Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%45 raporum var. Engelli maaşı ve bakıcı aylığı alabilir miyim?

Ansi Kalesi

Yasaklı Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selam.Ben atipik psikoz hastasiyim,yuzde 45 raporum var,sigortali bir iste calisiyorum suan,ama artik calisamayacak kadar kotu oldum, suphe etmekten bıktım.Bir ev kiralayip orda yasamak istiyorum,engelli maasi ve evde bakici parasi alabilirmiyiz.Lutfen yardim edin,raporumu yukselte bilirmiyim,cunku ilaclari biraktim kotu oldum,tek basima nasil yasayabilirim,maddi acidan , iyi geceler

Şartlar uyuyorsa engelli maaşı alabilirsiniz.
Evde bakım için raporda eski ifade ile ağır engelli /Tam bağımlı. yazması lazım...

Ansi Kalesi

Tam bagimli raporu neye gore veriyorlar acaba kardesim,iyi degilim cunku calisacak durumda degilim,sartlara uyuyorum , isten ciktigim zaman,ama tam bagimli raporu veriyorlar mi atipik psikoz hastalarina
OğuzHan112

Atipik,organik veya organik olmayan psikoz .
Tam bağımlı raporu biraz zor.
ALLAH esirgesin, çok ağır hasta olmanız lazım.
Uzun zamandır mesela 10 15 yıldır psikoz tanısı almış hastane yatışları vs varsa bu ayrıca değerlendirilir...
Sizin rapor süreli mi?

OğuzHan112 cok agir hasta degilim ama bazen agirlasiyor,disardan bakilinca bisey yok,ama ruhum yakilmis koy gibi.calisamiyorum,yasiyamiyorum,maddiyat hic olmayacak isten cikarsam,nasil yasamimi devam ettirecegim bilmiyorum,9 senedir hastayim,yatisim yok hic,raporum sürekli kardesim

Ansi Kalesi
Anladım, isterseniz bir psikiyatri ile yüz yüze görüşün,
Durumunu detaylıca anlat;sürekli raporun süreli de olabilir bunlarıda bilmeni isterim...
Yeni raporlar eskisi gibi sürekli biraz zor veriliyor..

Cok tesekur ederim kardesim,dusunup yazdigin icin,arastirma yapacagim,hoscakal

Maddi acidan nasil yardim alabilirim?

Selam.%45 engelli raporum var sürekli,atipik psikoz hastasiyim.Suan sigortali bir iste calisiyorum.Hastaligim ilerledi isten cıkmayi dusunuyorum.Ailemle yasiyorum ama isten cikisimi aldigim zaman ev kiralayip kendi evime cikacagim.Maddi acidan nasil bir yardim alabilirim.yardimci olursaniz cok sevinirim,

Ansi Kalesi

Geçmiş olsun kardeşim raporunu yükseltmeyi deneyebilirsin.skinti olmaz yukseltemessen de eski olan sürekli ibareli raporunu kullanabilirsin.

Tesekur ederim kardesim,herkez icin gecmis olsun🙏verecekleri yardim ile yalniz yasantimi surduremem herhalde,kira felan zor.Evde bakim maasi aldirabilirmiyim yakinima acaba ayri eve ciksam sartlara uyan.Psikoz hasta yakinlarina veriliyor mu evde bakici parasi.Bedenen bir muhtacligim yok ama ruhen muhtacim

Ansi Kalesi
şuan çalıştıgın için rapor oranı kaç oluesa olsun 2022 maaşı baglanmaz
raporun %50 den az imiş o yüzdende evde bakım maaşıda olmaz.
2022 maaşı için heç bi sigortan olmıcak sıgortalı ıste çalıso olmıcan
ebm içinse en az %50 ve üzeri ağır engelli raporun olmalı.böyle bir rapor alabiliirmsın bizler bilemeyız.rapor vermeye yetkılı olan herhangı bir hastaneden rapor alabilirsin ama dedıgm gibi yüxdesini ve ağır engellı oup olmayacagını biz değil heyet bilir.
geçmiş olsun sabır ve şifaalar dilerim

samedo99

Bir düzeltme yapalım, arkadaş yalnış yönlendirilmesin.

En son aldığınız güncel rapor geçerlidir, rapor düşük veya süreli çıktı, eski raporu kullanayım,Yok öyle bir şey.
En son aldığınız güncel rapor geçerlidir...

Üst Alt