimal geçiyor abla. en güzeli çalışmak ama o parayı daha fazla ihtiyacı olan alsın :)

hak ediyorsan başvur ablası. Burada önemli olan kişi başına düşen aylık gelirin yukarıda belirttiğim muhtaçlık sınırını geçmemesi:)
Tabi dün gece yorgunluktan muhtaçlık sınırını 285,32 TL diye yazmışım yanlışlıkla yeni fark ettim. Muhtaçlık sınırı 286,32 TL'dir.

abla eski evimize kaydımı aldırabilirim ama ordada abimin kaydı var kendisi memur yanılmıyorsam 2 bin lira maaş alıyor muhtaçlık sınırını geçiyor mu nasıl hesaplıyoruz?

abin memursa muhtaçlık sınırı geçer ablası tabi.

hesabı nasıl yapacagını dur ben sana örnekle anlatayım, sen d eona göre hesap yaparsın.

Örnek

şimdi bir hanenin toplam aylık geliri: 1000 TL
bu hanedeki kişi sayısı: 4 (bu hanede toplam 4 kişi yaşıyor.)

O halde hanede kişi başına düşen aylık gelir: 1000/ 4= 250 Tl
bu hanede kişi başına düşen aylık gelir olan 250 TL, muhtaçlık sınırı olan 286,32 TL'nin altında olduğundan 2022 aylığı bağlanır.
...
ama kişi başına düşen aylık gelir 286,32 TL'yi geçerse 2022 aylığı baglanmaz.

Melek abla şimdi ben eski evimize kaydımı aldırcam, ama evde ben tek yaşıycam başkası olmuycak. Bu sorun olur mu? abim birisiyle konuşmuş maaş alan birisiyle evde tek yaşıyorsa bağlanmaz demiş doğru mu yardımcı olur musun?

nasıl yani maaş alan biriyle yaşarsa maaş baglanmaz? tek yaşayacagım diyorsun ama. yanında maaş alan biri mi olacak? eger böyleyse evet gelir yuksek çıkacagından aylık baglanmaz.
tek kişi olarak almak da zor. aylık gelirin 286,32 tl'yi geçti mi aylık baglanmaz ablası. gelirin yoksa da aylık harcamalarını dikkate alırlar. emsal kira parasını düşerler (kiradaysan) onun haricindeki tüm harcamalarının aylık ortalamasını tespit ederler. gelirin yoksa da bunda da aylık harcamaların gelirden yuksek çıktıgından aradaki farkı gelire eklerler.

Örnek:
aylık gelirin: yok
aylık harcamalar: 300 Tl
aradaki fark: 300 tl.
dolayısıyla bunda gelir olarak 300 tl dikkate alınır ve bu da sınırı geçtiğinden 2022 aylıgı baglanmaz.
NOT: mevzuata göre harcamalar gelirin göstergesi olarak kabul edilir.

maaş alan derken abla abimin arkadaşı engelli maaşı alıyormuş onu demek istedim :) evde tek kalıyorsan bağlanmıyormuş öyle demiş abime. teşekkür ederim abla :).

ne bilim ablam ya maaş derken aklıma çalışan geldi:)

rica ederim ablası, artık hesabı ögrendin şartların uygun oldugunda başvurursun:)

Son düzenleme:
aynen abla öğrendim sayende teşekkür ederim başvurcam inşallah :))

Üst Alt